Meteen naar de inhoud

Zondag 9 december, Wel of geen toertocht!

Zondag 9 december er is weer veel regen voorspeld en er is ook een toertocht van de molenrijders. Je weet wel de groep waar Fons lid van is. Vorig jaar was het ook alleen was het bagger weer veel sneeuw. Boudewijn had veel last van een dooie vinger de vierde of de derde straal. Met de derde straal bedoel ik zijn middelvinger, en of zijn ring vinger. Bevriezingsverschijnselen zijn dat. Maar goed er wordt gefietst. Zaterdag 8 december wordt er driftig op de app getikt, later dan normaal. Jazeker wordt dat gedaan, fietsen dus op de MTB. We zijn toch El Toro, gaan fietsen dus.

Tom was duidelijk die gaat op de weg, nieuwe fiets maar toch beter met zijn oude fiets. Kevin, Maickel, Joop, Boudewijn en ik gaan fietsen. Maar wat wordt het toertocht of niet. O ja Constant had ook weer zin om mee te gaan, altijd leuk.

Zo werd het rustig op de app, welterusten iedereen. Zondag 9 december de eerste die mogge zegt is Joop, met 1000 mg paracetamol met hevige rugpijn gaat fietsen. Helaas Constant gaat de blubber niet in en ook vanwege zijn achterrem die ook niet fit is. ( Constant laat dat remmetje maken en je bent er weer bij….gast  ). Kevin komt ook……. niet. Die zondag rem moet maar wat losser. ( Kevin laat hem snel maken !!!). En een tocht is toch soms wel handig en je weet we passen altijd de route aan.

Wel of geen toertocht, was helemaal nog niet zeker of we die gaan fietsen. We zijn zo makkelijk.

Aanwezig bij FP waren Joop, Bou, Maickel en ik.

Mogge mannen wat gaan we doen, …….fietsen dus. Hoor ik uit een of andere hoek gaan lekker een toertocht rijden krijgen we onderweg wat te eten. ( Maickel) te weinig gegeten dus ). Kunnen de rit ook oppakken , nee rijden naar Wouw. Is goed, tis droog, wind in de rug en gaan. We zijn los, rijden nog even langs Kevin je weet maar nooit het bleef stil.

Aangekomen in Wouw, gauw inschrijven en rijden maar. Joop is fit met paracetamol. Soep na afloop van de tocht. Afstand was ook nog niet bepaald, zeker geen 60 mocht niet van de inschrijf mevrouw bleef over 20 , 35 of 50 km. 20 ook niet, zelfs geen kidstocht. We zijn weg, Mijn idee was dat 35 km wel genoeg was want na de soep moeten we toch weer terug.

Door het wouwse land door de het slik richting de oude kragge. Joop waarschuwde op tijd, schakel maar vast terug want stijl is hij zeker. Dat klopte ook, stijl was het maar wel mooi hoor. Daar waar je omhoog gaat mag je ook weer naar beneden. Geen onbekend terrein voor ons maar het was echt een leuke route. Goed uitgepijld en het weer is ook goed. Geen regen, en de ondergrond van het bos ws goed begaanbaar. Gaat lekker !!!! We naderen een punt waar we moeten kiezen welke afstand we gaan doen, de afslag van de  kidstocht waren we al gepasseerd.

Joop op kop, gaat lekker en waar ik op hoopte 35 km werd niet gedaan, 50 km toe maar ja hoor. Iets in mij ging  even niet lekker ….was aan het rekenen als we 50 gaan doen, ri Wouw wordt het toch een latertje als we soep zouden eten. Ik kreeg toch wel wat extra krachten en gaf even gas. Had graag 34 gereden met soep en op tijd terug of 50 en laat terug. Was even humeurig op dat moment. Wil alleen zeggen dat het handig is om af te spreken welke afstand we gaan rijden. Niet erg om 60 te rijden maar dan wel vroeger weg.  Bou gaf ook even gas en die had me redelijk snel ingehaald. Mooie tocht tot de stop. Na een paar hugs en wat drinken en uitleg konden we aan de sportdrank. El Toro zou el toro niet zijn om toch alles aan te passen. Dus echt met iedereen wordt rekening gehouden. Toch een club ee.

Nadat Maickel zijn versnapering genomen had en wij ook voorzien waren gingen we verder. Kris kras door het bos , en ineens  werd er geroepen uit de mond van Joop, zullen we oversteken en ri strandhuys gaan ben je op tijd Leo. of bedoele Joop misschien dat hij  een beetje moe werd. Dit zullen we nooit weten want Joop is Joop die gaat door of zijn tong moet tussen de spaken komen dan is het echt gedaan.

Maickel en Bou vertoonde geen sporen van vermoeidheid dus zijn lekekr aan het trainen, net zoals Joop en ik. Kevin en Constant het bos was echt goed te rijden, weinig slik hoor.

De route was aardig bekend maar zeg het nogmaals het blijft leuk en mooi. Aangekomen in de buurt van het crematorium moesten we even wachten op Joop en Maickel, wat doen we mannen, het was inmiddels al 11.33 uur. Voorstel werd ri Stayokay door het bos. Dus geen soep in Wouw maar een pint bij stayokay.

Aangekomen bij het drinklokaal zaten we goed en wel aan een tripel en een blonde begon het flink te regenen. Toch zaten we daar en we miste iets, ja we weten het, het strandhuys met de dames. Daar is het toch wel gezelliger hoor. Volgende keer weer naar het strandhuys hoor !!!!

Wat verder ter tafel kwam was floortje, Maickel zijn jongste aanwinst , kost wat energie maar is gezellig. Ons eindejaars uitje staat gepland op 21 december en dat beloofd ook wat te worden. Info reeds rond gestuurd door Joop.

En na een tweede pint werd het zachtjes tijd om te gaan.  Kort samengevat, gezien de afstand was het een mooie route, gezellig  en de volgende tourtocht staat gepland voor zondag 16 december. Kevin en Leo zitten al in het bos bij de spado cross.

Mannen bedankt !

Leo

 

ps volgende keer echt weer wat drinken bij het strandhuys, is toch gezelliger!