Meteen naar de inhoud

ZONDAG 7 AUGUSTUS: THE SJELLINATOR IS BACK!

Voor sommigen van de Toro’s is de zomervakantie al bijna voorbij, anderen zitten er nog middenin en weer anderen moeten zich nog op maken voor een welverdiende vakantie. Vakantie of niet, fietsen op zondag gaat altijd door met degenen die willen en zo ook afgelopen zondag. Op zaterdag gaf ik een voorzetje (normaal besteed aan Leo) en vroeg wie er mee gingen!

Joop gaf een duimpje, evenals Bou en Leo. Onze CEOLeo gaf er ook meteen bij aan dat Sjel mee ging…jawel, ons Sjel maakt zijn rentree op de fiets. Enkele maanden geleden namelijk lelijk ten val gekomen en heeft best wel in de brokken gelegen. Een eerste echte zondagsrit doe je dan natuurlijk graag met de ETCC! Sjel zei na zijn val natuurlijk dat hij weer terug zou komen…The Sjellinator: I’ll Be Back is geboren!!!

Ik opperde een rondje te maken en iedereen dook de avond in. Het bier werd genuttigd, en bij mezelf ook wel gezellig geweest waardoor er van een route maken niks meer gekomen was. Komt morgenochtend vast goed met Leo dacht ik…

Zondagochtend nog wat Goedemorgens, Tom die zich zoals gewoonlijk netjes afmeld, en we verzamelen om 09.00 bij het Strandhuys. Eerste boodschap van mijn kant is dat ik geen route heb en er toch wel van wakker heb gelegen. Bou ook wakker gelegen, maar dat kwam door bier drinken zei hij…dus een rustig rondje met Leo op pad. Onze Sjel was er namelijk (strak in Toro Tenue) en het tempo zou niet te hoog worden voor de herstellende Sjel!

We vertrokken met Leo en mezelf op kop richting het noorden. De wind kwam hiervandaan en eerst tegen is altijd fijn. In gestaag tempo, 30 of minder, reden we over de Heimolen naar de Stay Okay en Leo leidde ons vervolgens naar Wouw en de Roosendaalsche Vliet. Hier kwamen we heeeeel dicht bij Joop zijn werk, maar daar wil je natuurlijk niet aan denken op je vrije fietsdag, dus snel door!

Leo nam ons mee naar Oud-Gastel. Nog steeds rustig op kop vertelde opa Leo over zijn geboorteplaats. Hij liet zien waar hij had gewoond, had gevist en waar de boeren altijd iets deden met Tarwe,,,hierdoor ontstonden brandende tarwevelden en gingen ze altijd eventjes kijken naar de brandweer.

Na dit cultureel uitstapje onder leiding van Leo himself kwam daar uit de schim van ons peletonnetje Sjel naar voren. Eerder had hij me verteld beetje angstig geworden te zijn in de bochten en het rijden in een groep, dan kan je het beste maar op kop rijden zou hij gedacht hebben.

Samen met Bou reed Sjelleke gestaag op kop en dat gaf zijn comeback heel wat kleur. Het gemiddelde werd wat opgeschroefd en The Sjellinator is weer helemaal back! We reden naar Dinteloord en de benedensas. Even wachten bij het bruggetje van de Heen, tijd voor foto’s.

Nadat het sluisje weer open was voor ons sprintten we de brug over richting Flipland en Bou en ik trokken daarna even lekker door. We kregen toen in ons oortje het commando ‘RECHTS’ van LeoLeo te horen, dus braaf als we waren stuurden we naar rechts en Joop volgde als een viervoeter zo trouw (zit altijd in je wiel die man)

Leo bedoelde alleen links, maar zei echt rechts, dus Bou, Joop en ik in de achtervolging. Gelukkig konden Bou en ik nog net het wiel van Joop aanpikken en Joop bracht ons vervolgens als een ware bulldozer terug. Bedankt nog Joop!!!

Na de hergroepering reden we door naar Vosmeer, werd er vervolgens heel duidelijk genavigeerd door Leo en via de Thoolse brug en Halsteren reden we terug naar het Strandhuys. Het lusje in de haven wilde Bou heel graag, maar werd niet gedaan. Ik heb hem vandaag nog even gedaan Bou, is inderdaad gewoon leuk!

We parkeerden met 80 kilometer en ruim 31 gemiddeld onze fietsen op het terras en konden gaan beginnen aan het genieten. Sjel begroette zijn makkers van de Markies (die koffie dronken met de mannen) en wij begonnen met een lekker trippeltje/kwaremont de rit te evalueren. Zo werd het links/rechts verhaal van Leo nog even belicht, het terugbrengen van Bou en Kevin door Joop en uiteraard de geslaagde comeback van Sjellie!!!

We keken nog even wat fotootjes van Jutta Leerdam, varen volgend jaar met een Toro boot mee bij de pride en hadden het over de welbekende koetjes en kalfjes. Vakantievierend Toro belichten we ook nog eventjes. Zo heeft Mike een testrit gemaakt met een potentiële volgauto…wat heb ik hard gelachen om Fay in de achterbak! Is onze kleine man Sebas bergen aan het beklimmen in Italië, maar inmiddels bijna thuis! Is Rob, samen met Conny, de Alpe D’Huez opgefietst…die beleeft gewoon een fietsvakantie van drie weken!!! En Edje is aan het genieten op Bonaire 0,5 waar ze wel heel veel koffie hebben. Van Lisette geen foto, maar die wandelt heel wat af in Scandinavië!!!

We hebben weer een mooie rit gehad, erg leuk en fijn dat je er weer was Sjel en met Bou, Joop en Leo was het natuurlijk ook leuk. Zondag ben ik een dag naar het strand…week erop de Vuelta door Bergen…dan ben ik er weer bij. Dikke kus Kevin!!!

Voor de liefhebbers…de foto van Jutta!