Ga naar de inhoud

Zondag 4 December Into the wild!

Bergen op Zoom – Het is zondag 4 december wanneer er weer een MTB rit in de agenda staat voor de El Toro Cycling club. Deze keer geen georganiseerde rit maar we gaan de bossen in als vrije zielen.  Alles verloopt zoals elke zondag echter buiten het WhatsApp contact is er ook gesproken communicatie. Leo belt Joop iets voor halfnegen, nee ik ga het niet redden!

Gelukkig ging het alleen om het halen van de aanvangstijd, onze don Leo de tijger gaat gewoon me, we moeten hem alleen even ophalen. Om 9uur stonden klaar bij Fireplace ; Maickel, Tom, Michel, Boudewijn, Joop en Kevin. Heel de groep richting Leo om vervolgens bij het appeltje het bos in te duiken.

Leo nam als een geboren leider de rol van rit-kapitein op zich en wist weer een leuke route. We begonnen aan de zwarte route maar dit was van korte duur. Leo Tijger is onze fietsende TomTOm en negeerde elke wegbewijzering en ging volledige zijn eigen gang. We fietste een lekker tempo wat door iedereen goed te volgen was.

Deze week hadden we een herintreder bij ons, Michel ( SJel )  ging voor de eerste keer mee met de EL Toro Cycling club op de MTB. Hij had zijn bandjes lekker opgepompt, voor en achter 8 bar net als op de racefiets. Op een gegeven moment gingen we linksaf en Sjel maakte een mooie 180 graden draai en stond vervolgens tegen de rijrichting in opgesteld. Zó soepel en lenig als hij is herstelde hij snel deze fout. Echter de trend was gezet en er zou nog meer jolijt volgen!

FLik flak om den as!

En jawel, +/- 5km later maakte hij, met de mountainbike, een volledige flik flak overslag met een verticale draai om de middenas. Bij turnen zou hij er 10 punten voor krijgen! Zijn voorwiel staat op standje rechtsaf en het stuur op linksaf, iets klopt er niet. Nu is de El Toro Cycling Club zeer goed voorbereidt op dit soort situaties en alle multitools komen tevoorschijn. Het probleem is dan ook snel opgelost, nog even 6 bar uit de bandjes en we kunnen verder.

Ook deze week hangt Joop weer aan het elastiek en heeft het iets zwaarder dan de rest. Er is maar 1 oplossing, we degraderen Leo en Joop wordt de nieuwe rit-kapitein! Op de eerste positie fietsen is toch makkelijker dan achterin, je kunt je eigen tempo bepalen en soms gebruik maken van een Robje. Ik zal even uitleggen wat een Robje is, wanneer je ingehaald wordt door andere club leden laat je ze eerst inhalen en iets uitlopen. Vervolgens pak je de eerstvolgende afslag en roep je ze terug. Je kunt deze truck alleen maar toepassen als je rit kapitein bent.

Een Robje is perfect te combineren met een Constantje! Een Constantje is net doen of je de weg weet en vervolgens zoveel als mogelijk doodlopende bospaden in rijden of gewoon een verkeerde route. Het allerbelangrijkste bij een Constantje is dat er gekeerd moet worden!

i.v.m. privacyredenen zijn de slachtoffers onherkenbaar in beeld

Onze nieuwe rit-kapitein heeft van allebei de technieken gebruik gemaakt, hij werd niet geremd door enig parcours kennis. Hierdoor kwamen we weer op plaatsen waar we nog nooit geweest waren, een heel mooi en vooral technisch route. Leo heeft nog 1 keer geprobeerd de leiding terug over te nemen maar dit is niet gelukt.  Ook de nootjesberg werd weer meerdere malen genomen, kortom een lekker ritje.

Richting het einde van de rit kwam het verzoek van onze Maickel om naar de Stay Okay te gaan in plaats van het strand huis. Hij had die middag een sinterklaasfeestje en wilde daar zo beschonken als mogelijk aan beginnen. Nu nemen wij altijd maar 2 consumpties na het fietsen dus het alcoholpercentage moest omhoog. Maickel had zeer goede ervaring met La Trappe Quadrupel en laten ze dat nou net bij de Stay Okay serveren.

La Trappe Quadrupel is een Nederlands bier, gebrouwen door de brouwerij van de trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Het is het zwaarste bier van La Trappe en is bitter en een beetje zoet. Het alcoholpercentage is 10%.

Tijdens de laatste kilometers ging het bijna nog verkeerd. De groep brak in 3 stukken, groep 1 en 2 waren snel weer herenigd echter groep 2 was zoek. Joop en Kevin zaten op de groene route (dachten ze) en gingen de kortste weg naar het eindpunt. Eenmaal daar aangekomen duurde het heel lang voordat de rest kwam. Achteraf bleek dat Bou heeft geprobeerd een hond doormidden te rijden en is vervolgens in elkaar is gerost door 2 vrouwen. Vervolgens is er met kinderen gegooid en is er heen en weer geschreeuwd in duidelijke klare taal. Of zoiets ……

Kortom het was weer een geweldige rit met een mooi en gezellig einde!

Mannen bedankt

XXX

Joop