Meteen naar de inhoud

Zondag 31 oktober; 04:21

Zo, weer tijd voor een ritverslag van de ETCC. De titel doet misschien vermoeden dat je in een nieuwe NETFLIX serie zit! 04:21 heeft toch wat weg van de hitserie 24 of film 300! Niks is minder waar, 04:21 deed zijn intrede afgelopen zondag en de hoofdrolspeler is de man die twee weken geleden het er niet mee eens was…Maickel.

Met de invoering van de wintertijd hadden we afgelopen weekend een uurtje langer slaap. Heerlijk, maar dat betekende ook een aantal vroege ‘Mogguhs’ op de zondagochtend. Joop trapte de mogguh af om 06.55 en werd gevolgd door Kevin, Sebas, Leo en Bou. Een Mogguh staat gelijk aan een aanmelding voor te fietsen…dus die konden we opschrijven. Om 04:21, eigenlijk oude tijd 05:21 maar goed, hadden we ook de eerste afmelding te pakken. Maickel meldde zich af…toch bijzonder gezien het verslag van twee weken geleden: https://www.eltorocyclingclub.nl/ritten/zondag-17-10-21-maickel-is-het-er-niet-mee-eens/

Om 09:00 verzamelen…maar waar in hemelsnaam? Vast stond in ieder geval dat we op de mountainbike zouden gaan. De weersvoorspellingen waren bepaald niet rooskleurig en de MTB stond bij sommigen al enkele weken klaar voor vertrek. Al jaren is het een vanzelfsprekendheid dat bij een MTB rit ergens anders wordt verzameld dan bij het Strandhuys. Voorheen was het de Fireplace…dus daar stond ik (Kevin) dan. Iets te vroeg en nog niemand te zien. Dat kan niet kloppen en na een kort speurwerkje zag ik 9u Kraaijenberg! In rap tempo naar de Kraaijenberg waar ik Leo en Bou aantrof. Joop en Sebas nergens te bekennen, die stonden dus lekker bij het Strandhuys. Rond 09.10 waren we compleet en konden we op pad.

Waar is de rest?

Uiteraard volgden we onze LeoLeo. De man die de paadjes van de Heimolen tot de diepe Huijbergsebossen op zijn duimpje kent. Je voelt je nooit verdwaald met Leo in je buurt. We hadden afgesproken om rond de klok van 10 Rob op te halen, zodat hij nog een stukje mee kon aangezien hij herstellende is van zijn schouder. Dus eerst wat lusjes in de buurt.

Altijd leuk om te zigzaggen door het bos. Ga hier maar links, of nee rechts. Eerste links….even rechtdoor en ga daar maar naar rechts. Als Leo ritkapitein is….krijg je de commando’s rond je oren. Leuk stukje bij de tankbaan achter de rug en toen via het Huijbergse bos richting Bergen om Rob op te halen. Het laatste stukje bracht ons langs de oude uitlaatstek van don Leo, waar ikzelf inmiddels ook regelmatig de hond uit laat. Iets voor tienen bij Rob en meteen door naar de groene route.

Sorry Joop…je staat er niet helemaal op:o

Rob heeft een hele lange periode een blessure aan zijn schouder gehad. Hierdoor was het fietsen te pijnlijk en was het ook al enige tijd geleden dat hij mee had gefietst. Aangepast tempo en een vlakke route dus voor de schouder! Op naar de groene route, die er overigens lekker bij lag. Sowieso waren de omstandigheden mooi te noemen en lag het bos er prima bij! We reden de groene route tot het hek bij Huijbergen. Daar volgden we Leo weer richting de Nootjes- en de Tiesberg. Deze heuvels reden we even lekker op en na deze kleine (fijne) beklimmingen was het tijd om heel langzaamaan richting Bergen te rijden.

Via de Nootjesberg terug naar de Vliegbasis en zo de groene route weer op. Enkele blubberplassen tegengekomen en bij het einde van de route even een korte vergadering. Wat gaan we doen? Rob opperde de StayOkay…die tegenwoordig BozLust heet. Helemaal prima…ware het niet dat ik best zin had in een broodje Bal….maar BozLust maakte alles goed. We parkeerden de fietsen op het terras en namen daar ook plaats. Brrrr wat was het koud,, snel onder een dekentje.

We bestelden wat biertjes….en wat hadden ze? Een Trippel d’Anvers…nou daar kan geen Brooike Bal tegenop! We dronken wat en koelden ondertussen steeds meer af. Sebas gaf aan de Zwift ritjes te gaan organiseren en die zullen op de woensdag plaats gaan vinden. Volgende week starten we! Na het tweede rondje besloot Rob naar huis te gaan, hij had een verjaardag voor te bereiden, en besloot de rest naar binnen te gaan. Wat een geweldige keus was dat. In de warmte werden we nog even gecoronacheckt…hadden het nog even over alle maatregelen en vertrokken toen voldaan naar huis. Op naar een lekkere douche!

Kas had inmiddels ook een fietsworkout erop zitten bij Ride-It en deed at in Toro tenue…chapeau! Wel snel een MTB kopen hoor…ik heb er nog één in de aanbieding;)

Toppertje!

’s Middags bijna iedereen weer aanwezig op de verjaardag van Conny waar we nog het een en ander besproken over bijvoorbeeld de fietsvakantie. De datumprikker is uitgegaan en we wachten op verdere informatie. Ook de datum voor het oudejaars, of nieuwejaars, etentje is gepland. Vrijdag 7 januari gaan we een lekker hapje en drankje nuttigen met elkaar!!!

Het was weer leuk in de bossen. Helaas ben ik er aankomende twee weekenden niet bij in verband met weekendjes weg (ook niet erg hoor)!

Dikke kus Kevin