Ga naar de inhoud

Zondag 31 december 2023, de oliebollenrit!

Het fietsjaar 2023 zit erop. Een mooi moment voor een kleine terugblik op een prachtig en gezellig fietsjaar met de ETCC, voor we beginnen met het verslag van afgelopen zondag. Fietsjaar 2023 was er namelijk weer eentje voor in de boeken, met vele hoogtepunten…vele biertjes en vele gezellige momenten!

Herinneren we ons de Flandrien ride van april nog? In barre weersomstandigheden een mooie lus van 160 kilometer fietsen…waarbij Maickel ook nog eens de reserveschoentjes van Leo aan moest! Of de gezellige verjaardagsrit bij Sjel, waar we in mei al goed aan het verfikken waren in zijn broeikastuintje?

Ook een mooi hoogtepunt ieder jaar is de KMC. Hier hebben de Toro’s zich weer op de kaart gezet als het gaat om afterparty’s, man wat een feestje was het weer (helaas was ik er bij met de afterparty). In juni vierden we mijn 30e verjaardag en mochten we onder begeleiding over het Concert at Sea terrein fietsen….want dat was echt gevaarlijk…en toen kon het verzier op de fietsvakantie!!!

Halverwege juli vertrokken we naar de prachtige Alpen en waanden onszelf professionals op de flanken van de Madeleine en La Loze….de La Loze, een prachtige pokkeklim!!! Na de fietsvakantie komt vaak de slob erin, maar we hebben in de maand augustus nog dikwijls mogen genieten van het zonnetje op het terras bij het Strandhuys, genieten!

In de laatste maanden van het jaar gingen we over op de mountainbike en hebben we vooral extreem slecht weer gehad. Veel door de modder gereden, namen we afscheid van Carlijn en er werden wekelijks paddenstoelen gefotografeerd voor het perfecte plaatje. Ook werd de running club opgericht…kortom een prachtig sportief jaar hebben we achter ons, die we geheel in stijl afgelopen zondag afsloten met de oliebollenrit!

Zoals in het verslag van Leo te lezen, het Strandhuys was dicht op de 24e. De echte fans (ik) wisten dit, maar helaas was ik er de 24e niet bij om de Toro’s er op te wijzen. Het Strandhuys, de sterrenzaak die ook terug kan kijken op een geslaagd 2023 met het winnen van de Lipton Ice Tea race, genoot namelijk van een welverdiende vakantie tot en met 1 januari. Zondag de 31e dus nog steeds geen trippeltje bij het Strandhuys, dan maar thuis wat organiseren.

Toepasselijk op Oudjaarsdag is natuurlijk een oliebollenritje. Op vrijdag gevraagd naar de animo, alvorens de boodschapjes werden gedaan, en die was gelukkig voldoende aanwezig. Zondagochtend waren Bou, Leo, Maickel, Lisette, Edwin en ik voornemens voor het laatst in 2023 op de fiets te stappen voor een gezellige clubrit.

Op zondagochtend (heel vroeg 00.52) meldde Maickel zich toch nog af…bleven er nog vijf over! Joop was er ook niet want die genoot van een skivakantie in Val Thorens, Rob was aan het werk, Sebas had zichzelf een paar hersencelletjes minder gedronken op de dag ervoor en Sjel ging voor de oliebollenloop! De eerste goedemorgens waren mooi op tijd, zin om te fietsen…maar wat een regen op komst.

Na het halen en ontbijten met een oliebolletje stelde ik dan ook voor een half uurtje later te vertrekken, zodat we niet helemaal doorweekt aan de start stonden. Dit kon gelukkig bij iedereen op goedkeuring rekenen, Ed kon daardoor zelfs nog even een half uur langer de Top2000 kijken, gelukkige man!!!!

Om half 10 verschenen Kevin, Lisette, Bou en Ed bij het Strandhuys, maar waar was Leo. Leo is altijd op tijd, nooit te laat. Die fietst dan alvast wat over het strand van de Boulevard om warm te worden, staat het verkeer te regelen voor een ieder die voorbij komt rijden…maar dit keer was hij er nog niet. Om 09.38 toch maar eens bellen, maar daar kwam hij gelukkig aan. We zijn compleet….op naar het bos en op zoek naar droge paden.

Bou zei me namelijk al meteen dat hij het dapper vond om na een MTB rit je huis beschikbaar te stellen. We hebben er al vaak heel goor uitgezien…dus hier had hij zeker een punt. Ik nam me dan ook voor de echte blubber te vermijden, omdat ik ook geen zin had om het hele huis te poetsen na een tororitje. We reden daarom naar het Lievensbergbos over de weg, gezellig kletsend.

Lisette helemaal ontspannen op de fiets, want ze is nu officieel juf. Geen verslagen meer, geen stress voor de studie meer…helemaal relaxt in de vakantie, heerlijk gevoel! We reden de carroussel en schoten vervolgens door naar zwart. Dit reden we allemaal op ons eigen tempootje en we verzamelden bovenop de Heide voor mooie kiekjes.

Hierna reden we in de richting van het mooie foto momentje bij het water, iedereen weet wat ik bedoel….om vervolgens richting BoZLust te rijden. Het was 11.00, we hadden er 23 kilometer op zitten…nog even wat lusjes was het plan. Maar Edje, die tijdens het mountainbiken de Top2000 op had staan, en Leo hadden een buienalarm voor hevige regen ontvangen. We besloten daarom om naar de oliebollen te fietsen, nu we er nog redelijk schoon uit zagen.

Zo gezegd, zo gedaan. Om 11.15 aan de oudjaarsbiertjes met oliebollen. Joyce was net uit bed, maar hielp meteen met het opwarmen van de bolletjes (met rozijnen). Na de eerste ronde bier volgde een tweede, met nog een lekker kommetje snert. Na twee biertjes was het tijd om oudjaar te vieren met de families en zat de laatste rit erop. Bedankt voor de gezelligheid Toro’s.

Op naar het jaar 2024, een mooi jaar waarin er ongetwijfeld weer nieuwe hoogtepunten bereikt worden op de fiets en naast de fiets. Dat we samen weer mooie herinneringen mogen maken aankomend jaar, want ik kijk ieder jaar met plezier terug op alle leuke ritten en activiteiten die we als club beleven!

Op naar een mooi 2024.

X Kevin