Meteen naar de inhoud

Zondag 28 november: Modder, regen en spotting the Big Five.

Zaterdagavond 23:00h nog steeds angstvallig stil op de app, hmm zou deze afwachtende houding wellicht iets te maken hebben met de weersvoorspelling voor de zondag welke voornamelijk nat en koud zou zijn. Dan maar een schot voor de boeg van Maickel, ‘ik ben er morgen bij Leo’ maar geen respons oeps dat wordt zo’n gevalletje van dat eenieder zit te wachten op de eerste afmelding en deze dan gebruikt om ook maar niet te gaan. Maar gelukkig liet Bou als back-up van onze flauwgevallen CEO al vrij snel iets van zich horen, tumbs up en 09:00h Sh waarna Sebas een uurtje later ook volgde, kon ik toch nog met een gerust gevoel gaan slapen wetende dat er de volgende ochtend meerdere mensen zouden gaan fietsen.

Zondagochtend,(nog) geen regen en het aantal mogges begon binnen te stromen op de app volgens de presentielijst zouden we zowaar compleet zijn aan de start bij het Sh melden zich Bou, Joop, Sebas, Maickel, Kevin en Leo. Na de routebespreking welke eerst richting Huijbergen rode route daarna grenspad/Kalmhoutse Heide en vervolgens groen/paarse route zou gaan gingen we op pad. De eerste kilometers gingen richting de Brabantse Wal waarbij Sebas in zijn enthousiasme met een straf tempo het voortouw nam maar echter eenmaal bij de vliegbasis zat onze Leo Leo inmiddels weer op kop waarbij hij het tempo maar belangrijker de route op zijn eigen speelse manier kon bepalen met veel lusjes en kronkels en altijd onvoorspelbaar.

Op de rode route aangekomen even gas erop maar niet te veel want halverwege zouden we afslaan richting het grenspad en dat zou wat gaan beloven na ongeveer 24 uur regen. Na de hergroepering nam onze Joop het initiatief om als eerste de afslag richting het grenspad te nemen in een poging de boel zo veel als mogelijk te vertragen om zo lang als mogelijk bij de groep te kunnen blijven echter bij de eerste serieuze modderpoel waarbij hij tot zijn pendalen in zakte zag Maickel zijn kans schoon om hem voorbij de gaan, hij probeerde hem nog te af snijden maar helaas de zwaartekracht was te sterk. Na het grenspad uitgereden te hebben wat momenteel meer weg heeft van een moeras dan een pad volgende al snel Sebas, Bou en Kevin met daarachter Leo en Joop. Op de naar de Kalmthoutse Heide wat met een beetje fantasie zou maar een savanne in Africa zou kunnen zijn en met wellicht wat geluk we nog wat wilde dieren konden spotten. Aangekomen op de open vlakte zagen we hoe Sebas op zijn MTB een omtrekkende beweging maakte daar er twee jonge exemplaren van de soort ‘vrouwmens’ op de route liepen en hij deze niet al te veel wilde verstoren in deze ook voor hun onnatuurlijke habitat, weleens waar nog geen Big Five maar het was een begin en een Torro hand is snel gevuld. Bij het naderen van de Paalberg vond Bou dat het tijd was voor een foto momentje daar deze omgeving zich daar uitstekend voor leent. Joop die langs de onderkant van de berg de boel alweer aan het afsnijden was kon dus weer helemaal naar boven om mee te gaan poseren voor de groepsfoto. Terwijl we daar stonden te poseren doken er vanuit de heide plotseling nog een tweetal vrouwmensen op, ditmaal waren het wat oudere exemplaren derhalve niet zo schuw en ze boden zowaar spontaan aan de groepsfoto voor hun rekening te nemen handig konden er mooi we er allemaal op.

Intussen begon eenieder na doorweekt zijn van het grenspad toch wel de kou te voelen en begon het ook nog te regenen, tijd om de Paalberg te verlaten richting groen/paarse route. Daar de paarse route afgesloten was wegens werkzaamheden besloten we alleen de groene te pakken. Nadat we een punt hadden afgesproken voor de hergroepering konden de riemen van de jonge honden los, playtime waarbij Sebas het eerste gedeelte van de route voor zijn rekening nam met daarachter Maickel, Kevin en Bou. Halverwege de route doemde zich een moerasje op waarbij Sebas ervoor koos om er omheen te sturen gevolgd door Kevin en Bou echter Maickel koos de kortste weg  door het midden te pakken wat hem kostbare meters opleverde. Hierop volgde weer een bochtige sectie waarbij het Maickel nog enigszins lukte de manne af te houden maar op het rechte stuk kwam Sebas al weer snel voorbij gevlogen, eenmaal voldaan en aangekomen op ons hergroeperingspunt kwamen Joop en Leo na enige minuten aangefietst. Nadat Joop gefoerageerd had (hij had nog een banaan in zijn zak gevonden) en iedereen nu het echt koud begon te krijgen werd het tijd om koers richting het Strandhuys te zetten. Op de terugweg begon het weer nog meer te verslechteren in de vorm van wind en regen en nog meer modder, eenmaal aangekomen op de Bergse Plaat ter hoogte van het Beatrix bos werd er nog even geopperd de welbekende modderhelling te nemen maar helaas weinig tot geen respons vanuit de groep maar aan alles komt een eind ook aan deze rit met het Standhuys in het vizier geen straf op zich.

Voor het Strandhuys wordt er na een MTB ritje altijd eerst even grondig de modder van eenieder afgeklopt hetzij met of zonder hulp van een mede lid waarbij er maar weinig lichaamszones een no go zijn we moeten immers zo schoon als mogelijk naar binnen, dit tot groot vermaak van de aanwezige gasten die in de serre aan de voorkant aan het lunchen zijn. Nadat iedereen aan tafel zat en het eerste rondje besteld werd kwam het hoge woord eruit bij Joop ‘doe mij maar een tosti frikandel’ , ja ook de Torro’s gaan mee met de tijd een tosti frikandel is eigenlijk een vermomde frikandel speciaal maar dan onherkenbaar verpakt tussen twee gezonde boterhammen waardoor deze ineens geheel verantwoord in de schijf van vijf past. Na Joop volgden er nog drie bestellingen voor een tosti frikandel waarbij er ditmaal weinig tot geen groepsdruk uitgeoefend hoefde te worden eenieder was immers koud, nat en hongerig behalve Bou zo standvastig als ie kan zijn liet het gezonde tussendoortje aan zich voorbij gaan. Tijdens het tweede biertje kwam er nog een oudere mevrouw naar ons toe om ons mee te laten delen in de viering van haar 50 jarige bruiloft, apetrots was ze op deze dag wat eigenlijk best aandoenlijk was op een positieve manier.

Nadat eenieder weer voldaan was hetzij sportief hetzij consumptief werd het weer tijd om huiswaarts te keren, natte kleding aan en de kou weer in maar met een heerlijke warme douche in het vooruitzicht!.      

XXX Maickel