Meteen naar de inhoud

Zondag 26 februari, ein-de-lijk weer een Toro zondag!

Na een maandgemiddelde op strava van hek me jou dèèr, was het vorige week zondag eindelijk weer tijd voor een Toro zondag. Na vier weken leut, bier en ongezond leven…mochten we de fietsen weer uit het vet halen en ik kan je zeggen….wat was ik daar eigenlijk aan toe. Weer een normale zondag (lees normaal weekend) met een wekker om 08.00, kijkend naar de ‘mogges’ die binnendruppelen en me gereed maken voor een onvervalst ritje met de ETCC, ipv een vastenavenddagje. Het is weer voorbij, het was leuk…maar nu gaan we weer fietsen!

Goed,,, van wie druppelden de ‘mogges’ eigenlijk binnen deze zondag? Het waren de mogges van Maickel, Lisette, Kevin, Sebas, Boudewijn, Leo en Sjelleke. Joop en Rob hadden even hele andere dingen aan hun hoofd, waarbij ze natuurlijk alle steun en liefde krijgen van ons allemaal(L).

Enfin (mooi woord), we stonden mooi op tijd op een zonnige boulevard elkaar te knuffelen en begroeten. Voor sommigen was het echt weer een tijd geleden elkaar te hebben gezien en je mist elkaar toch na een lange periode afwezigheid. Het zevental besloot onder leiding van onze CEO-LEO rondom Bergen op Zoom te blijven en tot ongeveer half 12 de bossen rondom de BRabantse Wal af te struinen.

Via de standaard lus bij Hoeve Hildernisse en het stukje bos bij Mathemburg werd er lekker gecrosst. Goed om te merken dat de beentjes op het explosieve nog wel willen…want wat doet een maandje Vastenavend met je conditie. Daar hadden zeker Sebas en Kevin wel een beetje schrik voor…maar het viel nog alleszins mee. We reden zo een beetje door de bossen waar Sebas ooit nog een stukje schoenhoes verloor, door het HUijbergse bos naar de vliegbasis en nog veeeeel meer stukjes. HEt was echt zigzaggen geblazen en af en toe even wachten op de hergroepering.

We pakten ook nog een mooi stukje bij het bos van de WOuwse Plantage en gingen daarna over zo een bekend smal paadje…ik meen bij de golfbaan vlakbij. Hier hebben ze de bruggetjes versmald zodat je moet afstappen. Dit gebeurde erg goed o.l.v. ondergetekende. Hierna werd er weer wat gezigzagd en bij de heuveltjes richting de Nootjesberg besloot Lisette bij de hergroepering op eigen voet verder te gaan in eigen tempo.

Hierna reed de rest nog wat op en neer richting het hek bij de vliegbasis, waar nog even lekker doorgetrokken werd en het duidelijk werd dat de echte inhoud wel een beetje verdwenen is. We reden nog richting blauw maar kijkend op de klok was het eigenlijk ook een beetje tijd om richting huis te gaan. Door de polder bij Calfvan/ Non PLus, was het eerst goed toeven met het windje in de rug. Echter kwam daarna de wind vol op de kop en dit was zwoegen voor een ieder. We reden elkaar niet eraf, maar wel kapot. Lachen hoor!

Na dit zware stuk reden we nog de BRabantse Wal op en smeten met wat laatste krachten. Tijd om richting het bier te fietsen bij het Strandhuys. Daar kwamen we netjes twee- aan- twee aan en SJelleke besloot bij aankomst naar huis te gaan. Later die middag zag ik dat hij nog lekker was uitgewaaid aan het water met Boutje. Morgen wel een biertje na afloop hè!

We namen plaats aan een vooraf klaargezette tafel en proostten op het leven. Binnen de ETCC zijn er enkele (schoon)ouders die erg aan het kwakkelen zijn met hun gezondheid en hier stonden we even bij stil. Proost op het leven en geniet van elke dag. We namen dubbeltjes, trippeltjes en kwaremontjes en het was weer ouderwets gezellig.

Ook kwam het idee voor een ETCC verzorgingstehuis en dit verslag kan als soort bewijs dienen tegen de tijd dat het zover is. Onze pandjesbaas Mike heeft namelijk gezegd dat zijn appartementencomplex kan worden omgebouwd tegen die tijd tot verzorgingstehuis, waar we dan met de ETCC samen oud kunnen worden. Hier werd weer op geproost en we houden deze gedachte vast natuurlijk!

We sloten af met een derde en gingen toen richting huis. Dit weekend staat er weer volop sport op het programma. ZO begint de F1 natuurlijk weer en is vanmiddag ook de Strade Bianche. Morgenochtend om 09.00 staan we hopelijk weer met een mooi groepje klaar bij het Strandhuys voor een lekker ritje. Joop wilt zijn nieuwe gravelbike testen…dus het plan is om een rondje te rijden die ook op een gravelbike goed te doen is! Tot morgen en geniet van je zaterdag.