2021Ritten

Zondag 20 juni, Vaderdag met de Toro´s

Afgelopen zondag was het vaderdag. Ontbijtjes op bed, familie-activiteiten en vaders die het middelpunt van het gezinsleven pakken….zou je denken. Niet voor de El Toros. die gaan gewoon fietsen. Bou verwoorde het prachtig: Het is vaderdag, dus mag je als vader doen wat je graag doet…fietsen! Daar dacht gelukkig (bijna) iedereen zo over, met zeven Toro’s stonden we namelijk klaar om 09.00 bij het Strandhuys!

Wat de afstand van onze vaderdagrit zou zijn, werd een avond eerder op de app besloten. Joop is nerveus voor de graveltocht (170 km) en wil het liefst lange afstanden fietsen…hij opperde 150. Leo volgde als CEO met een 100 kilometer rit en als laatste deed ik een voorstelletje, 80 kilometer zodat we vroeg(er) terug waren en nog redelijk op tijd voor de vaderdag huiswaarts konden na het terrassen!

Joop, Leo, Boudewijn, Maickel, Sebas, Lisette en Kevin stonden netjes om 09.00 klaar voor de start. Grootste afwezige was Edwin. Onze steigerprins stuurde namelijk in het weekend een foto van een ingewikkelde pols. Dan denk je meteen; een ongelukje bij het steiger plaatsen. Maar onze GravelEd was op verkenning gegaan voor onze graveltocht en daarbij ten val gekomen. Onhandig opgevangen en een zwaar gekneuste pols is het gevolg. Wat voor invloed dit heeft op de aanstaande pizzarit van Ed, moet Ed nog even zeggen:)

Iets over 09.00 vertrokken we in zomertenue voor een lekker rondje onder leiding van Leo. Gingen we Zeeland in, of toch de andere kant op. Ik vroeg Leo om richting Etten- Leur te gaan, en zo meegaand als hij is zetten we koers richting Brabant. Met de handjes op het stuur en Leo en Sebas op kop reden we via leuke stukjes naar Halsteren, Welberg en Steenbergen. Zeker bij Steenbergen werd een leuk weggetje in gedoken door onze LeoLeo (die kent ook overal de weg), wat ons langs de Roosendaalsche Vliet bracht.

Met ‘nieuwe’ stukjes, maar toch bekende plaatsjes, reden we in gestaag tempo richting Oudenbosch, Boschenhoofd en Nispen. Zeker het stukje Oudenbosch – Boschenhoofd zorgde voor verrassingen. Een ophoudend fietspad, veel verkeer en lekkere stukken kop rammenn tegen de 40 per uur! Lekker tochtje hoor.

Na Nispen werd nog een kleine gravelstrook meegepakt (ai ai ai, zouden we niet meer doen haha), om vervolgens via Roosendaal richting de Wouwse Plantage te rijden. Bij de Wouwse Plantage draaiden we het ‘nieuwe’ fietspad op, om tot slot rap koers te zetten naar het Strandhuys. Bou bracht ons naar ons geliefde tentje, waar we de fietsen op het terras fietsten en we al rap een bestelling konden plaatsen.

Na de eerste bestelling kan de rit geëvalueerd worden en er waren ook wel wat opvallendheden hoor. Leo heeft met deze vaderdagrit de route bepaald en heel veel stukken hiervan ons ook geleid op kop. Sebas fietste de dag ervoor nog 120 kilometer op kop naar Middelburg (met andere vrienden), maar was ook niet te stuiten, Bou leest verkeerssituaties als de beste….zeker als het om situaties gaat waar campers bij betrokken zijn, Maickel is na zijn inzinking een paar weken terug (staat nog niet in een verslag eigenlijk) weer helemaal terug in de oude vorm, Lisette had weer een QOM gepakt (Kattevendreef Zuid-Noord) en Joop wordt met de week sterker en sterker, zelfs een beetje kopwerk gedaan!

Met wat lekkere versnaperingen in de zon was het weer hartstikke gezellig en is het toch altijd jammer dat na het vierde biertje het echt tijd wordt om te gaan. Max moest namelijk racen, en hoe! Ook moesten er natuurlijk wel wat vaderdagen gevierd worden. Aankomende zondag ben ik er maar gedeeltelijk bij…ik heb dan namelijk de verjaardag van Tommieboy! Trouwens nog gefeliciteerd namens alle El Toro’s Tom!

We wachten nog even op de verslagen van Sjel (Zeelandbrug) en Tom (Kevins verjaardagsritje), maar die zullen vast en zeker deze week op de site verschijnen:D Nu lekker voetbal kijken, hup Duitsland!

X Kevin

Related Articles

Back to top button
Close
Close