2021Ritten

Zondag 14-02-21, Verliefd op het ijs!

Tot mijn grote schrik zie ik dat het laatste verslag dateert van eind januari. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de wisselende weersomstandigheden in ons Kikkerlandje, waardoor we de laatste weken vooral op andere tijden hebben gefietst dan zondagochtend.

Wel nog even de eervolle vermelding voor Sebas. Onze kleine man trotseerde als enige de zware sneeuwval op 7 februari en toonde zich echt Toro waardig, of juist niet aangezien niet iedereen ging. Maar goed, de kou heeft dus intrede gedaan in Nederland en dan is het fietsen ineens niet meer zo super leuk.

Wat was het nou vorige week, schaatspret. Uiteraard borrelde de Elfstedentochtdiscussie ook weer op bij een dagje vriezen, maar deze kwam er toch echt niet. Een goede week de temperaturen onder nul, zorgde ervoor dat we vorig weekend in plaats van fietsen, konden schaatsen!

Op de binnenschelde was een mooi pak ijs en zowel op de zaterdag als zondag zijn er diverse Toro’s gaan schaatsen. De echte die hards Lisette, Ed en Constant uiteraard al eerder die week op nog vele andere mooie plekjes, maar zoals het hoort, hier een kort verslag van de zondagsrit!

Zaterdagavond was de discussie of we gingen fietsen of schaatsen. Nu kozen er veel voor schaatsen en een paar voor uitslapen. Leuk, lekker de schaatsen onderbinden en de ETCC schaatsgroep is herboren. Kevin, Boudewijn en Lisette & Jort besloten om 09.00 te verzamelen bij het Strandhuys voor een lekker stukje schaatsen. Constant was tijdens de ijstijd ook erg actief op de whatsapp, maar besloot toch een ander stukje Binnenschelde te schaatsen, waardoor we hem helaas niet hebben gezien.

Goed, 09.00 bij het Strandhuys. Een koude zondag, waar de liefde gevierd moest worden…het was ommes Valentijnsdag. Wat fijn dat we daarom ook weer eens konden verzamelen bij ons geliefde Strandhuys. Bou, Kevin, Lisette en Jort een rondje schaatsen en dat was moeilijk. Leuk dat in deze tak van sport de verhoudingen weer compleet anders liggen.

Bou en Lisette in de kopgroep, ik met haperende techniek erachter. Maar heyy…ze zijn bijgehaald. Schaats in schaats, zo lagen Bou en Lisette op het ijs. Na een beetje ijs afkloppen weer terug op de been en door. Het tempo vond ik best hoog en uiteindelijk hebben we ook een kilometer of 30 geschaatst. Het was een lekkere ochtend en leuk om eens op het natuurijs gestaan te hebben met de ETCC. Bedankt Bou en Lisette voor de tips en het uit de wind houden. Ik ben op Valentijnsdag verliefd geworden op het ijs!

Morgen MTB of op de weg, het is namelijk onvoorstelbaar dat de temperatuur zo een 30 graden scheelt in een week. Morgen is het een heerlijke voorjaarsdag, waardoor er een paar Toro’s de weg op gaan en een paar het bos in. In ieder geval iedereen weer de kilometers maken en veel plezier! We zien elkaar snel.

Kussie

Related Articles

Back to top button
Close
Close