2017Ritten

Zondag 12 Maart, de Stieren terug in de wei!

Het mountainbike seizoen zit er op dus de racefietsen werden vorige week weer uit het vet gehaald. Zondag 12 maart was namelijk de eerste wegrit van het seizoen. Met een 8-mans peloton vertrokken de Toro’s om 9:00 bij het Strandhuys in een heerlijk ochtendzonnetje. Rob, Joop, Maickel, Tom, Bou, Leo, Fons en Kevin. Bij het verzamelen werden de verschillende kleding keuzes direct onder de loep genomen. Zo viel het op dat er maar twee man in compleet club tenue waren. Tom had een heel ander club tenue aan. Waren er nog mannen die hun winter pak stug aan hielden en Kevin met het andere uiterste, blote beentjes. Uiteindelijk bleek hij daar de grote kledingkeuze winnaar mee te zijn maar goed, de benen kunnen niet meer wachten om te beginnen, dus op weg voor een rondje Hansweert!

Met een lekker windje in de rug werd er in de richting van Krabbendijke gefietst. Zo rond de 30 km/u was voor een ieder goed te doen zo voor de eerste

keer. Er werd veel gepraat en ondertussen lekker gefietst. Na Krabbendijke in de richting van Yerseke. Hier kwamen we een blauw bordje tegen. Normaal een prooi voor onze eigen tijger Leo, maar hij was zo vroeg in het seizoen nog niet helemaal wakker. Kevin en Maickel besloten om van achter eventjes naar voren te fietsen om als eerste bij het bordje te zijn. Daarna kwam iedereen over elkaar heen en was de groep even opgesplitst in allemaal duo’s! Toen het viaduct bij het kanaal omhoog, de een weer wat sneller dan de ander om vervolgens met wind tegen weer koers te zetten richting Brabant.

Het gehele stuk langs het water met wind tegen bleek Bou de man van het kopwerk. Hij loodste de anderen langs het water met een lange periode op kop. Soms bijgestaan door andere toro’s, maar vaak alleen. Daarna over de dijkjes terug richting Kruiningen. Via Kruiningen door naar Rilland, hier werd tussendoor nog een stukje doorgetrokken door Tom. Uiteindelijk via de Batse brug via Woensdrecht richting Bergen op Zoom.

Het viaduct bij Woensdrecht en de Fineberg werden nog op geknald door sommigen. Alhoewel het ook goed te merken was dat het nog vroeg in het seizoen was. De explosiviteit mist nog een beetje in de beentjes. Bij de Kraaienberg werd er nog een groepsfoto gemaakt voor het archief waarna de mannen zich opsplitsen. Tom ging nog een extra lusje fietsen, Rob en Fons gingen lekker naar huis om te eten, Kevin ging naar Feyenoord (mooie pot overigens) en de overige  vier deden traditiegetrouw een herstelbiertje bij het Strandhuys! Behalve Joop, die drinkt chocomel!

Hopen op een mooi wegseizoen met lekkere ritjes en klassiekers. Over drie maanden is de fietsvakantie al geweest, dus er moet flink getraind worden! Om te beginnen morgen weer om 9:00 bij het Strandhuys!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close