Meteen naar de inhoud

Zondag 12-11, Toro’s vliege d’r in!

Zo zat ik de hele week te wachten op het verslag….en toen schoot me vandaag te binnen dat ik het zou schrijven. Oeps…maar het verslag is heilig, dus we kruipen weer in de pen om een mooi verslag te schrijven over een enerverend ritje door de Bergse bossen. Sommige Toro’s (noem geen namen *Joop*) zouden de Chatbot Ai inzetten…anderen zouden het verslag laten zitten en het voor lief nemen een dubbelverslag te schrijven van twee ritjes. Nu ben ik er morgen zelf niet en er moet waarde gehecht worden aan het verslag, dus trippeltje D’Anvers erbij (en goed gezelschap) en schrijven maar!

Zondag 12-11 was een datum die ik eigenlijk niet in gedachte had om te gaan mountainbiken. Op zaterdag was het namelijk 11-11, werd er voor een dag weer even lekker Vastenavend gevierd…dus op de zondagochtend daarna fietsen leek me geen goed plan. Sebas leek het wel een goed plan en hij haalde me dan ook rond een uurtje of half 1 ’s nachts over toch mijn wekker alvast te zetten. Zo gezegd, zo gedaan…de wekker ging na een avondje ‘leut’ mooi op tijd op zondagochtend. Met ’t motto Zie D’Ok Vliege in gedachten, zag ik ze gelukkig niet vliegen van de drank…dus kon redelijk goed uit bed komen.

Fris en wel nam ik de appjes door en daar zag ik dat Sebas mij een berichtje had gestuurd…toch verder slapen. Lou was namelijk bij de oppas en Mies bij een tunnelloop, de kleine stoemper had het rijk dus alleen om even flink door te slapen! Bij wie zou ik me dan voegen deze zondagochtend? Dat waren de (met veel respect) ‘oude rotten ‘ Joop, Bou en Leo! In kwartet gingen we op pad, nadat we braaf om 09.00 verzameld hadden bij het welbekende Strandhuys!

De zin was ver te zoeken. Er is maar één opmerking nodig van een Toro die laat blijken niet zoveel zin te hebben…en er wordt de laatste tijd happig op ingehapt. Ikzelf doe hier maar wat graag aan mee! We besloten zodoende een rondje in de buurt te fietsen achter Leo aan en rond 11.00-11.15 terug te zijn voor een biertje. Zo was iedereen mooi op tijd thuis voor het middagprogramma!

We begonnen het welbekende stukje langs de Kraaijenberg en schoten toen door richting het bos bij de Heimolen. Langs het boerenerf schoot Leo een stukje bos in wat helemaal versperd was door omvallende bomen. Omkeren en Joop op kop…Onze Joop, die sinds kort ook de hardloopvibe heeft te pakken, leidde ons door de heksenkring om vervolgens over te steken naar het Lievensbergbos.

Hier gingen we allemaal paadjes langs, die volgens Leo en Bou goede trainingsrondjes zijn bij hardlooptrainingen. Ik weet niet of de twee heren het gezien hebben…maar ik heb van de week een klein stukje door het Lievensbergbos gerend hoor! Kriskras over MTB paden en paden die blijkbaar niet geschikt zijn voor mountainbikes.

Ik neem jullie graag even mee in het begrip ‘Karen’. Als je een ‘Karen’ bent, ben je een vrouw van middelbare leeftijd die altijd iets zoekt om te zeuren. Ze komen voor in supermarkten, parkeerplaatsen, stadsparken…maar ook in het bos. Wij hadden er afgelopen week een te pakken. Mevrouw ‘Karen’ vond dat wij niet netjes over de MTB paden fietsten en moest ons dat laten blijken. Als we nou asociaal door het bos crosten…a la…maar zo vriendelijk als we zijn reden we de ‘Caroussel’ in gestaag tempo, zeiden netjes goedendag…en nog kregen we ‘Karen’ over ons heen.

Beetje over en weer roepen en door. We volgden Leo over allerlei bospaadjes. Groene route stukjes en vooral eromheen. Het bos lag er mooi bij met die mist. Zeker toen we over de ‘Heide’ naar het andere hardloopbos reden, zag het er prachtig uit. Joop was er ook van aan het genieten…en zodoende vergat hij even zijn handen goed aan het stuur te houden. Bij het insturen van een bocht, met een kuil, maakte hij daarom een vliegende salto.

Ik keek net om toen het gebeurde, en het was me een duikeling. Joop…normaal goedlachs, moest echt even bijkomen. Wahoo houder kapot (misschien toch Garmin overwegen), schouder even laten masseren door dokter Leo en door. Vooral de twee charmante vrouwen die langs liepen en Joop zeiden dat hij zich waarschijnlijk te veel wilde uitsloven, veroorzaakten een glimlach bij Leo, Bou en Kevin!

We vervolgden onze weg over hardlooppaadjes en heel af en toe pakten we ook een ruiterpad mee! Na wat lusjes door het bos richting Huijbergen reden we richting BoZLust om nog een laatste stukje bos mee te pakken…want de klok tikte door. We volgden Bou richting de zwarte route, maar hij nam paadjes die we niet verwachtten. Bou die de route bepaald en de leuke paadjes weet te vinden, het moet niet gekker worden! We reden de ouderwetse heuveltjes bij het bos waar de heren van de mannenliefde verzamelen en stonden uiteindelijk stil bij de parkeerplaats der parkeerplaatsen.

Prachtige foto van Joop!

Hier konden we linksaf naar zwart, of rechtdoor naar het mooie fotomomentje. We besloten gezien de tijd nog een heel kort lusje te maken en naar de plas van de fotosessies te fietsen. Hier aangekomen maakte Joop weer wat mooie kiekjes en toen volgden we Leo naar de laatste paadjes van ons tochtje…de teller tikte namelijk al bijna de 40 aan.

Helaas waren de laatste strookjes wel blubberig. We hadden namelijk een best droog ritje gehad, maar op het laatst werd er nog wat blubber voorgeschoteld. Niet te veel over nadenken en door rijden. Uiteindelijk parkeerden we rond 11.15 onze fietsen bij BoZLust, een keertje iets anders dan het Strandhuys…maar zeker ook prima!

We genoten van een lekker trippeltje en kregen daar zowaar nootjes bij. Erg lekker na een MTB ritje, misschien ook iets dat Carlijn kan invoeren bij het Strandhuys. We hadden het nog even over de verkiezingen, oudjaarsetentje (waar blijf de datumprikker Leo en Kas?) en uiteraard ook over de fietsvakantie. De datum is namelijk geprikt en we gaan de laatste week van de zomervakantie…heerlijk en wat hebben we er weer zin in. Ook heb ik gezegd de ‘Nieuwsjaarsride’ als vanouds te organiseren (dus op de racefiets in januari).

Na twee biertjes (de derde weer geprobeerd maar gefaald) gingen we huiswaarts. Sjel stuurde gelukkig nog even zijn wekelijkse paddenstoelfoto van zijn rondje….nou ik heb er ’s middags ook nog één vastgelegd Sjelleke! HEt was een gezellig ritje met z’n vieren, blij dat ik na 11-11 toch op de fiets ben gestapt want het is uiteindelijk altijd een vast gezellig onderdeel van de zondag. Morgen ben ik er niet bij, dan loop ik de Kievitloop (Sjel ook) en de week erna ook niet…dus tot over een paar weken Toro’s, kijk ernaar uit!

X Kevin