2015Ritten

Zondag 03-05-15. Nieuwe records, frikadel speciaal en de groeten uit Berlijn!

Een kleine groep El Toro’s vertrok zondag om 9 uur weer fris en fruitig (ahum) voor een rondje van ruim 110 kilometer. De aanwezigen waren; ritkapitein Constant, Joop, Bart, Maickel en Kevin. Van het vijftal was het alleen Bart die gister niet veel had gedronken en daarmee ook gelijk het verstandigst was.

Helaas konden er een aantal ook niet mee. Boudewijn heeft een ‘lichte’ knieblessure, Rob is nog een halve week aan het werk, Tom had een trouwfeest, Edwin nog druk aan het blokken voor zijn scriptie, Fons had vandaag rust ingelast en Leo zit lekker aan het bier in Berlijn.

Vorige week heeft natuurlijk iedereen gelezen hoe te communiceren op een racefiets (met dank aan Bart) waardoor we vandaag meteen konden testen of we er wat van opgestoken hadden.

Zoals te zien kwamen er aardige buien aan.
Zoals te zien kwamen er aardige buien aan.

Maar goed, om 9 uur vertrokken dus 5 man aan een rondje Tholen met als ritkapitein Contstant. Op voorhand zag het er redelijk uit op de buienradar. Een hoop regen maar het leek langs ons heen te gaan. We hebben het over het algemeen dan ook best wel droog gehouden, zeker in het begin.

We vertrokken, nadat Sjel voorbij was gekomen met TC de Markies en ons nog even had gegroet, richting Zeeland. Op de Fianeberg werden de beentjes gelijk lekker warm en gaf Joop al aan in zijn hijggrens te zitten. Zoals gezegd waren we niet allemaal even fit door gisteravond. Dit beloofde dus veel goeds na een kilometertje of drie.

Toen de mannen langs de oude Zeeuwse weg reden kwam TC de Markies in het vizier. Constant en Joop vonden het wel een uitdaging om ze proberen bij te halen wat inhield dat rustig aan beginnen er al niet meer inzat. De brug bij de kreekraksluizen werd dan ook omhoog gefietst met een gemiddelde van ruim 34 km/u onder aanvoering van Constant.

Toen het vijftal de Oesterdam op draaide werd al snel duidelijk dat hier wat persoonlijke records gereden moesten worden. De wind stond namelijk uitermate gunstig en dus zette Joop de gashendel open en fietsten de mannen in een lekker rap tempo de Oesterdam over. Het had er even van weg dat Joop het pas verbeterde werelduurrecord wilde verbeteren.

Met nog steeds in de veronderstelling dat de Markies voor ze reed, reden de mannen als een waar roofdier achter hun prooi aan. Op de helft van de Oesterdam kwamen ze er echter achter dat de Markies al enige tijd in geen velden of wegen te bekennen was…

Toch bleef het tempo heerlijk hoog met een piek van ruim 48 km/u. Op het laatst werd er nog wat extra aangezet wat ervoor zorgde dat de mannen uiteindelijk in iets minder dan 16 minuten de Oesterdam over waren gefietst met een gemiddelde van 39,3 km/u, persoonlijke records.

Na de Oesterdam werd besloten wat rustiger te gaan fietsen, aangezien we niet van plan waren om thuis te komen met een gemiddelde van 39 km/u. Er werd koers gezet richting Sint Maartensdijk en Constant liet ons mooie stukjes dijk zien. De dijkbezichtigingen gingen zelfs zo ver dat we zelfs stukjes dijk hebben gezien die nog niet helemaal rij klaar waren. Zo hebben we over ongeasfalteert asfalt gefietst, had nog nooit iemand gedaan, en zijn we verschillende onverharde wegen tegengekomen.

Na Sint Maartensdijk reden de Toro’s, nog steeds langs de dijk, richting de haven van Stavenisse. In Stavenisse, waar het normaal altijd zo lekker zonnig en droog is, begon het uitgerekend op het moment dat wij er waren te regenen. Bart stelde voor om de regenjassen aan te gaan doen en zo gezegd zo gedaan. Constant probeerde op hetzelfde moment een rustige plasplaats te vinden (nadat hij een half uur eerder ook al geplast had), maar kon deze niet vinden.

Kevin verwisselt met behulp van Bart zijn binnenband
Kevin verwisselt met behulp van Bart zijn binnenband

Na deze korte stop werd de tocht over het eiland Tholen voortgezet richting Sint-Annaland. Toen het inmiddels weer een beetje gestopt was met regenen en het tempo er weer lekker in zat, gebeurde er echter weer iets waar niemand op zat te wachten. Kevin was over een oester heen gereden (en ze reden niet eens op de Oesterdam) en had een lekker voorband. Twee weken terug bij het rondje Zeelandbrug had hij ook al een lekke (achter)band en toen heeft hij een goeie cursus bandenwissel gekregen van Boudewijn, Leo, Rob en Sjel waardoor hij het vandaag bijna helemaal alleen kon. Met wat hulp van Bart en het patroontje van Maickel was de voorband weer rijklaar en konden de mannen verder met de tocht. Tijdens de bandenwissel ging Constant nog in gesprek met een Duitser over wat voor soort hond die had.

 

 

De mannen gingen langs Sint-Annaland en toen richting Sint Philipsland. Net voordat we Sint Philipsland inreden kwam onze ritkapitein nog met een lesje over vogels, iets over lepelaars en reigers en wat voor nek ze hebben tijdens het vliegen.    Constant zou Constant niet zijn als hij nog een lusje had gemaakt dus reden de mannen, onder aanvoering van Joop en Maickel, nog wat extra kilometers. Ondertussen was het weer een beetje gaan regenen.

Na deze lus was het toch wel tijd om richting (strand)huis te gaan en werden er nog wat laatste viaducten op geknald. Op de viaducten die kwamen waren Maickel en Kevin steeds goed gewaagd aan elkaar en werden de beentjes nog even een paar keer strak gezet.

Het laatste stuk was gelukkig bij iedereen bekend, want de ritkapitein had vandaag een handje van verkeerd rijden. Op een geven moment zijn we de tel kwijt geraakt maar het was zeker niet op één hand te tellen.

Joop rook het bier al en deed het laatste kopwerk op weg naar het Strandhuys. Bart reed direct door naar huis voor een lekkere warme douche, wat betekende dat Joop, Maickel, Constant en Kevin met z’n vieren nog een lekker afzakkertje deden bij het Strandhuys. Bij het eerste rondje bier werd er een lekker bittergarnituurtje besteld en bij het tweede rondje bier bestelde Joop vier frikadellen speciaal. Naast het traditionele biertje hebben we dus binnenkort ook het traditionele frikadelletje want het smaakte heerlijk.

Dubbele Westmalle met een lekkere frikadel speciaal.
Dubbele Westmalle met een lekkere frikadel speciaal.
Lekkere bittergarnituur!
Lekkere bittergarnituur!
Bart stuurde nog even een selfie thuis vanaf de bank!
Bart stuurde nog even een selfie thuis vanaf de bank!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf ’t Strandhuys was het nog maar een klein stukje naar huis maar groot genoeg om een paar conclusies te trekken:

– Er moet nog is een keer goed gekeken naar het stukje van Bart vorige week, en dan vooral het stuk over fietser voor of tegen. Je merkte dat er nog vaak zat werd geroepen ‘fietser tegen’ terwijl het ‘voor’ moest zijn.

– Joop begint steeds meer in zijn oude vorm te raken.

– Dit seizoen hebben we tot nu toe twee recordhouders. Kevin met tot nu toe twee lekke banden, gevolgd door Maickel met één lekke band en Constant staat op eenzame hoogte in de categorie verkeerd rijden.

– Een biertje met een frikadel speciaal is zeker voor herhaling vatbaar bij ’t Strandhuys.

Na een lekkere warme douche te hebben genomen en weer op krachten gekomen te zijn kwam er trouwens nog een kaartje bij me door de brievenbus. We krijgen allemaal de groeten van Leo! Tot volgende week, hopelijk is Bou dan weer hersteld van zijn blessure en kan iedereen mee!

groeten uit Berlijn

Tags

2 Comments

  1. Leuk stukje Kevin, hopelijk zijn de dijkwerken volgende keer wel helemaal af.

  2. Leuk stuk Kevin.
    Constant hoe zit dat met die vogels.

Back to top button
Close
Close