2021Ritten

Zeg maar nee, dan krijg je er twee! De laatste MTB verslagen van 2021.

MTB tocht op 21 februari met de ETCC.

Hier komt tie dan, even 1 week verzuimd dan hoor je gelijk 2 weken schrijven !!!!

21 februari was het, weer even geleden, er is geen vastenavond geweest dus iedereen kan lekker doortrainen. En kijk even op strava en je ziet dat iedereen bezig is met km maken is, op de fiets, wandelen en hardlopend. Goed bezig allemaal in de corona tijd.

Dit jaar hebben we helaas geen vastenavond kunnen vieren, jammer, maar aan de ene kant weer een voordeel!

Tuurlijk waren we graag op pad gegaan met onze bullen aan, gelukkig hebben we nu 5 dagen lang geen houten kop gehad en een paar centen in onze zak gehouden.

Dat vind ik ee !

We gaan fietsen, de groep heeft afgesproken om 9.04 uur bij het parkeer terrein van de kraaienberg.

Het groepje was niet heel groot, Bou, Maickel, Edwin en Joop. De andere zijn solo gegaan.

Lisette rondje zeelandbrug, Tom en een van zijn andere maatjes hebben ook de zeelandbrug gereden. Kevin was ook alleen op pad gegaan in de omgeving Bergen. Sebas weet ik niet precies meer, volgens mij was hij lekker aan het chillen, op bed ?

Ik was training aan het geven aan ons roparun team en zou later bij de mannen aansluiten.

Joop en ik hadden vooraf contact gehad dat de ETCC om 10.15 uur bij stayokay zou staan en dat ik aan kon sluiten. Zo gezegd zo gedaan. Dus mijn tocht was wat later begonnen. De mannen hadden al een hele tocht gehad en waren nog lang niet moe zoals ik ze daar zag staan. We konden verder, Kevin ging ook weer verder op de weg.

Ik heb het al eerder vermeld, iedereen maakt toch veel kilometers als we dat zo zien. Bou zit veel op de tacx, dus veel km, Sebas en Kevin zitten binnen en buiten op de fiets, Tom zit dag en nacht op de fiets, Sanne mag er af en toe ook op, Edwin is dit jaar niet te houden , die is niet te stoppen. Sjel loop veel en fietst soms, Constant blijft lopen, Bart doet het op rolletjes, Joop al klussend, Lisette schaatst en fietst haar km bij elkaar, Rob pakt tussendoor wat km en Fons zit door heel nederland, en ik maak ook mijn km.

Goed we gaan op pad, vertrek vanaf stayokay om nog wat metertjes te rijden. Kris kras door het bos en uitkomen bij het strandhuys. Na een 1,5 uur werd het tijd om richting onze eindstop te rijden. Onderweg kreeg Bou telefoon en moest helaas zijn biertje missen omdat hij even wat anders moest gaan doen. Aangekomen bij het strandhuys hebben we ons eerst weer voorgesteld. Helaas nog niet op het terras maar dat komt weer wel.

We konden wel een biertje drinken uit karton wat toch wel smaakte. Charlene en Carlijn hadden buitendienst take a way. Heerlijk in het zonnetje hebben we ons drankje gedaan met het bekende geouwehoer. Omdat het toch weer even speciaal was namen we er nog eentje met een heerlijk ijsje erbij. Wat kijken we ernaar uit om weer op het terras te kunnen zitten, wij niet alleen trouwens.

Zoals bekend , als het gezellig is gaat de tijd snel en werd het tijd om naar huis te gaan.

Het was een kort maar lekker rondje. Op naar de volgende week. Tussendoor op de tacx om het ritme te blijven houden. Dit wil ik nog wel even zeggen namens de zwift groep, Joop bedankt voor het regelen van de zwift rondje op dinsdagavond. Pittig was het soms, maar een prima training !! Volgend jaar weer met misschien een paar mensen extra ?

Laatste MTB tocht van het winterseizoen !

Op naar zondag 28 februari, onze laatste MTB tocht want 7 maart beginnen we met het wegseizoen.

Ik moet deze schrijven omdat de vorige niet geschreven was.

Start, 9.03 uur parkeerplaats Kraaienberg, Joop, Sebas,Edwin,Maickel, Bou en ikwaren er klaar voor. Koud was het maar het zonnetje maakte veel goed. Afgesproken om een rustig rondje te rijden omdat er toch geluiden waren dat er twee van de groep heerlijk aan het eten en drinken zijn geweest. Die vonden dat niet erg. Edwin was er klaar voor om een lekker rondje te gaan fietsen. Ik had bedacht om de gele route te rijden met een paar uitschieters, zoals de tiestenberg en langs de vliegbasis. Bij Huybergen de gele route opgepakt en heerlijk langs de kalmthoutseheide gereden richting Ossendrecht.

Zoals afgesproken een rustig rondje. Joop vertelde onderweg dat hij echt aan het genieten was. Helaas waren we weer niet compleet , daar bedoel ik mee dat er toch veel zelf op pad zijn gegaan. We mogen inderdaad maar twee aan twee rijden ( wat we zeker doen) maar het had toch gezellig geweest. Lisette was op pad met Hein en nog 2 andere op de race. Kevin met Rob en Tom had een afspraak met de huisbank. Ale, maakt niet uit we zijn lekker bezig. Zoals ik al vertelde de snelheid was niet heftig maar trapte toch lekker door. Druk was het wel in en om het bos. Als je met elkaar rekening houd dan komt alles goed. Dit word de laatste MTB tocht van het seizoen maar we moeten hem wel standby houden want soms kan deze nog van pas komen. Maart roert zijn staart en Aprilleke zoet brengt soms nog wel eens een witte hoed. Dus het kan zomaar zijn dat we nog op de MTB kruipen. Ook is er weer een challenge gestart die Wouter van Velo heeft georganiseerd. Diegene die mee doen gaan 5 ritten rijden die Wouter heeft uitgezet. De eerste is in de week van 22 februari gereden. Je moet met tweetallen rijden en een aantal van ons rijden ook mee. Tom en een maatje, Sebas en Kevin, ( Sebas heeft momenteel de groene trui) en Knabbel en Babbel rijden ook mee. Die laatste twee zijn er in de avonduren op uitgegaan. Bijzondere ervaring was het wel. Moesten wat tempo maken omdat we de avondklok achter ons aan hadden zitten. Leuke activiteit.

Goed we zijn bezig aan ons laatste MTB tochtje, en zijn inmiddels bij onze laatste stop aangekomen, Nonplus Ultra in Woensdrecht, een goede tweede plek als we niet naar het strandhuys kunnen of gaan. Daar was het lekker druk, buiten wel te verstaan. Nu zijn we daar al meer geweest en werden vriendelijk gevraagd om bij het parkeer plaats te gaan staan en als er een BOA zou komen dan zouden we net opstappen. Tuurlijk zouden we dat doen. Heerlijk wat biertjes gedronken daar met een CUP soep. Het bier was van de tap en het was kwaremont BOK. Lekkerrr hoor.

Oude verhalen werden nog eens opgehaald en dan praat ik over de toertochten met de afterparty’s. Dat gaat wel weer komen hopelijk.

De eigenaar van Non plus was verkeersregelaar geworden dus konden we veilig richting huis, Joop had deze keer geen erwtensoep gekocht dus hij had weer beide handen aan het stuur. Edwin hebben we bij de Parkeerplaats van de kraaienberg gebracht zijn daarna rustig naar huis gegaan. Afgesproken dat we dinsdag 2 maart nog een zwift sessie zouden doen en dan die ook afsluiten, behalve voor Boudewijn want hij zit in Brussel voor zijn werk en weet de weg nog niet zo goed. Dus houd hij het bij zijn Tacx.

Verder wacht ons het wegseizoen wat 7 maart van start gaat.

We gaan kijken wat de komende tijd handig is om te gaan op de weg.

Eind maart horen we of we naar Frankrijk kunnen of er een alternatief gaat komen.

Zo dit is klaar, ik weet niet hoe het met jullie is maar ik kijk er naar uit om weer lekker op de racefiets te rijden en na afloop een biertje te kunnen drinken op het terras.

En weer met heel de groep !!

Bedankt !

Leo

Related Articles

Back to top button
Close
Close