Ga naar de inhoud

Wat in het vat zit ….. 14 april, 5 mei

14 April en 5 Mei, 2 mooie zondagen voor een ritje met de Toro’s. Maar huh, geen verslagen, is er wel gefietst, wat is er gebeurd? Nou dat zal ik jullie eens allemaal uitleggen in dit prachtige dubbelverslag van deze memorabele ritten. Iets wat aan de late kant, maar zoals de titel al zegt: Wat in het vat zit…. zit daar best wel goed.

14 april 2024: Marathon en Oude Tongen

Voor vele van ons een dag die toch een beetje in het teken staat van hardlopen, en niet het fietsen. Op deze mooie lente dag is onze jongste Toro Kevin gestart aan de 42 kilometer en 195 meter van de marathon van Rotterdam. Leo, Bou en Lisette zijn gaan kijken en bovenal aanmoedigen. Lisette is zelfs op de fiets heen en weer gereden wat een hele mooie rit van 140+ kilometer opleverde. Kevin, nogmaals van harte met je mooie prestatie 3uur 58min, en wat fijn dat je nu weer gewoon kan focussen op het fietsen.

Zoals goed te zien is op de foto’s kon Kevin gedurende en na de marathon lekker blijven lachen. Ik twijfel er dan ook wel een beetje aan of hij de gene was van de Toro’s die deze dag het meeste heeft afgezien. Een mooi bruggetje naar de andere sprortieve activiteiten van deze dag. Er is ook nog gefietst namelijk.

6 man sterk stonden aan het vertrek waaronder Joop, Kas, Maickel, Ed, Sjel en ikzelf. Bij het missen van Leo Leo mocht ik een rondje bedenken. Bij gebrek aan voorbereiding een bekend rondje uit de Oude (Tongen) doos. Het waaide een beetje, niet te veel, maar toch net vies als je de wind op kop had. Zelf had ik goede goesting om er eens lekker voor te gaan zitten dus ik besloot er een mooi tempo er op te leggen. Een mooie 94km later kwamen we bij het Strandhuys aan. Ed vond dat het veel te hard was gegaan, hij had onderweg alleen niet de tijd en de adem gevonden om er wat van te zeggen. Daarom is hij maar gewoon in het wiel blijven hangen. Zoals op de foto te zien kregen we een stukje taart van Maickel want die was jarig geweest. Hiep hiep hoera, Hoelang zal tie nog leven???? Dit vroegen we onszelf trouwens ook af over Ed, maar die was nog niet jarig dus daar komen we tegen die tijd op terug.

5 Mei: De Club van 100+

Een aantal weken schuren we er al tegenaan. Sommige van ons hebben het zelf al gedaan dit jaar maar deze zondag stond het ook op het programma voor groep, 100+ km. Een grote groep Toro’s aan het vertrek van de eerste groepsrit van 2024 in de 3 cijfers. Kas, Ed, Lisette, Joop, Kevin, Leo, Maickel, Bou, Sjel en ikzelf waren er helemaal klaar voor. Iets eerder dan normaal verzamelde we om 8:30 bij het strandhuys. De avond voor de rit had ik een routje in elkaar geknutseld gebasseerd op een eerdere editie van Joops verjaardagsrit.

Slingerend om de verschillende dorpjes, door de villawijken net over de grens bij kalmthout richting Brasschaat. Het was nog wat aan de natte kant van alle regen die de afgelopen dagen gevallen was. De combinatie van het vlaamse asfalt, een vochtig wegdek en van die kekke bandjes met gele wangen kan maar één ding betekenen, een lekke band voor mijzelf. Met goede ondersteuning van Leo lag er zo een nieuw binnenbandje in en konden we door.

Het hoogtepunt van de rit, 18 km kaarsrecht langs een kanaal. Een paar kleine drempeltjes ter plaatse van een sluisje, maar verder lekker zitten en rechtdoor trappen. Na het kanaal stond er nog een mooi stuk door de polder gepland. Zonder omwegen hadden we mooi met precies 100km uitgekomen bij het strandhuys. Was het niet dat tijdens het maken van de route mijn oog viel op een oud klooster net over de grens in belgië. Hier wilde ik graag langs fietsen +10km hoppa.

Op een voor sommige erg goed moment reed Lisette lek, met de hulp van Bou lag ook dit bandje er zo weer op. Bij het Klooster was het nog even spannend, Leo Leo kende een short-cut zodat je het klooster precies niet kon bewonderen wat nog even voor een bijna valpartijen zorgde.

Moe, maar voldaan aangekomen bij het Strandhuys hadden we wel een biertje verdiend. Met extra gezelschap van Lou en de jarige (en iets wat brakke) van Tilborg jr. hebben we nog genoten van het zonnetje en een natje.

Nogmaals excuus voor de vertraging van het verslag, maar wat in het vat zit….

Groeten,

Sebas