Tweede paasdag 2022 ,rondje Jan Mat met de Toro’s.

Ook dit jaar weer de vraag in de app wat doen we 1ste of 2de  paasdag fietsen, hierop volgde de onvermijdelijke tweedeling waarbij Joop, Kas, Bou, Sebas, Sjel en Kevin voor de zondag gingen en Lisette, Maickel en Kevin zo’n sociaal dier als ie is gewoon ook op de maandag ging fietsen of wilde ie zijn positie in het clubklassement verstevigingen we zullen het nooit weten. Bij onze gebruikelijke startplaats op de tweede paasdag stonden Lisette en Kevin al te wachten en was er twijfel om Zeeland in te gaan vanwege de wind dus opperde Maickel het welbekende rondje Jan Mat te rijden vanwege wellicht wat minder wind en het vriendelijke aantal kms van zo rond de 70 niet ver en niet te kort met de garantie dat er nog genoeg tijd overblijft om naderhand op het terras door de brengen.

Ik was ritkapitein!

Eenmaal vertrokken met beide heren op kop en Lisette in de luwte werden nog de belangrijkste sportwedstrijden van de eerste paasdag besproken waarbij we het over het wielrennen wel eens waren en het voetbal voor de een teleurstelling werd en voor anderen een waar feest zonder dat ze iets met Eindhoven hebben. Het welbekende rondje werd in lekker tempo afwerkt met afwisselend  Kevin en Maickel op kop en Lisette genietend van de omgeving die hier toch ondanks dat je regelmatig geweest bent toch heel erg mooi blijft. Daar het leven niet alleen uit genieten bestaat werd de laatste 15 kms het tempo nog even opgevoerd ten behoeve van de trainingsprikkels en het verdienen van het aanvullen van het verloren vocht zometeen op het terras.

Lekker in het zonnetje!

Bij het Strandhuys op terras aangekomen was het nog vrij rustig en hadden we tafeltjes voor het uitzoeken een van de voordelen als je er op tijd bij bent, de eerste biertjes werden besteld waarbij het al snel over het werk ging en Lisette die dag nog wat af moest ronden voor haar opleiding en een biertje toch wel de max was.

Lisette moest nog leren..

Wat uiteraard ook niet onbesproken bleef is de heuse km competitie die intern aan de gang is in aanloop naar de Tour du Elfsteden waarbij sommige leden besluiten honderden kms niet registreren andere anderen weer denken dat ze door het kijken van een gemiddelde voorjaarsklassieker ook al Strava aan mogen zetten, ook geldt een oude wijsheid niets is wat het lijkt.

Genieten!

Inmiddels voor Lisette tijd om huiswaarts te keren waarbij Kevin en Maickel reeds aan hun tweede begonnen waren en het terras al aardig begon vol te lopen met allemaal andere blauwe wielrenners, ik had het eerst nog niet in de gaten omdat die mannen tegenwoordig in 5 groepen aankomen onder mom van voor ieder wat wils maar het was dus het clubke van Sjel in hun nieuwe tenues. Het duurde derhalve niet lang voordat Sjel zich bij ons aan het tafeltje melde waarbij Kevin zich eigenlijk toch wel thuis wilde gaan melden maar nu overgehaald werd voor nog een 3de ,vooruit dan maar.

Sjelleke in zijn nieuwe tenue!

Nadat alle ins en outs van de naderende 250km rit deze week besproken te hebben en het passerende en aanwezige vrouwelijk schoon bewonderd te hebben kwam er nog een bekende het terras op. Het was de moeder van onze voormalig CEO welke geheel in stijl de aanwezige Torros wat te drinken aanbood ook deze kon Kevin wederom niet afslaan en liep het allemaal wat anders dan gepland voor Kevin ondanks alle goede bedoelingen. Uiteindelijk heeft de terrastijd de fietstijd weer overschreden maar gelukkig houdt Strava dat niet bij en als het niet op Strava staat dan is het niet gebeurd!.

Maickel!

Het was een mooie Paasmaandag!