Meteen naar de inhoud

Ritverslag 15-04-2022

Wat een heerlijke zondag, de wekker ging en zag de zon al tussen de gordijnen, dit beloofd heerlijk fietsweer te worden! Het is alwel vaker niet koud geweest op de zondag, maar nu was het toch echt zonder twijfel kort-kort, weg met die beenstukken! Met veel zin naar het strandhuys, ondanks dat ik netjes optijd was werd ik al opgewacht door de hele groep. Van links naar rechts zaten, Leo, Joop, Bou, Lisette, Maickel, Edwin en Kevin op het randje voor het strandhuys te stralen in de ochtend zon. Ik (Kas) ging smiddags nog naar de wedstrijd van Feyenoord waardoor ik betijds terug wilde zijn. Voorgesteld rondje was de tijdrit, waar een ieder negatief op reageerde. Leo had er blijkbaar alweer genoeg van en riep kom we gaan! Ik heel blij met Leo, want dit betekend meer biertijd voor mij. En zo vertrokken we…

Toch een stukje tijdrit, maar dan begonnen we tegengesteld. Veel commotie in het peleton, we gaan de tijdrit toch niet tegengesteld rijden. Maar vanaf de binnenschelde sloegen we linksaf bij de kop van t hoofd en volgde onze weg over de schaapjes dijk en nog een stukje verder naar het zuiden. Waar in de polder een rondje werd gereden, voor mij onbekend terein, maar dat gold voor meerdere, we reden zo een doodlopende weg in. Maar dit mocht de pret niet drukken, dan die andere weg maar in, waar we onzelf even uit konden leven over een kasseien strook (binnenkort een keer zelf op verkenning gaan daar).

Vanuit daar was het de bathse brug over, recht door Bath en richting het oesterdam avontuur. Er stond echt een bordje doodlopend, en ja zou het niet verwachten maar de weg liep echt dood. Overigens was dit wel een mooi stukje langs het kanaal, maar deze straat eindigde bij de N weg over de oesterdam met een afzetting. Voordat er eigenlijk over gepraat werd, was de eerste fiets met eigenaar al over afzetting heen, en als er 1 schaap over de dam is volgen er…… over de afzetting, door de sloot(stond gelukkig droog), over de N weg en nog een kleine heuvel beklimming. Iedereen veilig overgestoken? Ja!, tijd om verder te fietsen.

De oesterdam over was een genot, heerlijk de zon op je bol, lekker briesje vanaf rechts en op een gestaag tempo doorpeddelen. Dit duurde niet de hele oesterdam, want er werd een paar man wakker. Nu de wind van rechts, dat betekend de 2de helft de wind in de rug, dus gas geven! Kevin begon op kop het tempo op te voeren, na een tijdje ruilde Kevin en Bou van positie en kwam de wind ook schuin in de rug. Ondertussen waren we nog met 4 toro’s en een aantal onbekende die het maar al te fijn vonden achterin de trein. Bijna aan het einde van de dam gaf Bou af, zijn werk zat erop na het afzetten van de groep. Nu het bijna tijd was voor de eindsprint besloot ik ook wat werk te leveren, in de vorm van de sprint aantrekken. Waarna Kevin en Maickel de sprint af konden maken. Tijd om even te wachten op de rest en de schade op te nemen, die alles meeviel. Al snel kwam de 2de helft van de groep lachend aangefietst. Iedereen weer ingeklikt en klaar om verder te gaan, hup linksaf. Lekker met de wind in de rug langs het water, niets te klagen en zo volgde we de dijk tot aan brasserie de zeester.


Laatste stukken vooral heerlijk met de wind meegefietst, en dat was genieten. Helaas betekend dit vaak dat je nog tegen de wind in naar huis fiets, en dat was ook deze keer. Vanaf Scherpenisse tot aan Halsteren was het voornamelijk tegen de wind in en daarbij werd de 1 van de kop posities vaak overgegven, de andere werd bemand door de onvermoeibare Kevin die ook nog adem overhad om lekker te kletsen tegen de wind in. Net voor Halsteren sloegen we rechtsaf en zagen we een groep van de markies voor ons uitfietsen. Dat word toch nog even gasgeven en de markies inhalen, gewoon omdat het kan. Tempo werd weer wat opgeschroefd en in een treintje vlogen wij ze voorbij, toen we met de hele groep ze ingehaald hadden en weer een gat hadden…. ownee we missen iemand. Edwin fietsten nog op zn gemakje in de groep, met een splijtende demarage werd de oversteek gemaakt.

Gezamelijk reden we richting het strandhuys, na al het harde werken hebben wij zeker wel bier verdiend. Aangezien ik snel ervan door moest was ik blij met het tempo, zo had ik nog tijd voor een biertje.

Groetjes

Kas