Ga naar de inhoud

Op avontuur met Michel van T.

Sjel is laatst 60 geworden en dat mag gevierd worden! Als je dit met je fietsclub doet, doe je dat natuurlijk op de fiets. Vandaag was het voor deze gelegenheid Sjel zijn rit met een natje en een droogje bij Sjel thuis. Meestal schrijft degene die de rit organiseert ook het verslag, maar ik had straf. Tijdens het aankleden voor de rit bedacht ik mezelf dat ik het verslag van de week ervoor was vergeten te schrijven. Dan is de regel dat je hem van deze week ook schrijf, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Gelukkig zat ik zonder blaren op mijn zadel!

Zaterdag was het nog even de vraag, vertrekken we bij het strandhuys of is het verzamelen bij Sjel thuis. Gelukkig zorgde CEO Leo voor duidelijkheid, 09:00 SH. Weer zag er goed uit, net te koud voor kort-kort maar de jackjes en overschoenen mogen in de kast blijven deze week. 09:00 bij het SH was het nog even de goedemorges tellen in de app, want we miste nog iemand. Dit gaf iedereen de ruimte om Sjel uitbundig te feliciteren en dit gaf Sjel de ruimte om de GPX van zijn route te bedenken. Paar minuten later waren we compleet en onder leiding van Sjel vertrokken we met: Sjel, Sebas, Kevin, Edwin, Lisette, Joop, Leo, Maickel, Boudewijn en ik(Kas).

Sjel had de hele week de route zitten bestuderen en had er alles aan gedaan om alle stukken onverhard er tussenuit te halen en alle kruisingen uit zijn hoofd te leren. Met volle overtuiging werden we geleid, LINKS!  RECHTS!. Tot net voorbij de Wouwse Plantage, een hele overtuigende LINKS! Als volgzame groep gingen wij daarom ook linksaf, en we reden zo het erf op van een manage. Scheve gezichten van de eigenaren, en een doodlopende weg zorgde dat wij rechtsomkeer maakte. Als verdediging voor de route bouwer, vroeger kon je hier wel langs…..

Na het keren even hergroeperen en weer verder onder leiding van Sjel, via Nispen naar schijf. Maar dan een hand in de lucht van Sjel, het feestvarken zelf had lek gereden. Voor sommige een moment om even op adem te komen en voor Sjel het moment om zn band te vervangen. Zo gezegd, zo gedaan, en weer verder. Schijf, Rucphen en voor de eerste keer vandaag langs vliegveld Seppe. Oudenbosch werd nog even aangedaan en we kwamen weer uit bij het vliegveld Seppe… wat ons een mooie kans gaf om van een aantal sportvliegtuigen te genieten. Ook dit was het moment dat het duidelijk werd dat de route kapitein van de dag helemaal geen route had uitgezet. Niet alleen omdat we onze route weer kruiste, maar door zijn overtuigende LINKS! RECHTS! aanwijzingen aan het begin van de route verbloemde dat we maar een route op de bonnefooi reden.

Vanaf de 2de keer Seppe, met de wind mee richting het bier en de broodjes frikandel. Althans, zolang Sjel niet nog een paar LINKS! of RECHTS! riep. Daardoor werd de rit nog een stukje verlengt met een lus door Nispen en de maisvelden ten zuiden van de Wouwse Plantage. Normaal gesproken rijden wij geen finale als El Toro’s, maar als de rit dan toch eindigt met de Velo finale, word het toch even pikorde bepalen. Ditmaal was Kevin als eerste over de meet na een compleet verscheurd peloton. Even wachten op elkaar om gezamelijk naar Sjel te fietsen, echter was Sjel al doorgefietst, de frituur voorverwarmen.

Bij Sjel aangekomen was het heerlijk in de tuin, compleet uit de wind en een warm zonnetje. Door de gastheer werden we ook goed verwend, soep, bier, snacks en goede verhalen vulde de rest van het feestje aan.

Sjel bedankt voor de goede zorgen.