2020Ritten

MTB ritje met weinig mensen!

Inmiddels hebben we sinterklaas weer achter ons gelaten en zien uit naar de kerstdagen. Zover ik weet is iedereen nog in Nederland en betekent dat we braaf zijn geweest en niet mee naar Spanje genomen. Gelukkig maar want anders zou de groep waarmee we fietsen nog kleiner worden. Vanwege corona mogen we nu maar met tweetallen fietsen en dat duurt tot 19 januari. Gelukkig mogen we nog fietsen maar het hakt er wel in, maar we zeuren niet. Zondag 13 december konden we weer op de MTB, Joop had een week eerder aangeven niet mee te gaan dus die stond op scherp!! Die is erbij, Kevin en Sebas hadden al aangegeven er niet bij te zijn, dus wie dan nog wel. Rob ook niet want die ging met Kevin en de dames naar Drunen op de hei spelen. Sebas zat vroeg in de auto weet niet meer waar naar toe, ri het noorden. Later kwam het bericht dat Lisette ook niet mee ging die ging toch maar schaatsen. ( die was een week geleden zo afgemat en nam wat rust). Bart zit nog steeds op de rollen en Edwin herstellende van zijn knie. ( ik denk Edwin dat je langzamerhand wel weer mee kan). Sjel loopt en fietst en is na zijn valpartijtjes van het lopen weer aan het opbouwen.

Wie blijven er dan nog over: zondag 13 december waren aanwezig……… Bou, Maickel, Joop, Tom en ik. Maar, maar wat een teleurstelling moesten we ..ik weer verwerken. Tom ging niet meer mee hij had een onrustige nacht gehad met Eise. Dus nog maar 4. Ik was klaar voor vertrek om naar de Kraaienberg te fietsen want we hadden om 9.05 uur afgesproken. Onderweg kreeg ik een trilling over m’n rug telefoon, die neem ik niet op want achter het stuur geen telefoon opnemen, aangekomen op de berg maar gelijk kijken…….. Joop had gebeld en ingesproken ik gelijk terug gebeld en gevraagd wat er was. Wat denk je, zegt Joop ik ga niet mee want ik heb een wiebel fiets, m’n lagers liggen eruit. Wat a *F* wat is dat nou, staat Joop op scherp gaat hij niet mee, jammer hoor. Gelukkig heeft hij nog wel wat gedaan. Tis toch zonde voor dat manneke en voor mij. Dus ik mocht met Maickel en Bou op pad. Ach appeltje eitje lekker met de pro’s op pad. Prima tempo en gaan. Wat gaan we doen en welke richting ? Het is richting Huybergen en Ossendrecht en moeten over de 50 km uitkomen. Met een prima tempo gingen we door de bossen, we kwamen van alles tegen wandelaars, hardlopers, paarden , honden, vogels ,takken en vooral veel MTBers. Man man man wat was het druk. Ik begin weer niet met afstandhouden dat was er bij veel groepjes niet bij. Zelf goed opletten dan is het prima. Het weer was perfect alleen de ondergrond wat nat en dat is toch wel lekker. Langs de vliegbasis naar Huybergen en nadat we een stukje rode route hadden gereden sloegen we af naar de kalmthoutse heide. Over de mooie heuvels naar Ossendrecht. Wat ik al zei, het leek wel een  MTB tocht zo druk. Joop ik miste je !

Langs de politie academie kom je bij Ossendrecht op de paarse route die toch wel uitdagend is, en zeker als het wat druk is want je kan alles doen als je maar door kan blijven trappen. Een groep met belgen zaten ook op die route en elke keer stopte ze op plaatsen waarvan je zegt ale stopt ergens anders dat we er makkelijk langs kunnen. Alles gelukt afgesproken dat we na paars groen zijn gaan volgen en daarna richting BoZ. Ik moet zeggen het werd wel zwaar oh wat had ik het zwaar , zo zwaar. Maar was wel leuk. Op de groene route waren we weer samen en zijn via Calfen door de polder richting bergen gegaan. Mooi pad maar veel klei.( gelukkig bleef de klei niet tussen mijn frame en wiel zitten. ( dit was al een keer eerder gebeurd tijdens een tocht bij Halsteren). Bou en Maickel waren alweer een stukje verder en bleven even wachten. Je raad nooit waar ze stonden te wachten. Op strava zie je de route en kun je raden waar ze stonden ? Ik was inmiddels aangekomen en werd er spontaan overlegd of we het wel of niet gingen doen. Toch onze gedachten gevolgd en zijn naar binnen gegaan.

Take away, voor de liefhebbers een potje snert erbij!

Waar waren we,  maar eventjes ?Nadat we alles op hadden rap naar huis. Voor de F1 liefhebbers werd een saaie maar overwinnende race voor Max. Feyenoord eindelijk weer gewonnen.  O ja, en de fiets schoon maken ! Helaas kunnen we de komende tijd met een maximaal van twee personen fietsen en op de tacx ons uitleven. Het was weer een mooi ritje , ik voelde wel dat ik wat gedaan had, Bou en Maickel bedankt!

Vriendelijke sport groeten, Leo !

Related Articles

Back to top button
Close
Close