Ga naar de inhoud

MTB jubileumtocht Hoogerheide met een ervaring rijker !!!

18 december stond er weer een mooie MTB tocht gepland en deze vertrok vanuit de locatie bij de voetbalvereniging Meto uit Hoogerheide, en het was ook nog een jubileum uitvoering.

De tocht was voor de 25 ste keer !

Volgens de persberichten was het aardig gevuld, 1300 deelnemers hebben deelgenomen waaronder 50 kinderen. Ze hadden ook een kidsroute uitgezet. Wij verzamelde zoals afgesproken bij de FP en maar kijken wie er mee gaan. Helaas waren er afmeldingen zoals Tom die even op zich zelf wilde gaan in Woensdrecht ( daar was geen tocht deze was Hoogerheide). Was via Face boek gezien bij de verzorging.
Kevin was er ook niet…… dikke enkel, en dat was zeker waar want wat had die jonge een ei erop. Maar fietsen kan wel hoor !!
Joop die verplichtingen in het buitenland samen met Anja. Hij was maar liefst 220 km van ons verwijderd. Edwin was ook niet aanwezig maar fietst wel, hij heeft al 400 km op de teller staan van zijn MTB. We vertrokken dus met de vlgd musketiers, Boudewijn, Maickel, Rob, Constant en ik.

Rob gaf meteen tempo aan en wist ons de kortste route te vertellen naar het inschrijfpunt, langs de zak van Hoogerheide. Lekker warm draaien vertelde hij maar ik was toch zeker dat het korter kon….. maar een paar extra km is nooit verkeerd! In Hoogerheide aangekomen even inschrijven en een bidon scoren voor Rob, nu was hij degene die hem vergeten was kan iedereen overkomen zie je wel. We kozen voor de 45 km te gaan rijden. Start en weg zijn we de 25ste jubileum tocht door de mooie bossen in de omgeving van Ossendrecht , Putte en een stukje belgië. Het weer was prima.

We hebben er zin in, dat bleek wel want iedereen was hoorbaar aanwezig. Maickel had de avond ervoor toch wel een beetje rekening gehouden om de tocht goed te rijden, en natuurlijk zijn nieuwe MTB uittesten want er bleek een piep in te zitten, tip van de dag begin altijd eerst met je zadel te controleren Maickel, scheelt tijd. Maar met een halve voorvork rijden gaat toch goed. Constant had zijn terror uil niet meer gehoord dus dat verhaal kreeg geen vervolg. Boudewijn ging weer als de brandweer begon zelfs al snel te fluiten. Rob die ging ook lekker op pad, is aardig aan het afvallen hij is al aan het voorbereiden voor Frankrijk in Juni. En dan ik zelf, was een beetje moe van de voorgaande week was allemaal een beetje heftig maar ik fietste lekker mee ….pffffff ( Joop waar was je ).
Zoals ik vertelde beloofde het een mooie tocht te worden en dat was het ook en zeker als het wat rustiger gaat kun je extra genieten, maar had ze wel Constant in het vizier.

In deze tocht was alles aanwezig, heuvels, los zand , single tracks, hei, Maickel, Rob, Bou. De splitsing voor de kids kwam al vrij snel maar ik had hem net gemist ( Joop waar was je) dus dan maar verder voor de 45 km. Aangekomen bij de rustplaats stonden de andere Torro’s al te wachten om de inwendige mens te voorzien van een hapje en een drankje. Even gestaan en toen weer rap verder. Maickel en Bou waren snel uit het zicht en ik kon nog even met Rob en Constant mee tot de oversteek  richting Huijbergen verloor ik die mannen uit het zicht. Opgeven is geen optie eigen tempo lekker doorgaan, was toch wel rustig op sommige stukken, boompjes kijken, vogels spotten, etc etc. Joop ik mis je. De ervaring is wel, eigen tempo en blijven genieten. ( heb ik echt gedaan) Bou en Maickel waren lekker aan sparren bleek later, opgeven is geen optie, een nieuwe fiets met een halve vork wel nou ik denk het niet hoor. Die twee gingen als de brandweer. Constant en Rob hebben ook lekker getrapt en dan zie je toch dat we een mooie groep zijn, wachten op elkaar om samen wat te drinken en te eten.

Aangekomen in Hoogerheide stond er een dampende kop  erwtensoep klaar en om het vocht aan te vullen namen we nog een heerlijke LEFFE triple.

Kort samengevat, het was een mooie tocht, voor mij beetje zware dag maar dat kan gebeuren op naar de volgende ! Woensdag 21 december zaten we alweer bij elkaar om de fiets vakantie te regelen. Alles werd in een mooie PP gepresenteerd door onze CEO waar alles in stond, alleen wat we gaan eten miste ik…geintje !

Vrijdag gaan we weer op pad om het afgelopen jaar af te sluiten met een heerlijk etentje.

Niet vergeten 1-1-2017 kunnen we weer inschrijven voor de zeeuwse kustmarathon MTB tocht.

Groetjes  en alvast allemaal fijne feestdagen en een gezond 2017 gewenst !

Ps. Joop niet meer weggaan !