Moeder de Gans

Maak je maar geen zorgen hoor, we gaan het niet hebben over de sprookjes van Moeder de Gans (o.a. Roodkapje, Assepoester en Klein Duimpje).

Zondag 10 april 2022. De dag nadat een handjevol helden een rit rondom Veenendaal hebben gereden, waar de editie van Parijs-Roubaix 2021 niks bij voorstelt. Het was dan ook magertjes wat betreft de ‘Moguh’s’ op de app. Tom, Kas, Sebas, Kevin en mama Lisette meldden zich aan. Lekker groepje.

Bij aankomst zaten Lisette en Kas al klaar. Kort erna kwam Kevin aangebold en later ook Sebas. Het ging allemaal wat stroef bij de mannen. Nog een beetje bijkomen van de inspanning van de dag ervoor, begrijpelijk.

Het was 09:07 dus hoogste tijd om te vertrekken. Zuidwesten wind, prima omstandigheden voor een rondje Waarde. We vertrokken richting de Vosseberg, sloten achter het rijtje van TC de Tube aan en reden richting de Oude Zeeuwseweg. Ik hoorde het kraken naast me, maakt me zorgen. Het was Sebas. Steunend en puffend zat ‘ie op de fiets. Het ging allemaal wat moeizaam met de spiertjes, maar daar had ie gelukkig vrij snel geen last meer van bleek later.

Na een paar honderd meter kwamen we er al vrij snel achter dat het tempo van de Tube niet helemaal ons tempo is. Er volgde een spannende inhaalsessie op het smalle fietspad langs de Oude Zeeuwseweg. Dit verliep gelukkig allemaal zonder kleerscheuren. We reden vervolgens over het kassencomplex van Rilland, door naar Krabbendijke en daar stopte de Torro trein. Tom had een lekke band. Gelukkig hebben we onze superklusser Sebas bij zich, die eigenhandig het bandje verwisselde. Dit resulteerde wel in een ritje met een hoogteslag voor mij, maar goed. Was allang blij dat we weer onderweg waren.

Het was heerlijk die dag. Niet al teveel wind waardoor we een redelijk tempo konden aanhouden. We reden door naar Yerseke, linksaf voor de brug en langs het kanaal in zuidoostelijke richting naar Rilland. Maar niet voordat we een prachtige tour van Kevin kregen door Kruiningen. Hij wilde graag even kijken naar het nieuwe schoolplein van zijn oude school. Het was schitterend. Blij dat we dit hebben gezien.

Met ons draaide de wind ook mee. Weer op kop.. Wel lekker voor de training, aangezien we aan de vooravond staan van de Elfstedentocht! Inmiddels was het peletonnetje uitgebreid met een aantal andere fietsers die gaandeweg aansloten en het eigenlijk wel prima vinden om in de wielen te rijden.

Na 80 kilometer was het goed geweest, en kwamen we aan bij het Strandhuys. Heerlijk in het zonnetje genoten van wat biertjes en broodjes. De zoons hebben Moeder de Gans veilig thuisgebracht. Ook Leo kwam samen met Corine nog even langsgewaaid. Hij zag er scherp uit, man om in de gate te houden komend weekend!

Allen dank voor de gezelligheid! Was een top rit en een leuke naborrel. We zien elkaar vrijdag in Friesland!

Groet, Tom