Ga naar de inhoud

Kris Kras door de bossen van Bergen en Huybergen

Zondag 22 januari, en weer afgesproken om een rondje op de MTB te gaan.

Lisette en haar slip gevaar !

Vorige week 15 januari hebben we een mooie toertocht gereden die georganiseerd werd door 14 in ’t uur. Deze tocht werd gereden voor het goede doel ( de Roparun) maar voor ons was het ook een goed doel. Was een pittig rondje en dat vond ik niet alleen. Iedereen heeft zijn eigen tempo gereden en kwam voldaan terug. Ik vond het een prachtig uitgezet rondje van 50 km, lees het verslag van onze Tom.

Goed terug naar 22 januari, een aantal pingeltjes op de mobiele telefoon. Acht Toro’s melde zich om te gaan fietsen. 9.00 uur SH en we gingen op pad. Het weer was prima , wel wat koud maar goed te doen. Iedereen had zijn kleding aangepast op de temperatuur. Lisette, Joop, Maickel, Sebas, Kevin, Bou, Rob en ik waren aanwezig. Edwin was weer aan de klus en Tom was verhinderd. Wat gaan we doen, rustig aan , niet te gek, en op tijd terug bij het SH. Kevin en Rob hadden een feestje achter de rug en waren aan het bijkomen. Maar dat maakt voor die twee niet uit, allebei gingen ze als een speer. Richting de Kraaienberg was de weg bevroren dus glad, dus slip gevaar.

Lisette is helaas gevallen op haar pijnlijke schouder, even diep zuchten en weer door. Het is daar altijd nat en als het vriest glad. Gelukkig konden we onze weg vervolgen en gingen snel het bos in. Ik mocht het rondje bepalen en zijn kort bij huis gebleven, kris kras door de bossen van Bergen en Huybergen. De ondergrond was hard dus voor Joop was het allemaal geen probleem om door het mulle zand te rijden, ik heb hem er niet over gehoord, ( trouwens den dieje hoor je nooit).

trouwens den dieje hoor je nooit

Onderweg houden we rekening met iedereen die in het bos aan het wandelen, hardlopen of aan het fietsen zijn, zelfs voor mensen die in het bos lopen met de hond aangelijnd….. jammer dat sommige blijven zeuren !

Tijdens het fietsen werd over van alles gesproken, de Tacx kwam uitvoerig ter sprake. Rob kan deze niet meer missen en die maakt net als Bou veel kilometers. Lisette bleef hoog in haar hartslag en besloot even solo te gaan en we elkaar later weer zouden zien ! Waar….dat werd een verrassing!

Dat kris kras door het bos ging wel lekker tot die ene wortel die niet gezien werd door mijzelf met als gevolg dat ik plots niet meer op mijn fiets zat, (inmiddels weet ik de oorzaak, mijn brilglazen waren beslagen). Op de fiets en weer verder totdat die andere wortels in de weg lagen. Opstaan en weer verder. Joop ook even op de grond heeft gelegen en ook door wortels.

We reden langs en over de bekende plekjes in het bos, heuvels en afdalingen waar je steeds het gevoel krijgt dat je in een achtbaan zit…. toch Kevin ! Kevin was in het begin van zijn MTB carrière daar onderuit gegaan, en nu vliegt hij er overheen, topper ! Van de tiestenberg zijn we naar de rode route gereden waar nieuwe pr’s zijn gereden. Lisette is daar weer aangesloten en haar hartslag was weer rustig.

Na de rode route was het tijd om richting het SH te rijden want er waren nog wat afspraken gemaakt. Verrassend was dat iedereen het er mee eens was. Nog een paar lusjes door het bos en stonden ineens bij de rotonde bij MOC. Rob besloot om gelijk naar huis te rijden. Aangekomen bij het SH werden we weer hartelijk ontvangen en konden we plaats nemen in de serre. Het was lekker warm en de eerste bestelling werd al uitgeserveerd.

Het een werd weer besproken aan tafel om maar een paar items te benoemen, wist je datjes :

 • Samen dingen doen altijd fijn !
 • Dat Maickel samen met Lonneke ingeschreven hebben voor de beginners cursus hardlopen bij Spado. ( Sjel is de trainer)
 • Bou en Isabelle lid van een wijnclub zijn.
 • Sebas ontzettend druk is bij de bouwclub voor de vastenavond en dus niet op dinsdag en donderdag op de tacx kan.
 • Kas nu ook een Tacx heeft en dat hij afgelopen maandagavond pijnlijke benen had !
 • Kevin, Tom, Kas en Sebas de komende weekenden druk zijn met de band!
 • Keet 3 jaar is geworden, dus dat was weer een feestje!
 • Lisette de badkamer en keuken gaan verbouwen en wij ook !
 • Als je een broek ook rond je nek kunt passen en dan gelijk de juiste maat hebt. Voor vragen kun je bij Kevin terecht.
 • De ETCC op vrijdag 17 februari de stad in gaan.
 • De familie Petie 4 februari op wintersport gaan
 • Dat 26 februari de nieuwjaars ride is, info volgt nog.

Dus er is weer genoeg besproken.

Het tweede rondje kwam op tafel met een bruine fruitschaal, geschonken door het Strandhuys. Het was een uit te proberen. Ik moet zeggen dat de ballen goed naar binnen werden gewerkt. Zo snel waren de ballen op !!! Het tweede biertje zat erin dus werd het tijd om een derde te bestellen.

Was weer een mooi en rustig rondje. Op naar de volgende.

Het was weer top, tot volgende week !

Groetjes Leo x