2021Ritten

HAPPY NEW YEAR

Wat een eer om het eerste verslag van 2021 te mogen schrijven. Via deze weg, de beste wensen voor het nieuwe jaar, goede gezondheid voor jullie en jullie familie en natuurlijk veel (veilige) kilometers toegewenst!

Goed, formaliteit gehad. Het is zondag 3 januari 2021. De eerste rit van de Torro’s in een nieuw jaar. Normaal gesproken konden we ons verheugen op snert en pannenkoeken, maar zoals Joop altijd zegt, dit jaar gaan we het helemaal anders doen. Helaas een gedwongen besluit, aangezien we nog steeds midden in de corona crisis zitten. Dan maar twee aan twee op gepaste afstand van elkaar een ronde rijden.

Het beloofde een leuke rit te worden. Zaterdagavond werd door onze nieuwe CEO Leo aangekondigd dat we de gele verbindingslus van de nieuwe mountainbikeroutes op de Kalmthoutse Heide gingen rijden. Ik had deze rit al langer op mijn to do list staan dus ik had er zin in. Om half 9 sprong ik op mijn gravelbike, klein lusje vooraf om vervolgens om 09:02 de Kraaijenberg op te draaien en daar Maickel te ontmoeten. Na de gebruikelijke boks en nieuwjaarswensen kwamen de verhalen hoor. Naar eigen zeggen de week ervoor ruim 70 kilometer in zijn eentje in code geel gemountainbiked. Alleen zijn Wahoo was leeg waardoor het niet op Strava staat.. If it’s not on Strava, it did’nt happen.. Vervolgens kwamen Leo, Joop, Kevin (ook op zijn gravelbike), Rob, Sebas, Bou en corona spreader Lisette aan. 9 man, flinke groep. Let’s go!

We reden de Kraaijenberg af, richting Hoeve Hildernisse om vervolgens over de weg richting Hoogerheide te toeren. Na de voetbalvelden in Hoogerheide pakten we de gele route op. Langs het Mollerlyceum naar de Trambaan om vervolgens op de paden te komen die we nog kennen van de heroïsche gravelride van Tom en Kevin. We lieten de groene route op de Kalmthoutse Heide links liggen en reden richting Fort Stabroek. Een coole plek, waar je ook kan paintballen. Er stond een miniatuurtank, maar voor Sebas was het een reuze ding. Hij kon de verleiding dan ook niet weerstaan erin te zitten en we besloten van de gelegenheid gebruik te maken om maar meteen een groepsfoto te maken. We reden door en het waren heerlijke paden. Zandweggetjes, verhard, kasseien en gravel. Ik was erg blij met de keuze om de gravelbike uit te laten.

Sebas in z’n element

Na Fort Stabroek werden door een flink peloton Belgische MTB’ers ingehaald. Deze groep reed ca. 150 meter voor ons en we zagen ze op een gegeven moment tot stilstand komen. Ze werden door een tegemoetkomende MTB’er gewaarschuwd dat een eindje verderop ‘de flikken’ stonden te controleren en ze waren ook zo aardig ons te ‘verwittigen’. Keurig netjes twee aan twee vervolgden we onze weg en nadat we uit het zicht waren van ‘de flikken’ vormden we weer ons groepje en werd er verder getoerd. We reden door Kappellen (door de wijk waar ene A. v.d. Poel woont) en ten westen van Kalmthout over de mooie Kalmthoutse Heide. Prachtig natuurgebied die een aantal jaren geleden helaas door bosbranden geteisterd is. Desalniettemin een mooi stuk natuur. Hier wachtten ons een aantal technische passages die ervoor zorgden dat Kevin en ik in de achterhoede belandden. Rob vergezelde ons, zijn tank raakte behoorlijk leeg. We hergroepeerden en reden door richting Huijbergen. Hier werd besloten dat we de kortste route terug naar huis pakten. Dat deze ons door het bos leidt, was een leuke bijkomstigheid. Stukje off road op de Heimolen en we waren weer in Bergen op Zoom.

We namen afscheid, helaas geen gelegenheid om een lekker biertje te drinken met elkaar. Ik besloot Sanne te bellen om elkaar te treffen bij de Inspire, waar ik met een goulashsoepje en een koffietje stilletjes proostte op wederom een nieuw jaar met de Torro’s.

Gisteren is de eerste prik gezet. Hopelijk mogen we rap allemaal een spuitje halen (misschien gaan we er wel nóg harder door fietsen) en kunnen we in 2021 weer lekker de rit evalueren met een Kwaremontje bij het Strandhuys.

Bedankt voor de leuke rit! Ik heb genoten en we zien elkaar snel.

Xx Tommy

Groetjes van de familie Bogers
Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close