Meteen naar de inhoud

ETCC rijdt een rondje voor het goede doel !

Zondag 25 september , we gaan een rondje fietsen voor het goede doel, de Kraal van Reimerswaal.

We hebben deze gereden voor de kanjerketting, een totaal uit gepeilde route door West-Brabant en Zeeland. De route was niet geheel verrassend maar wel leuk. Het weer was in ons voordeel, zon en weinig wind. Sjel heeft deze rit erg goed gepromoot dus zo stonden we met 7 ETCC rijders aan de start.

We zijn gestart om 9.00 uur vanaf het oude cafe ’t Dobbertje in het historische centrum van Bergen op Zoom……. Nou we zeggen gewoon op de kaai, naast Anja en Joop. ( kwam goed uit, konden we daar onze fietsen neer zetten na de tour).

Wie waren er allemaal aanwezig : Sjel, Boudewijn , Kevin , Joop, Edwin, Sebas en ik. De andere waren er dus niet.

Rob soms aan het werk en deze keer was hij aan het werk , Lisette was een heerlijk weekendje in Zeeland, Maickel was positief , Kas terug van vakantie en te druk gehad op zijn werk en Tom had twee dingen, te druk en een flinke kater !

We hadden afgesproken tussen 8.30 en 8.45 uur bij Joop. Daarna zijn we met z’n allen naar het dobbertje gelopen om de startnummers op te halen en een kop koffie met een worstenbroodje te nemen. Zoals we weten zijn Rian en Frank de eigenaars van het ‘t Dobbertje en waren ook aanwezig. FF bijkletsen , de plannen van de toekomstige verbouwing hingen aan de muur hoe het gaat worden. Na een kort maar gezellig gesprekje werd het langzaam aan tijd om op de fiets te stappen. De tijd tikt door want het was al na 9 uur.

Iedereen startklaar om weg te gaan, en start.

Het eerste bordje voor de route stond goed , we gingen de goede kant op. We hadden bij het begin al twee supporters, Constant en zijn trouwe viervoeter stonden ons aan te moedigen. Daarna hoopte we dat Sanne en Tom er stonden maar die waren nergens te zien. Ze stonden ook bij het ’t Dobbertje een lekker worstenbroodje te eten. ( waarschijnlijk goed voor de kater Tom).

Kevin en Sebas namen gelijk de leiding om het tempo aan te geven, we wisten gelijk dat we aan de bak moesten. Nondeju, die hartslag ging snel omhoog. Joop was vrijdag al helemaal klaar voor de tocht, fiets helemaal in orde gemaakt maar zijn zadel begon al na 300 meter te zakken. Even stoppen dus ! Na een korte stop , weer door. Het tempo zat er weer goed in, Maickel, ik weet nu wat je 3 weken geleden hebt doorstaan ! Twee van die kogels, Kevin en Sebas, zou graag willen weten wat ze in de ochtend eten ?

Kevin , Sjel en Joop bleven nog even.

De route was prima uitgezet, geen onbekend terrein voor ons , Kraaienberg, Rijzendeweg, Klim bij Hoogerheide waar M.vdPoel nederlands kampioen werd en zo door naar Ossendrecht. Door de polder richting de Bathse brug dachten we. Maar we werden naar links gestuurd en dat betekent een stukje kasseien ! We werden daar aangenaam of toch niet verrast met scherpe bochtjes met veel modder op de weg. En dat ging voor vele goed maar voor onze Joop niet hij had helaas de pech, door de modder ging hij onderuit en kwam na een mooie koprol terecht in een sloot. ook vallen kun je leren en hij wordt hier steeds beter in ! ( heb helaas geen foto , Sjel heeft hem eruit getrokken). Gelukkig geen letsel aan dat gespierde lichaam en de fiets had geen schade.

Even wat poetsen en door…… nog een keer door een laag met modder waar we met gepaste snelheid over heen zijn gefietst. Wel jammer hoor fiets net voor het weekend schoon gemaakt en hij ziet er weer niet uit. Hadden het gevoel dat we Parijs – Roubaix aan het rijden waren. Stiekem wel een beetje stoer. Gelukkig is iedereen er verder goed doorheen gekomen en konden we met een up tempo door.

Aangekomen bij het begin van de Oesterdam ging Sebas richting Bergen op Zoom omdat hij om 11 uur een andere afspraak had, dus bleven er nog maar 6 ETCC rijders over. Er stond gelukkig weinig wind maar volgens de verwachtingen kwam deze uit het noorden. Kevin nam gelijk de leiding en wij konden dus volgen , Boudewijn nam zo nu en dan ook de kop ondanks dat hij vertelde dat hij geen kopwerk zou doen om zijn knie een beetje rust te geven.

Ik kan me nog goed herinneren dat we met 26 km/u over die oesterdam gingen, nu met 39 p/u. Maar zeker leuk. Aan het einde van de Oesterdam was er een stop, hier konden we een hapje en drankje nuttigen, prima geregeld en voldoende aanwezig. We besloten een korte stop te houden want anders zouden we het koud kunnen krijgen. Iedereen present, Sjel had het op zijn heupen en begon te sleuren , ( hij had een onrustige werkweek gehad ) alles kwam eruit volgens mij uit ,dus gas erop.

Via Smerdiek naar Nieuw-Vossemeer met een volgzaam up tempo. Voorbij Vosmeer kwam het bericht dat we Edwin verloren waren dus toen waren er nog maar 5 ETCC rijders.( Edwin had een afslag gemist). We zien elkaar wel bij ’t Dobbertje. De laatste kilometers richting  ’t Dobbertje gingen ook perfect.

Na ruim 80 km gefietst te hebben konden we onze fietsen parkeren bij Anja en Joop om daarna een heerlijk biertje te gaan drinken. We konden kiezen uit hertog-jan, hertog-jan en hertog-jan. Edwin kwam gelukkig snel nadat we onze eerste slok hadden genomen. Een geslaagde rit en voor een goed doel, het was weer leuk. Het bleef nog lang gezellig. Met Rian en Frank hadden we weer een SH momentje.  Zelfs Rian stond met ons een heerlijke een biertje te drinken. Na een aantal flesjes leeg gemaakt te hebben genomen werd het tijd voor naar huis te gaan.

 Ik zeg ,het was weer leuk ! De komende weken gaan we zien of we op de weg blijven of laten we het MTB seizoen beginnen. 9 en 15 oktober kunnen we eventueel een gravel tocht gaan rijden in Ossendrecht en Steenbergen ?

Ik stel ook voor om de tacx weer uit het stof te halen en een datum te prikken om te starten ?

Maickel , beterschap !

En Edwin, namens de groep nog van harte gefeliciteerd !

Groetjes Leo