Ga naar de inhoud

ETCC MTB rondje op gevoel !

El Toro 1952

We zitten reeds in februari, Vastenavond is in volle gang , en het motto is :

  Ziede z’ok vliege?!   Mar nie fietse !

Kevin, Sebas en Kas zijn al weken nie aanwezig omdat ze het te druk hebben met de band. Nou weten we dat ze heel goed kunnen spelen, en dat is ook beloond omdat ze de Dubbelstrietpereet met Vol’are hebben gewonnen ! Maar wat ik wel weet dat ze wel veel moeten lopen van cafe naar cafe dus ze maken zeker wel hun kilometers.

Minder nieuws is dat we een tweetal in de groep hebben die geblesseerd zijn, Sjel moest zo nodig iets voordoen voor een loopgroep van Spado en toen scheurde hij zijn distale pees van de semitendinosus. Dus rustig weer opbouwen. Boudewijn had last van zijn meniscus en is reeds geopereerd dus die is ook in de revalidatie op de tacx. Verder is Edwin nog steeds met zijn fiets bezig en Rob vind het momenteel fijner om binnen te fietsen op de tacx. Maar we gaan door, en voor de geblesseerde: wensen we jullie een snel herstel toe!

En als we de weg weer op gaan hopen dat iedereen er weer bij is !!

28 januari was er weinig ambitie om vroeg te gaan fietsen, maar wel later op de dag, dus iedereen is solo gegaan. Joop en Lisette gingen op de racefiets weet ik. Ik ben een stukje op de MTB geweest. Maickel heeft samen met Lonneke mee gedaan met de kievitloop, echt een sociale topper hoor, samen lopen en nog  10 km ook. Dat heeft hij wel moeten bekopen met 3 dagen spierpijn. Dat krijg je nou als de eerste 5 goed gaan en maar denken de volgende 5 kan ook wel.. ……iedereen gewoon kapot lopen man !

Zondag 4 februari, op de app hadden 3 personen zich gemeld om mee te gaan op de MTB dat is toch top. Lisette , Maickel , Joop en ik stonden om 9.00 u bij het SH. Prima weer, weer geen regen, wel wat wind maar we gaan toch het bos in. Lisette wist te melden dat ze het helemaal had gehad op de MTB, ik denk dat die gedachte niet alleen bij Lisette aanwezig was , ik vind het ook goed. Maar we gaan door.

  Ziede z’ok vliege?!   Mar nie fietse !

Lisette, Joop, Maickel en ik waren niet naar de stad geweest dus zo fit als een hoentje. We maakte koers naar de kraaienberg om langs `hildernisse te gaan en Lisette nam de verkorte versie waar ze al gelijk een krans heeft verdiend !! Kris kras door het bos van Bergen naar Huybergen , dan naar de Wouwse plantage via het sprookjes bos en zo de kortste weg naar het SH.

Ik moet zeggen dat het lekker ging zo’n vet verbrandend rondje. Is ook wel eens lekker. Lisette heeft de ene na de andere PR gereden dus dan weet je het wel. Joop was ook helemaal los en hij deed gelijk zijn warming up. Aangekomen bij het SH werd de deur bijna voor ons open gehouden. Lisette hebben we van de fiets getild omdat ze toch wel moe was.

We bestelden een heerlijk biertje met appeltaart. Na een paar slokjes bier herstelde iedereen snel na en werd er nagepraat van wat komen gaat. De fietsvakantie wordt al besproken. Iedereen gaat op trainingskamp, de een in Spanje de ander in USA en sommige weten het nog niet. Na een paar biertjes werd het tijd om naar huis te gaan en klaar maken voor de middag. Het WK veldrijden volgen MvdP  is wereldkampioen geworden.

Maar wij een mooi rondje gereden en  hebben geen regen gehad , prima ondergrond en geen panne gehad !

Ik wens iedereen een leutige Vastenavond en dat we weer snel met z’n allen op de weg/ bos kunnen fietsen!!

En vergeet onze afspraak voor komende vrijdag niet, 9uur verzamelen bij het cafe naast Joop en Anja. Ik ga zelf er alles aan doen om erbij te zijn !

BLEF KALLEM en AGGE MAR LEUT ET

O ja , er staan wel wat activiteiten gepland dus hou de agenda in de gaten !

Groetjes Leo

Ter info, Wat is Vastenavond Bergen op Zoom?

Krabbegat - Wikipedia

Vastenavend, zoals de viering van Carnaval in de stad wordt genoemd, heeft in Bergen op Zoom een eigen karakter en stijl. Deze stijl komt voort uit het Bourgondische carnaval, gevierd in West-Brabant, dat verschilt van de Rijnlandse variant, die onder meer in Maastricht gevierd wordt.