2020Ritten

ETCC hitte plan

Zoals ondertussen wel bekent, deinzen de Toro’s niet terug voor een ritje in extreme weersomstandigheden. Een goede maand geleden werd er in druilige regenbuien met storm winden een goede tour gemaakt. Afgelopen zondag werd er in de zinderende hitte gereden, en hiervoor had Leo een hitteplan bedacht. Het hitteplan bestond uit, een half uur eerder vertrekken wat neerkwam op 8:30, een route van maximaal 70km (80 km), een klein tandje terugschakelen en verkoeling zoeken langs de waterkant.

Half 9 zondag ochtend was het dan zover Bart, Keven, Leo, Lisette, Rob, Sebas en ik (Kas) stonden klaar bij het strandhuys. Redelijke opkomst in de vakantieperiode maar misten toch een aantal routiniers. Vanaf de boulevard vertrokken we onder leiding van Leo’s hitteplan in noordelijke richting langs de waterschans, hier reden we bij het eerste water van de dag: de Binnenschelde. Met een lekker verkoelend briesje via de kop van t hoofd de schapendijk op. Hierbij passeerde we het Zoommeer en vervolgens fietsten we tussen het Markiezaatsmeer en het Schelde-Rijnkanaal. Na de schapendijk werd het toch wel tijd voor een ander uitzicht dan water, een klein stukje binnenland richting Krabbendijke.

Met aanwijzingen van Leo werd de tocht weer langs het water geleid. Vanaf Krabbedijke buitendijks langs de oosterschelde richting Yerseke. Deze buitendijkse route was mij tot vorige week niet bekent, en rij hier nu al 2 zondagen achter mekaar. Altijd leuk om mooie nieuwe wegen te leren kennen! Kwa nieuwe wegen bleef het hier ook niet bij, door de polders tussen Yerseke en Kruiningen vers asfalt voor mij. En tegen het einde van de rit ook een fraai nieuw stuk door de polders bij Ossendrecht.

Maar voordat we bij Ossendrecht zijn was er vanaf Kruiningen nog een heel stuk weg te verrijden. Grote delen werden buitendijks gereden langs de Oosterschelde, lekker met de wind tussen de helmen door. De zon begon nu ook echt flink te stoken, en dat was te merken ook. De temperatuur begon flink op te lopen en de hitte begon het tempo te drukken. Desondanks werden we nog beloond door moeder natuur. Op een van de zandplaten waar wij goed zicht op hadden, lag een hele groep zeehonden te bakken en braden in de zon.

Na de zeehondjes draaide we landinwaarts en gingen met een kleine lus door de polders bij Ossendrecht richting ons welverdiende biertje. Hier in de polder vol in de zon en uit de wind was de warmte echt goed te voelen, gelukkig waren we bijna thuis. Het maximum van 70km bleek toch ook net iets te kort, en daardoor zwaaide Bart na de rit gelijk af. Ondanks de hitte en de uitgelopen route, toch een heerlijk rondje gereden. Helaas konden wij wegens COVID-omstandigheden deze rit niet afsluiten bij het strandhuys, daarom waren wij noodgedwongen uitgeweken naar de achtertuin van Kevin waar ons een verrassing wachten: Het nieuwe El Toro Cafe! Hier zaten we heerlijk in de schaduw aan de bar te genieten van ons biertje. Terwijl Barman Kevin ons van alle gemakken voorzag.

Kevin bedankt voor de biertjes en hopelijk volgende rit een paar graden koeler en weer vertrouwd afsluiten bij het Strandhuys!

Groetjes, Kas.

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close