Ga naar de inhoud

EL TORO Edwin’s Pizza rit

EL TORO Edwin’s Pizza rit

https://www.youtube.com/results?search_query=de+pizza+hut

Is dat nou de wekker? Auw auw auw,  ja dat was de wekker. Vroeg uit de veren want de pizza rit staat voor de deur. 8:00 uur, een uurtje eerder dan normaal, verzamelden we bij het Strandhuis. Zelf was ik iets wat aan de late kant, en werd dan ook opgewacht door Joop, Lisette, Boudewijn, Maickel en Kevin. Tom die had een kort nachtje achter de rug dus die draaide zich nog een keertje om. Bart zijn knie werkt nog niet helemaal mee, en hij besluit op eigen tempo naar Edwin te rijden. Met vijf man en de kopvrouw vertrokken we richting Pizzeria Edwin.

Na een toeristische route van een kilometer of 20 doemde pizzeria Edwin op aan de horizon, wat een prachtige plek. Edwin stond ons al op te wachten en gaf ons een sneak preview van het landelijke terras waar we die middag neer zouden strijken. Een dubbele afspraak in de agenda van Edwin zou ervoor zorgen dat we het rond de klok van 2 zonder gastheer en gastvrouw moesten doen, dus hop hop gas er op geen tijd te verliezen.

De route, ook tot in de puntjes uitgestippeld door Edwin, begon uiteraard eerst door een mooi stukje polder. Daarna volgde nog een stukje polder, een dorpje, en nog een stukje polder. Eensgestemd werd besloten dat 55 km genoeg was om terug te keren. Na een warm onthaal door Laura hadden we om half elf de stoelen in het zonnetje gepositioneerd en serveerde ober Ed een lekker Kwaremontje in bijpassend glas. Deze glazen had hij gekregen toen hij een kratje ging kopen. 1 kratje Kwaremont met 6 gratis glazen, goede deal.

Nadat de glazen geklonken hebben, deden we het wekelijkse partner rondje waarbij Joop belangstellend informeert naar het thuisfront. Lisette had het gevoel dat dit alleen haar altijd overkomt, maar dat is natuurlijk niet zo. De geur van een heerlijk haardvuurtje verspreide zich door de tuin. Dit was het signaal dat de pizza steenoven er klaar voor was. Bart is ondertussen ook gearriveerd en de pizza ingrediënten worden door Laura klaargezet.

De Ingrediënten
Chef Pizza
Diner tafel

Een demonstratie pizza deeg gooien van chef-kok Edwin is de aftrap van het pizza bakken. We mochten zelf onze pizza beleggen, waarna de chef ze vakkundig in de steenoven voor ons afbakte. Heerlijke pizza, prachtige plek, lekkere biertjes, wat hebben we genoten. Rond de klok van 2 hebben we onze biezen gepakt en zijn we weer richting Bergen op Zoom vertrokken. Joop, Boudewijn en Lisette zijn nog even bij Cafe Krijnen op het terras neergestreken voor een afsluitend biertje. Zelf had ik daar repetitie, echter hebben ook wij het terras niet verlaten.

Edwin en Laura, bedankt voor de gastvrijheid en de heerlijke pizza.

Groetjes,

Sebas

PS. Excuses voor het verlate ritverslag.