Meteen naar de inhoud

Eindelijk weer een ouderwetse toertocht op de MTB !

RTC Zomerlust organiseerde afgelopen zondag weer een ATB- toertocht door de bossen van Wouwse-Plantage, Huybergen en Bergen op Zoom. De afgelopen twee jaar kon de toertocht helaas niet doorgaan door Covid. Na vorige week een graveltocht gereden te hebben ging ook Kevin op de MTB.

De start

De afstanden waren 45-25 of 15 km. En natuurlijk hebben we 45 km gereden. Volgens de aankondiging was er onderweg een verzorgingspost aanwezig ! Na wat digitaal verkeer op zaterdagavond besloten we om 8.45 uur te vertrekken vanaf de Mathijssenstraat, en iedereen vond het zomaar ok. Maickel was de eerste die aanklopte, daarna Lisette, Joop, Kevin en Sebas sloot de rij. De andere waren verhinderd. Edwin heeft helaas last van zijn knieën , ( misschien toch te veel op die trap gestaan, doe toch eens wat rustig aan man)? Ga toch fietsen !

Boudewijn plakte er nog een weekje rust aan vast om maar geen vuiltje in zijn ogen te krijgen. Hopelijk is hij er zondag weer bij want ik weet, hij staat te trappelen om op zijn stalen ros te stappen. Kas heeft ( nog) geen MTB en die van Tom is nog steeds niet geleverd. Ik heb ergens gelezen dat zijn fiets in

November gaat komen. Tom kleine tip van mij, zorg dat je er een gratis fiets vignet krijgt voor het lange wachten. En als de fiets niet geleverd wordt zou ik zeggen laat maar zitten !! En Rob zit op het water.

De bandenspanning werd aangepast maar bij sommige was deze nog 4 bar ( vergeten om lucht eruit te laten)

Op naar Wouwse-Plantage met een gematigde snelheid ,heerlijk in het zonnetje. Lisette haar fiets moet nodig een update krijgen want als ze schakelt rammelt er wat. Deze week probeert ze het te laten fiksen. Ook heeft ze weer een aantal rondje gereden op de schaats , ze was nog een beetje stijf vertelde ze.

Joop zat weer lekker op zijn fiets, bandjes op 4 bar dus dat ging zeker goed komen. ( of was het een klein excuus ?)

Maickel is weer helemaal herstelt , Sebas en Kevin, daar valt weinig te over te zeggen die zijn gewoon in top vorm. Aangekomen bij de spil hebben we inschreven en daarna dachten we dat we konden gaan rijden…..  Maar , even wachten, Joop moest zijn telefoon wat aanpassen, hij heeft nl geen cadans op zijn MTB dus hij had een leeg vakje op zijn Wahoo en dat moest natuurlijk veranderd worden !

Joop klaar we konden gaan ,eerste stuk door de bossen van de Wouwse-Plantage wat voor allemaal goed ging , ook op 4 bar was het te doen.

Het eerste paadje met veel modder kondigde zich aan. Gewoon door trappen was de beste optie, altijd trouwens.

Door naar het sprookjes bos met die leuke heuveltjes , helaas was het daar file rijden Maickel reed voorop en die gast maak je niet gek. Hij besloot om de makkelijke kant te pakken en zorgde dat we niet stil kwamen te staan. Lisette en Joop zaten een klein stukje achter ons, die hebben zeker de heuvels gehad of toch niet ?

Uit het bos gekomen zijn we de Huybergsebaan overgestoken en langs de lampen van de landingsbaan naar de volgende heuvels. Jawel , de bekende Tiestenberg kwam inzicht, daar hadden ze een pittige maar ook een leuke route uitgezet.

Maickel, Sebas en Kevin waren al vooruit, Joop en ik kwamen wat later en weer wat later Lisette. Blijft toch een mooi gebied rondom die berg.  Wij zijn trouwens ook goed boven gekomen. Met wat zweet op het voorhoofd gingen we naar de volgende heuvel, de nootjesberg. We konden twee kanten op , moeilijk of makkelijk stond er aangegeven. Zoals jullie al verwacht hadden hebben we gekozen we voor de moeilijke kant.

Je moet weten dat we deze toch al een aantal keer gefietst hebben maar op een of andere manier gaat het dan net wat anders. Boven op de heuvel lagen de wortels bloot en die hindernis moest genomen worden. Joop zijn tom tom werkte niet goed, hier links af maar moesten rechtdoor hij storte neer, gelukkig bleef hij hangen tussen een boom en een wortel.  

Zoals we Joop kennen opstaan en weer door. Ook daar gaat het omlaag en krijg je tijd om te herstellen. Langs de vliegbasis door het mulle zand naar het fietspad.

De drie musketiers waren al bij de verzorgingspost, Knabbel en Babbel kwamen wat later daarna sloot Lisette fris en fruitig aan. Mooie tocht, heerlijke drukte met veel dampende mannen en vrouwen die stoere verhalen stonden te vertellen. Tijdens de pauze rook het niet aangenaam , het leek wel of er ton rotte vis neergelegd was. Maar goed, na de pauze zijn we met zijn zessen verder gegaan om de laatste kilometers te rijden. Sebas had aangegeven dat hij nog een afspraak had dus eerder naar huis zou gaan.

Al snel reden we niet meer met z’n zessen. Later hoorde we van Lisette dat ze gevallen was maar dat hoort er allemaal bij en in mul zand fietsen is altijd lastig, toch Joop.

Nogmaals het parcours was goed uitgezet en toch misten we af en toe een bordje, Kevin en ik kunnen dat weten. Sebas is na het eerste stuk van de groene route naar huis gegaan. De laatste kilometers waren aardig vlak maar wel wat modderig. Aangekomen bij de finish kregen we een heerlijke kop tomaten soep uit blik. Iedereen had minimaal een bal in zijn soep.

We konden ook een heerlijk biertje drinken wat wel wat tijd in beslag nam voordat je deze had. 4 leffe blond en een westmalle triple. Helaas geen glazen maar het zit tenslotte al in het glas.

Na het biertje zijn we naar Bozlust gereden om daar nog een afzakkertje te nemen.

BozLust

Lisette koos ervoor om door te rijden omdat ze nog moest studeren en haar fiets klaar zetten om naar de fietsenmaker te brengen.

Wij, Joop, Maickel , Kevin en ik bestelde nog een heerlijk biertje en namen de tocht nog eens dunnetjes door en wat er nog meer besproken werd.

Oeps, er kwam een berichtje van Boudewijn, waar zitten jullie ?

Nogmaals sorry Bou, vergeten door te geven waar we waren. Zondag ben je er weer gewoon bij !!!

Maickel heeft regelmatig een goed gesprek met zijn dochter en geeft haar goede raad.

Joop is het bouwen nog lang niet beu, hij heeft samen met Anja een houtkachel geplaats en zit er zeker deze winter warmpjes bij. Zaterdagavond heeft hij zelfs op zijn koeienvel voor de kachel gelegen. Ook de fietsvakantie kwam ter sprake, dat gaat de goede kant op. Verder werd er nog wat gepraat over ditjes en datjes. Kevin wil het eindejaars uitje organiseren er moet alleen nog een datum geprikt worden.

Was weer een perfect rondje , prima weer gehad en op naar de volgende !!

Groetjes Leo