Eerste paasdag 2022 ,rondje Essen met de Toro’s.

Ook dit jaar weer de vraag in de app wat doen we 1ste of 2de  paasdag fietsen, hierop volgde de onvermijdelijke tweedeling waarbij Joop, Kas, Bou, Sebas, Sjel en Kevin voor de zondag gingen en Lisette, Maickel en Kevin zo’n sociaal dier als ie is gewoon ook op de maandag ging fietsen of wilde ie zijn positie in het clubklassement verstevigingen we zullen het nooit weten. Bij onze gebruikelijke startplaats op eerste paasdag stonden Kas, Kevin en Sebas al te wachten en was er twijfel om Zeeland in te gaan vanwege de wind. Na een kleine discussie heen en weer kwamen we er eigenlijk niet echt aan uit. Sebas en Kevin wilde net vertrekken toen er ineens een mystery guest  aan kwam fietsen. Voor ons allemaal een onbekende en zij tegen ons, ik kan wel mee fietsen he. Niemand reageerde dus fietste hij gewoon mee, wie het was zullen we nooit weten.

Ondertussen hadden we nog steeds niet een echte route uitgekozen maar Kevin had een oplossing welke hij niet met ons deelde, weer een groot mystery. We vertrokken en de gaskraan ging ouderwets open. Eerst nog even de plaat af fietsen en dan een tandje erbij. Sebas en Kevin voorop die fietsen lekker onder de wind door en hebben dus nergens last van. Daarachter een groot windscherm bestaande uit 2 man, Michel en Boudewijn. En daar weer achter, lekker weg gedoken Kas en Joop. O ja ik zou hem bijna vergeten, daar weer achter onze mystery guest.

Vooral langs het Schelde-Rijn kanaal op de oostelijke Schelderijnweg was het flink aanpoten. De wind vol op kopen en dan vol door blijven stampen, en dit was nog maar het begin. Als je dan later met Kevin praat krijg je als antwoord. Ja er stond wel een briesje maar eigenlijk alleen wind mee. Of bij een beklimming van 16%, ja de weg was een beetje glooiend maar geen echte bergen. Misschien moet hij toch nog maar prof wielrenner te worden, dit kan ook op latere leeftijd kijk maar naar Bas Tietema.

Voor Sebas precies het zelfde, sinds de Studio Velo rides weer zijn begonnen hebben ze in Roosendaal meer asfalt gekregen.   Hij zet tijdens het sprinten zoveel kracht dat hierdoor het asfalt naar achter schuift. Hij is tegenwoordig king of the Westelaarsestraat en heeft een grotere koersbroek besteld want zijn spieren passen er niet meer in.

Laten die twee heren nu 80% van de tijd op kop hebben gereden en Kevin zelfs 100%. En dat was Kevin zijn oplossing, als we niet een echte route hebben weten rij ik gewoon de gehele rit op kop. Hij was een beetje ziekjes, normaal gesproken zien we bijna dagelijks een foto van Kevin met bier in zijn handen en wat deed hij vandaag. We waren inmiddels bij stay okay aangekomen en waren onderweg naar het Strandhuys. Maar wat gebeurde er, Kevin ging ineens naar huis ? Geen biertje na het fietsen, hoe kan dat nu.

Nu waren we een stuk ervoor Michel al kwijt geraakt maar dat zijn we inmiddels gewent. De laatste paar weken doet hij altijd een extra lusje. Hij is vol in de voorbereiding voor onze 11 stedenfietstocht, en vind het fijn om zijn hoofd leeg te maken. Maar dan kan je toch ook een vinger in je keel steken, of maak je dan je maag leeg. Enfin hij is lekker bezig en ging ook deze keer een extra lusje.

Zo belande we uiteindelijk met zijn 4tjes op het terras van het Strandhuys, de mystery guest was ineens weg? In totaal hebben we 75km gefietst met een gemiddelde van 32 in het uur, netjes toch. Morgen vertrekken we naar het hoge noorden waar het komende zaterdag moet gaan gebeuren. Rob en Conny zijn al op verkenning en melden dat het heel vlak en open is. Laat het komende zaterdag nou net keihard gaan waaien, dat wordt genieten! Gelukkig zijn de Toro’s echte kudde dieren en vinden het samen voltooien van een 251km rit belangrijker dan het scoren van een hoog gemiddelde! Ons motto is niet voor niets, we leave no one behind ! We gaan er een gezellige dag van maken en vooral genieten van elkaar en de mooie omgeving.