Meteen naar de inhoud

Eerste MTB ritje 2 januari 2022 !

Kris kras door het bos met een aantal lussen ,dat is wat we gedaan hebben ( zie strava) op deze eerste zondag in het nieuwe jaar.

Voordat ik verder ga wens ik nogmaals iedereen een gezond, gelukkig en een sportief 2022 toe !!!

We zouden vandaag de nieuwjaars ride gereden hebben maar kon helaas niet doorgaan omdat we in LOCKDOWN  zitten. 7 januari zouden we onze jaarlijkse jaarvergadering hebben maar ook dit gaat ook niet door. Aan de andere kant is het ook weer zo wat in het vat zit dat verzuurt niet! Hoelang dit nog gaat duren weten we nog niet.

Lockdown is vervelend maar we mogen nog genoeg doen wat het sporten betreft.

2021 laten we achter ons en vol goede moed het nieuwe jaar in. Het afgelopen jaar was een jaar waar in we veel gedaan hebben, zeker veel km gemaakt! Als ik even terug kijk begon het in januari al met het aanpassen van de MTB routes, we mogen ineens niet overal meer komen. We mogen alleen nog maar op de bekende MTB routes. We hebben daarover zelfs de krant gehaald met het verslag wat op de kraaienberg is gemaakt door de verslaggever van BN de stem.

  we hadden de bordjes niet gezien dat we er niet mochten fietsen….ja ja !

Dan februari, geen vastenavond dat was ook alweer een bericht wat voor velen een teleurstelling was. Een mooi moment was wel dat er geschaatst kon worden op de binnenschelde wat voor iedereen die van schaatsen houd een prachtig moment was. Helaas duurde de schaats pret niet erg lang. Maar het fietsen is altijd doorgegaan zowel binnen als buiten. Zelfs in de sneeuw is er gefietst. Sebas deinst nergens voor terug die gaat door weer en wind. Maar hij vond het wel wat koud en zwaar ! Nu weet ik niet meer of Maickel is meegegaan.

Even een drankje doen na het fietsen was er in het SH niet bij want deze was dicht ! Gelukkig konden we wel terecht bij NPU in Woensdrecht, waar ze ook lekkere Kwaremont Bok hadden.  Dus al met al mogen we niet klagen ! En konden we nergens terecht dan wel bij een van de El Toro’s.

Ook stond de fiets vakantie gepland en deze is wederom niet doorgegaan dus moest er een alternatief komen. Dat is er ook gekomen, we zijn in België beland en te weten in Zottegem. Hebben daar stukken van de Ronde gereden. Ik mag wel voor iedereen spreken dat het drie mooie zonnige dagen waren ,maar wel pittig . Aan eten en drinken ontbrak het niet, onze meester kok Edwin had een heerlijke maaltijd in elkaar gedraaid. Zetten zijn knechten aan het werk zodat iedereen die er was kon smullen. ( zie de foto’s). Tom had wat extra km gemaakt en is vanuit BoZ komen fietsen maar is toch maar terug gegaan met de auto. En zelfs pizza’s besteld.

Kevin deelde mede dat hij een andere baan had, in september is hij begonnen op bs “de Kreeke “ in Bergen op Zoom. Lekker kort bij huis. Ook Lisette is van baan veranderd, die gaat ook het onderwijs in ! Dus er kan heel wat veranderen in een jaar! Tom heeft een nieuw huis gekocht wat in 2022 opgeleverd gaat worden , zo ook krijgt hij in April een nieuwe MTB. Is al een poosje geleden besteld. ( Kan hij in het nieuwe MTB seizoen eindelijk mee) 😊

Terug kijkend op het wegseizoen zijn er ook weer wat km gemaakt, iedereen heeft aardig wat km gefietst. Velo had ook een leuke challenge georganiseerd , er moest met tweetallen gefietst worden en Joop en ik waren ook een koppel. Sebas en Kevin ook ! Tom was ook met iemand. Was leuk ,maar ook koud !

Helaas kregen we te horen dat Rian en Frank gaan stoppen met het SH, maar het blijft wel bestaan. Twee van zijn werknemers gaan de boelen runnen. Afspraak met de mannen en  ETCC club is gemaakt dat als we een nieuw biertje willen introduceren deze kunnen gaan bestellen.

Wat was er verder nog in 2021, Kas heeft voor zijn werk een poosje in Zweden gezeten, Edwin last van zijn pols gehad, gelukkig gaat het beter. Rob is ook weer aan het opstarten en zal het komende fiets jaar regelmatiger aanwezig zijn denken we. Ook gaat hij regelmatig op stap met de Camper. Ik kan nog wel even doorgaan maar kort samengevat het was een mooi fietsjaar op de Covid na.

Even terug tot het kris kras rondje wat we 2 januari hebben gereden. Aanwezig waren Bou, Joop, Sebas en ik. Dus niet echt veel aanwezige. Kevin moest gaan testen ( gelukkig negatief). Maickel kon niet en dat was het. De rest weten we wel, Rob werken, Fons met de molenrijders, Tom nog geen MTB en Lisette op de latten. Edwin nog niet fit door zijn pols en Sjel aan het klussen.  

We hadden afgesproken op de gebruikelijke tijd 9.00 uur SH. Iedereen was aardig fit….. toch Joop. Iedereen een prima oud en Nieuw gevierd. Ik mocht de route bepalen. Even geen bekende routes maar wel bekende gebieden waar we mochten fietsen. Daar waar we geen BOA’s tegen konden komen. Het weer was prima, dus de ondergrond was stevig genoeg. We hebben heuvels, los zand ( speciaal voor Joop) en heuvels. De afstand is op 45 km blijven steken,  het was goed zo. Zoals ik al geschreven heb we zouden de nieuwjaarsrit gaan doen. Snert en pannekoeken hebben we dus ook niet gehad. Lekker kris kras door het bos en na afloop wat drinken. We besloten om bij mij wat te gaan drinken.

Zijn wel buiten blijven zitten want het weer was goed. Heb tenslotte nog oude jassen liggen.

Konden ook binnen gaan zitten maar wilde niet. Corine stelde zelfs voor om de SH methode toe te passen , vuilniszakken op de stoelen.

 We bleven zitten. Lekker een paar biertjes gedronken, Corine zorgde voor wat warme hapjes, ( nog geen hete kip, gaat echt komen als iedereen erbij kan zijn).  Joop vertelde onder het genot van de biertjes dat hij het in 2022 helemaal anders gaat doen, gaat meer kiten, drinken blijft hetzelfde ( hij is weer gezond verklaard bloed waardes waren goed). En gaat vooral veel tijd steken in zijn Bitcoins.

Sebas gaat verder met het nieuwe tenue voor de ETCC. Zwiften kan weer op de dinsdagavond omdat Sebas niet meer naar de bouwclub moet ivm het niet doorgaan van de optocht. Boudewijn is bezig om de goede vrede te bewaren in Europa en ik pak nog een biertje voor iedereen.

Helaas waren we maar met zijn vieren maar toch lekker gefietst. Joop heeft ook genoten.

Hopelijk zijn er vlgd keer wat meer mensen en Rob gaat ook mee. Na afloop kunnen we daar terecht voor een drankje als het kan.

Beste allemaal, de kop is er weer af, het eerste rondje is gemaakt op de MTB, we zijn volop virtueel aan het fietsen en Sjel heeft een nieuwe sportruimte.

Bedankt en tot snel !!!

Vriendelijke sport groeten !

Leo