Meteen naar de inhoud

Een zomers ritje in augustus!

Goed, 14 augustus 2022 weer een zomerse dag. Er zijn al veel warmte records verbroken en mogen we spreken van een hitte golf.

Niets mis mee maar het mag nu wel wat gaan regenen. ( en onze wens werd in vervulling gebracht).

Lekker dagje strand !

De plantjes wilde wel wat extra water van boven af.

Ik mag deze week het verslag schrijven waar ik wel zin in heb/ had.

Wie wat waar : Sebas, Sjel, Maickel , Bou en ik waren de actieve fietsers van vandaag die vanaf het SH vertrokken. Verder waren er ook actieve zonaanbidders die gingen genieten van een dagje strand Joop, Rob en Kevin.

Ook was er een actieve uitslaper, Kas die had een feestje gehad en wist zich ruim voor de vertrektijd af te melden. ( 2:06 uur).

Sebas was er wel Kas !!!!

Tom had een andere date staan en ging dus ook niet mee.

Lisette en Edwin genieten nog van hun vakantie !

Wat….. gaan we doen, fietsen dus. 9.00 uur vertrek SH, iedereen die zich gemeld had voor mee te gaan fietsen waren aanwezig.

Zoals we wisten waren Rob, Joop en Kevin zich al vroeg aan het insmeren om de zon te  gaan aanbidden bij de Brouwersdam.

Waar naar toe…. richting Zundert en terug.

Maickel was terug van vakantie, hij was samen met zijn gezin naar Bonaire geweest waar hij samen met zijn dochter de onderwater wereld heeft verkend. Dus geen hoogte stage maar een onderwater stage.

Sebas was ook terug van een hoogte stage in Italie dus die jongen is verdomd goed getraind.

Sjel, Bou en ik hadden onze vakantie al gehad en hebben bijna weer vakantie !

We gaan fietsen want verder kwam er niemand meer. Op naar Zundert, binnen door langs Essen Hoek , naar Nieuwmoer ,Achtmaal en dan krijgen we Zundert.

Onderweg werd er voldoende gedronken en bij gepraat over de vakantie en wat ditjes en datjes.

Sjellinator had er ook weer veel zin in, toch weer fijn dat hij weer lekker mee kan fietsen terwijl hij het vandaag aardig zwaar had. Hij kon lekker in het wiel blijven zitten, ( nu nog wel totdat wij weer in zijn wiel zitten). Wel wil ik even vermelden dat hij zaterdag de aarde weer van kortbij heeft gezien. Uitgegleden aan de dijk gelukkig niet op zijn schouder maar wel zijn duim.

Dit even tussendoor. ( misschien was dit wel een kleine oorzaak dat het niet super ging, de schrik zat er nog in ) ?

In Zundert waren de bouwers voor de aankomende bloemencorso al volop bezig. Voor de liefhebbers deze is 4 september as. De temperatuur bleef stijgen en wij bleven drinken. De actieve strandgangers zaten al lekker uitgebreid in het zand te bakken.

Zundert bereikt , linksom terug richting Bergen op Zoom. Richting Schijf en opeens zaten we op een  gravelpad ( leo leo had zich vergist te vroeg afgeslagen).

Toch weer even leuk om op gravel te rijden we kunnen niet wachten op de echte gravel ride Tom.

Boudewijn ging toch even op verkenning of we verder konden …. helaas het kon niet. Ik dacht dat we weer op een verhard pad zouden geraken maar dat was ook niet het geval, dus er zat maar een ding op ,terug naar de verharde weg.

Temperatuur bleef oplopen, en onze temperatuur ook. ( blijven drinken mannen) moesten wel denken aan die actieve zon aanbidders, zouden ze al gezwommen hebben of alleen maar zitten en brommers kijken ?

Terug op de verharde weg was turbo Sjel een beetje aan het pruttelen, zijn brandstof raakte op. ( zo vertelde hij bij het SH). Onderweg was gewoon onderweg , lekker in de schaduw gefietst met een fijne rij wind.

Aangekomen bij Rucphen pakte we de weg naar Roosendaal en moesten ergens links af maar Bou en Maickel reden op kop en waren zo aan het praten dat ze niet hoorde dat ze links af moesten, dan maar rechtdoor en zo naar Roosendaal.

Aangekomen bij Visdonk konden we naar Nipsen ( Nispen)

( Nipsen is brabants) en zo naar BoZ. Onderweg werden we door een groep stoempers ingehaald of dat ze de Vuelta aan het rijden waren. Konden lekker in het wiel mee totdat het gas eraf ging bij die groep. Dus wij erover heen en weg waren ze tot de rotonde die wij …. Ja wij netjes over het fietspad namen en hun over de weg. Nu snap ik dat overige weggebruikers wel eens boos kunnen worden.

Alles is verder goed gegaan dus wij langs Nispen naar Wouwse plantage, met een prima snelheid naar het SH. Sjel begon toch wel een beetje moe te worden en was blij dat het SH in zicht kwam. Hij had zelfs geen zin om bij een paar Markies rijders te blijven hangen, in het wiel blijven zitten en mee naar het SH.

Goed ik vertelde zojuist dat we aangekomen waren bij het SH waar een zwembadje klaar stond voor de liefhebber en Bou wist er wel raad mee, telefoon op tafel , bril af en nam een heerlijke duik in het pierenbadje op het terras, alles kromp gelijk. Maar het was wel verfrissend.

Maickel heeft dat niet gezien want die had een stranddate dus fietste gelijk door.

Sebas, Sjel , Bou en ik hadden dus wel even zin in een drankje wat ons goed liet smaken !!

Tot slot konden de actieve zonaanbidders het SH niet links laten liggen en zijn daar na een dagje strand nog even gaan eten !

Strandhuys altijd fijn!

De actieve zon aanbidders hebben zich goed kunnen vermaken op het strand, beetje tennissen, voetballen en vooral slap ouwehoeren. ( heb ik uit betrouwbare bron).

Het is inmiddels woensdag en het regent , dus voor de tuin is het goed. Maar volgens de berichten wordt het weer beter.

Sebas zijn hoogte stage heeft goed gewerkt afgelopen dinsdag, hij ging als een raket.

De vakantie is nog in volle gang, onze Joop gaat as weekend vertrekken naar Spanje, neemt heel zijn huishouden mee, kite , fietsen, pomp en zeker een goed humeur. O ja en Anja gaat ook mee.

Kevin vertrekt volgende week naar Kreta om nog een beetje bij te kleuren en Lisette is geloof ik al terug.

Ik vind het goed zo, genoeg geschreven.

Aanstaande zondag weer een stukje fietsen en naar de Vuelta kijken. Tom Dumoulin zullen we niet zien maar hopelijk heeft onze Tom weer eens een date met ons ?!!

Lieve groetjes en tot snel !