Meteen naar de inhoud

Een trio aan verslagen, 21 – 23 en 30 December

Aan het einde van het jaar modderen we maar een beetje aan wat fietsen betreft, je kunt immers niet altijd pieken. We fietsen wel door maar gewoon even iets minder vaak en de opkomst is vaak ook wat lager. Toch is de opkomst op 21 december bijna maximaal, dit is wel te verklaren. Het is tijd voor de jaarafsluiting!

 

Ring steken

Wat is de jaarafsluiting?

Tijdens de jaarafsluiting wordt alles nog 1 maal besproken, wat ging er goed en wat ging er fout. We zijn nooit te oud om te leren. Ook wordt bekend gemaakt wat de ideeën zijn rond de 2019 fietsvakantie. Om het allemaal niet te serieus te laten worden plakken we er ook nog een etentje aan vast en een activiteit. Dit jaar nam Joop de organisatie van de jaarafsluiting op zich bijgestaan door Leo.  Vooral de activiteit was een hoogtepunt! Er werd verzameld bij Krijnen, van daaruit werd gestart met een riddertocht met diverse opdrachten. Een opdracht moest succesvol worden afgerond om de volgende locatie door te krijgen, zo zouden we uiteindelijk eindigen bij de Berk voor een kerst dineer. De opdrachten bestonden uit Russisch roulette eier schieten daarna de EL Toro Kahoot quiz en vervolgens Ringsteken onder leiding van Leo! De Toro’s slaagde voor elke uitdaging en we kwamen inderdaad uit bij de Berk, gelukkig maar anders hadden we voor niet gereserveerd.

Voordat we met eten konden beginnen was het tijd voor het serieus gedeelte. Penningmeester Bart nam ons door het kasboek en alles klopte tot op de cent nauwkeurig. We hebben gevraagd of hij in functie wil blijven en zijn antwoord was, Ja ik wil.
Kevin nam het woord namens de commissie fietsvakantie 2019 en onthulde dat de locatie volgend jaar is, tromgeroffel, de Pyreneeën. Vooral Col du Tourmalet zal een centrale rol gaan spelen, de verdere details volgen nog. Kevin en Edwin organiseren de 2019 fietsvakantie, alleen Edje was er de 21ste niet bij. Hij is een beetje aan het sukkelen met zijn rug en had ervoor gekozen om die avond uit te rusten bij Laura op de bank. Verder was natuurlijk de vraag wie gaan ermee op fietsvakantie, bijna iedereen gaat mee, alleen Constant en Bart twijfelen nog. Heren het zou toch wel heel leuk zijn als jullie meegaan!

Het serieuze gedeelte was achter de rug en we konden beginnen met eten. Na het eten nog even de stad in en het was een zeer geslaagde Jaarafsluiting!

 

Mooie opkomst, veel regen.

23 December MTB Tochtje

Tijdens de jaarafsluiting was de opkomst gigantisch, de Toro’s houden wel van een feestje. De vraag was dan ook wat gaat de opkomst vandaag zijn. En die viel niet tegen, zelfs Michel had zijn MTB van stal gehaald. Zo vertrokken Maickel, Boudewijn, Constant, Leo, Joop, Michel en Tom aan een lekker MTB-ritje. Het weer zat alleen niet echt mee, het regende continue maar dat mag de pret niet drukken. Maickel werd gebombardeerd tot rit-kapitein en stond dus aan het roer. Dit is voor sommige van ons best lastig, niet dat het Maickel is maar het roer uit handen geven. Door de regen waren de mooie harde padden veranderd in een modder paradijs. De lichtgewichten onder ons hadden er niet zoveel last van maar vooral Joop ging als een soort tractor met ploeg door het bos. Ondanks het slechte weer perste we er toch een ritje uit van 55km. Uiteindelijk stopte we bij het strandhuys voor een hersteldrankje, allemaal tot op de bilnaad nat en van top tot teen onder de modder.

Buiten de hersteldrank werd er door sommige ook gekozen voor de herstelfrikandel tosti! Deze snack is verzonnen door Frank en hij heeft hier ook patent op aangevraagd. Verder kregen we te horen dat Kwaremont vast in het assortiment komt samen met nog wat andere biertjes! Het strandhuys 2.0 is onderweg, zolang wij maar binnen mogen met onze modderkleren vinden wij het een giga vooruitgang. Rian heeft alweer zin een combi activiteit, en had zelf al een idee. Een combi activiteit is een sportieve activiteit waaraan werknemers van het Strandhuys en Leden van de El Toro cycling club mogen deelnemen, ook partners of vrienden van mogen meedoen. De activiteit wordt om en om georganiseerd en de bal licht nu bij de EL Toro’s.

Er werd weer lekker weggeklets bij de hersteldrankjes en de stemming zat er goed in. Ook een aantal serieuze zaken werden besproken en dat is wat onze groep zo bijzonder maakt. We gooien de laatste slokken achterover en geven elkaar een zoen en fietsen snel naar huis voor een warme douche.

 

De splitsing

30 December nog snel 1 keertje fietsen.

We gaan bijna beginnen aan het nieuwe fiets seizoen maar we mogen nog 1 keer fietsen in 2018. Iedereen is nog aan het uitbuiken van de kerst dagen en we gaan kijken wat het animo is voor deze laatste fietstocht van het jaar. Ja het was al te verwachten, slechts 4 deelnemers, Joop Leo, Maickel en Michel staan aan de start. Leo mag deze keer de koers bepalen en het weer is goed. We gaan voor een kort ritje want Leo moet Marieke verhuizen en Joop moet mee naar Ikea. Kortom gas erop want we hebben geen tijd te verliezen. Hoe hij het doet we weten het niet maar Leo weet toch weer paden te vinden waar we nog nooit zijn geweest. Ook wat bekend spul komt aan bod zoals de nootjesberg en het hobbelpad. We gaan alleen niet hard genoeg, dit uit zich in de diverse plaspauzes van Maickel, hij zweet gewoon te weinig. En als er 1 moet plassen volgen er meer, Michel geen naast Maickel staan en de twee gingen een wedstrijd aan, we kan het er het verst plassen. Wie er gewonnen heeft is niet helemaal duidelijk, moet je nu vanaf het topje meten of vanaf de schacht.

We gaan snel verder, o nee toch niet. Na 1 ½ uur fietsen knijpt Leo plotseling in de remmen, mannen ik moet naar huis. Na een kort overleg gaan de a rijders Maickel en Michel door en Joop en Leo gaan huiswaarts. Aan het einde van de rit kunnen we in de W.A. groep terug lezen dat Michel fietsles heeft gehad van Maickel. En zo kwam iedereen weer aan zijn trekken!

Mannen iedereen de beste wensen voor 2019 en laten we er een mooi fiets jaar van maken, en vooral genieten van onze kameraadschap!

2019,  Live Slow Ride Fast !