Meteen naar de inhoud

5 december Heerlijk ochtendje is gekomen.

Er is iets heel bijzonders gebeurd binnen de El Toro Cycling club. 1 van de leden heeft de magische leeftijd bereikt van 60jaar. Normaal gesproken is dit een leeftijd dat je een tandje terug schakelt maar dit lid schakelt alleen maar op. Sinds onze club aan de onderkant is aangevuld met jonge leden is het niveau nog verder omhoog gegaan. Een ander zou denken laat maar gaan die jonge honden wij komen er ook maar onze Bou denkt daar anders over.

Hij is speciaal in Brussel gaan wonen om nog meer te kunnen trainen en niet in de verleiding te komem om te gaan snoepen of drinken. Elke dag stapt hij op zijn fietstrainer om de nodige kilometers te maken. In totaal komt hij dit jaar aan 12000 fiets kilometers. En die kun je dan heel rustig fietsen maar dat gaan we natuurlijk niet doen, alles to the MAX. Achteruit gaan in conditie is een keuze.

Maar 60 jaar is toch wel een dingetje, Leo die er tegenaan zit te hikken zegt; “je kan er toch niets aan doen”. Na de 60 komt de70 en dan wordt het misschien wel tijd voor een elektrische fiets. Nu zijn er tegenwoordig gelukkig ook elektrische racefietsen. Maar 1 ding is er zeker, hier gaat Bou nooit aan beginnen voor zijn 90ste jaar. Bou nogmaals van harte gefeliciteerd en veel plezier tijdens je weekendje weg, en hij was er dus niet bij.

Aan de start staan Joop, Leo, Maickel, Sebas en Kevin. De rest heeft zich allemaal netjes afgemeld behalve 1 iemand. Het is tijd voor een opsporing bericht, ons Edje is kwijt. Hij heeft een tijdje last gehad van zijn pols na een val partij maar was herstellende. Maar ineens was hij er niet meer, ook geen mogge in de whatsapp groep. Het is man van ronde de 55jaar met grijs haar en een baartje. Een licht onverzorgd uiterlijk en rijdt meestal rond in een Kangoo, soms met steigers op het dak. Hij lijkt heel veel op Tom Hanks en luistert naar de naam Edwin! Heeft u deze man afgelopen tijd rond Bergen op Zoom gezien stuur dan een berichtje naar info@eltorocyclingclub.nl. Anoniem reageren kan ook, kom dan as zondag naar het Strandhuys.

En we zijn Los, met zijn alle achter Leo aan, dit doen we trouwens elke weekend. Maar deze week hebben we een doel. Om 10uur mogen we een echte ouwe stier oppikken. Het is wel een stier die herstellende is van een schouder blessure maar binnenkort staat hij weer in de arena en kan hij alles aan. We hebben om 10 uur afgesproken met Rob bij de Kloof, en precies op die tijd zet Leo ons af. Wat is hij toch een goeie navigator. We moeten even wachten maar daar komt hij aan fietsen, hij zat al in zijn hijg grens maar ging nog dieper. We beginnen met een rustig rondje en rijden daarna naar de rode route ! Alle stieren worden los gelaten op deze route en de kop van de groep verdwijnt snel aan de horizon. Achter blijven Joop, Leo en Rob en die besluiten bij elkaar te blijven. In een rustig tempo wordt de route voltooid en hergroeperen we weer op de vaste plaats. Het is tijd voor een biertje en we rijden snel naar het Strandhuys.

In totaal hebben we iets van 50km gefietst in een gemiddeld tempo. Het weer was ook gemiddeld, de paden waren nat dus we kwamen weer helemaal onder de modder aan bij het Strandhuys. Binnen werden de vuilniszakken al over de stoelen getrokken maar we waren weer welkom. Soms ruiken we niet al te fris en zitten we volledig onder de drek maar we mogen altijd binnen. Hier willen we het Strandhuys toch voor bedanken, wat een gastvrijheid. We kletsen weer gezellig over ditjes en datjes en over afgelopen fietsvakantie.

We hadden toen de volgende vraag in de groep gegooid; stel je moet met 1 el toro overleven op een onbewoond eiland wie kies je dan ? Toen kozen heel veel leden voor een persoon met een militaire achtergrond, Bou of Maickel. De meeste kozen uiteindelijk toch voor Bou omdat hij ook heel goed het weer kan voorspellen. Kortom Bou is van alle markten thuis en een zeer gewaardeerd lid van de El Toro cycling club, nogmaals van harte gefeliciteerd en een dikke kus!

Morgen wordt Max kampioen en gaan we lekker fietsen !

MvG

Joop