2021Ritten

4 juli, koffiestop bij Rob rit

Eigenlijk zou ik dit verslag niet schrijven want ik was vorige week ook al aan de beurt.
Eigenlijk ben ik dat vergeten dus vandaar dat ik het toch mag doen.
Eigenlijk zouden we deze rit helemaal niet rijden want ..
eigenlijk was gisteren Tommie’s gravelride van 180 km.

Maarrrr…. de weersverwachtingen waren slecht
ennnn …. er konden maar 4 man mee
ennnn …. Joop had geen zin
dussss …. stelde hij uitstel voor wat heel snel met appaus werd ontvangen. Een ander keertje dus!

Wat dan wel? Nou, doe maar een gewoon ritje. Sebas is in Renesse, Leo is in Friesland, Tom moet oppassen, Kevin krijgt maandag een prik dus hij kon zondag niet mee(?) en Edwin kan nog steeds niet remmen dus hij kon ook niet mee. Blijven naast mij over: Joop, Maickel, Lisette en herintreder uit Zweden, Kas. Kas had weinig kilometers in de benen dus een rustig en niet te lang ritje is op z’n plaats. Komt goed uit want Rob ligt met zijn schip bij Hansweert en hij heeft gevraagd of we een bakkie kwamen doen aan boord. Yep, dat gaan we doen.

18 graden Celsius en weinig wind uit het zuidwesten dus best lekker fietsweer. Zonder de jonge honden erbij was de animo voor kopwerk wat kleiner dan de afgelopen weken dus begon ik met Maickel op de voorste rij. In een lekker tempootje, niet te hard, togen we westwaarts. Voorbij de Kreekrakbrug rechtsaf waar Joop een buitendijkse route wilde. Leuk! Is weer eens wat anders. Minder leuk is een wesp die ineens tussen de spleten in je helm klem komt te zitten en niets beters weet te verzinnen dan in je hoofd steken. Snel in de ankers (en daarmee Joop’s reactievermogen testen), helm af en over je kop wrijven. Behalve een pijnlijke plek, geen schade. Niet nodig om het gif er uit te laten zuigen dus verder maar weer. Bij Yerseke wist Joop alwéér een ander pad. Ook leuk, iets om te onthouden.

De Toro’s waren trouwens goed in vorm. Kas had nergens last van en kon het inmiddels stevige tempo goed bijhouden, Lisette was in een zeer baldadige bui en ging af en toe in verhoogd tempo op kop sleuren om de heren te testen. De brug na Yerseke is altijd een brekertje maar ondanks stevig aanzetten door Maickel en mij kwam Joop bovenin langszij en waren Lisette en Kas er ook nog gewoon bij. Dit deed trouwens vermoeden dat het best nog wat harder kon maar eerst moesten we op zoek naar het schip van Rob. Naar de sluis en even rondkijken, niks te zien dus Joop belt Rob. Het schip lag nog een stukkie verder en na een stukje over het water te hebben gereden konden we aan boord klimmen. Er werd had aan het dek gewerkt door de bemanning maar Rob stond in zijn zondagse broek van het weer te genieten. Hij mag niets doen. Zijn schouder is dermate geblesseerd dat hij zelfs niet mee kan op fietsvakantie (Rob, beterschap!) maar gelukkig kon hij wel voor koffie zorgen en konden wij in de stuurhut een idee van Rob’s tweede huis krijgen. Mooi hoor. Indrukwekkend.

Rob, bedankt voor de koffie maar we gaan weer op pad. Samen met Maickel op kop ging het tempo gestaag omhoog. Iedereen volgt prima wat logisch is want we hadden al gezien dat het eigenlijk te langzaam ging😁 . Na een tijdje ongeveer 39 km/u gefietst te hebben hoorden we de eerste opmerkingen over haast, goede gesprekken die Lisette met Maickel wilde voeren (wat nu niet kon) dus liet Maickel zich zakken en liet ik het tempo zakken naar zo’n 36 km/u. Ik hoorde echter helemaal geen goed gesprek dus besloot ik maar weer een beetje aan te zetten en proberen dat vol te houden tot het spuikanaal. Zo gedacht, zo gedaan en toen was ik moe. Het laatste stuk ging wat rustiger via de Kreekraksluizen naar het Strandhuys en aldaar bestelden we voldaan onze welverdiende bieren. Kas was wel moe maar had geen probleem. Lisette was niet moe want in tegenstelling tot vorige week had ze meteen het hoogste woord en Joop had ook eigenlijk nog puf over. Zoals ik al zei. We waren in vorm. Omdat ik dezelfde avond weer naar Brussel ging en omdat ik een beetje op tijd thuis wilde zijn heb ik voor de verandering niet meer dan twee Kwaremontjes gedronken en was ik als eerste weg. Wat er daarna gebeurd is weet ik niet (behalve dat het hard ging regenen) maar tot die tijd was het weer errug gezellig. Zondag weer!

Related Articles

Back to top button
Close
Close