2015Ritten

31 November, MTB toertocht de Markies

Het is ze weer eens gelukt de mannen van “de Markies” om een leuke afwisselende mtb toertocht in elkaar te zetten. De tocht begon zoals voorheen langs de oude zeedijk richting “de kop van het hoofd” het was daar al gelijk lekker glijden op de natte klei. Op de “kop” namen we de 51 km route die over een stuk van de Molenplaat liep.
De route onderlangs de dijk terug was dusdanig drassig dat ik m’n voorvering maar flink heb laten werken over de stenen van de nieuwe dijkversterking i.p.v. de benen. De route vervolgde de weg deze keer over een deel van het SABIC terrein door de polderklei achterlangs de Contractor Yard richting de Spinolaberg. Varkens knorren meestal van plezier als ze in de klei en blubber liggen te rollen , maar bij sommige mensen zie je het tegenovergestelde effect. Zij gaan knorren van chagrijn als er teveel klei tussen het wiel en de achterbrug gaat zitten ; ) .

Op de Spinolaberg waren we verlost van de vette polderklei en gingen we langs de Melanen richting fort de Roovere. Eenmaal op de heide aangekomen was er de bevoorradingspost.

Na wat drankjes en banaantje werd de weg weer vervolgd na wat mooie lusjes over de Heide ging het richting Lievensberg. Na de bossen van Lievensberg en Zuidgeest ging het via “Hildernisse” richting de Bergse Plaat waar nog een aardige bult genomen moest worden.

Met volle moed er tegenaan omdat deze hindernis al vaker succesvol was genomen. Deze keer echter werd er bakzeil gehaald wat het bleek te drassig te zijn en ondanks via de zijkant over het gras geprobeerd te hebben bleef het achterwiel op het tweede stuk halfweg slippen. Het gaf nog enige troost dat ik de een na de andere zag sneuvelen op deze beklimming. Het einde was nu voor ons in zicht na 51 km. Aangekomen bij het Strandhuys hebben we onszelf beloond met een welverdiend biertje en nagekletst over deze geslaagde toertocht.

Constant

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close