2021Ritten

30 Mei een zonnig ritje

Joops verjaardag rit is weer even geleden maar dat verslag is nog niet geplaatst. Volgens mijn gegevens zou Tom deze schrijven !!    ( Tom zou je dit nog willen doen aub).

Goed na de rit van 24 mei waren we wel toe aan een beetje zon tijdens het fietsen, ook ervoor en zeker erna. De afterparty van de rit van Joop is weer een waar feestje geworden.

Joop en Anja nogmaals bedankt voor de gastvrijheid !

Eindelijk de zon, 30 mei zijn we op pad gegaan met de volgende renners , Lisette, Boudewijn, Edwin, Sjel en ik. Sebas had de avond ervoor een vrijgezellen feestje gehad dus die had tijdig afgemeld. Joop had heel de week al een feestje gehad omdat hij aan de racekak stond, en z’n prikje gehad. Dit zagen we wel een beetje aankomen dat hij niet mee zou gaan. Rob aan het werk, Tom moest wat schrijven, kreeg visite en had zaterdag heel de middag geblazen met de Jazz club. Maickel was deze keer aan de wandel in Limburg. Kas weten we , die gaat zich langzaam klaarmaken om terug te reizen naar Nederland en dan weer aan te sluiten bij de ETCC. Fons maakt zijn eigen km, Bart ook. O ja Kevin die was er ook niet bij , er was een duidelijk appje zondagochtend, ik ben d’r niet bij. Niet bij ? Wat is dat nou ? Later bleek dat hij teveel gedronken had.

Goed 9.00u Strandhuys, iedereen was op tijd ! En dan de bekende vraag wat moeten we aan want et wordt warm, dus hoppa korte kleding aan! Wat wordt de route, Lisette had de dag ervoor al een route gereden en genoten van de omgeving en de rust.

 Hoe staat de wind, NO, dus even snel overleg, we gaan de route nogmaals rijden, voor niemand een probleem, nee geen probleem. Weg zijn we. Sjel moest nog even bij praten met een kennis en die sloot snel aan. Bij het kompas passeerde we een bekende Siebe die heeft het rondje mee gereden.

De route was richting Willemstad , Oude-Tonge terug over de philipsdam naar Bergen op Zoom. Niet geheel een onbekende route maar ik ja ik heb weer nieuwe stukjes gereden. Onderweg werd hier en daar de route wat aangepast dus Lisette heeft niet helemaal dezelfde stukken gereden. Maar we waren aan het genieten, perfect weer, gunstige wind en al pratend trapte we aardig door. Alle onderwerpen werden besproken zo ook de fietsvakantie, die 13 augustus staat gepland.

Zottegem

We gaan naar Zottegem in Belgie.

Iedereen is flink km aan het maken, de routes worden gemaakt en we hebben er zin in.

Het tempo zat er goed in, iedereen heeft kopwerk gedaan en dat gaat verdomd goed. Ik hoorde in de groep dat er in Oude -Tonge een prima terras is en prima appeltaart. Heb dit helemaal gemist anders hadden even kunnen stoppen. Het was trouwens veel te druk. En Frank verwacht ons op het terras 😊.Philipsdam over  naar Philipsland en naar Tholen. Aangekomen in Bergen op Zoom kwamen we Joop tegen op zijn nieuwe gravelbike. Dat was wel even een verrassing die Joop. Hij vertelde dat hij zich goed voelde en moest toch maar een klein rondje gaan doen. Aangekomen bij het Strandhuys hadden we weer geluk, er kwam een plaatsje vrij waar we een biertje hebben gedronken. En nog een, en daarna een verdeel biertje. Joop zat er weer fris en fruitig bij en liet zijn biertje goed smaken. Voor ons allemaal trouwens. En Bou heeft zijn bril weer terug want die had hij laten liggen, en niet gemist. Ach kan gebeuren.

Het was weer een mooi rondje , perfect weer , gezellig en ik kijk weer uit naar aanstaande zondag. En hopelijk zijn we dan weer met meer renners.

Grtkss, Leo

Related Articles

Back to top button
Close
Close