Meteen naar de inhoud

29-10 Wintertijd Gezelligheid !

Een mooie opkomst op deze mooie zondagmorgen met aan de start:

Boudewijn, Rob, Leo, Joop, Sebas, Kevin en mijn persoontje. Gezien de natte weersomstandigheden krijgen we op zaterdag al vroeg een berichtje van onze CEO dat we vandaag met de MTB op pad gaan.

Mooi he ! Foto moment onderweg.

Tijdens het verzamelen zwaaien we nog even de Markies uit die hun afsluitende Snertrit hebben van dit wegseizoen. Ondertussen evalueren we nog even de fantastische finale van het WK rugby die geheel terecht gewonnen is door de Springbokken maar die mening wordt niet door iedereen gedeeld. Boudewijn is hiervan zo van slag dat hij bijna op de fiets van Joop van start wilt gaan. Ondanks het extra uurtje slaap is hij nog niet helemaal helder.

Hilariteit alom en de trend is gezet voor weer een gezellige rit met de jeugd op kop. We rijden in zuidelijke richting de Kraaienberg en Hildernisse. Onderweg deelt Sebas het avontuur dat hij afgelopen week beleefd heeft met zijn zoontje. Gelukkig gaat het weer goed met hem.

We rijden een mooie route en komen uit in Huijbergen, maar het valt nog niet mee om het bos uit te komen. De doorgang is zo smal dat we er amper door kunnen. Of dit nu aan onze goed geboetseerde lichamen ligt of aan het feit dat de boze buurman zijn muur over de erfgrens heeft geplaatst. Dit is overduidelijke een mooie case voor de Rijdende Rechter. ( binnenkort te zien op TV )

We vervolgen onze route en werken aan ons bochtenwerk op de blauwe route en pakken daarna de rode lus met wat snellere stukken. Ondertussen passeren we de grens een mooi foto momentje. Op het hoofdpad verzamelen we weer en informeren bij andere fietsers of ze Rob en Joop hebben gezien. De zwagers laten namelijk nog even op zich wachten. Samen komen we tot een heel duidelijk signalement van de heren: 2 meter lang en samen goed voor ongeveer 8 Kub. Gelukkig doemen Rob en Joop al snel op en vervolgen we onze weg naar het beeld van de heilige Teresia met, hoe toepasselijk, het onderschrift: “H. Teresia wijs ons de weg. “

Hierna zijn we klaar voor wat hoogtemeters en gaan de uitdaging aan met de Nootjesberg en de Tiestenberg. Altijd leuk en een mooie test van de gesteldheid van de beentjes. Door via Lievensberg en de Heimolen naar het Strandhuys. Daar treffen we de moeder en tante van ons aller Kas. Via deze dames proberen we Kas zover te krijgen om te gaan investeren in een ATB. Edwin heeft aangegeven om volgende week weer van de partij te zijn en Maickel is in de afrondende fase van de verbouwing. Dus hopelijk binnenkort weer met het hele stel het bos in.

Tekst gaat door onder de foto !

In het Strandhuys is het een drukte van belang en gelukkig is er voor ons nog een tafeltje vrij. Want ik had de les, van meester Kevin, over het ontstaan van de maan voor geen goud willen missen. De maan als het Kind van de Aarde. Dat werd geboren toen een zwervende planeet insloeg in de toen nog jonge Aarde. Al ras krijgt het verhaal nog meer diepgang wanneer Joop begint over de Oerknal. Een mooi moment om huiswaarts te keren, want ’s middags zien de meesten elkaar weer in Café Krijnen voor een feestje.

XXX
Sjelleke