2015Ritten

26 Juli Zondag rit met magere opkomst !

Constant Coppens
Constant Coppens

Deze keer was het aan mij weer de toerbeurt  een ritverslagje te schrijven. De opkomst was deze zondag zeer magertjes vanwege zaterdagavond activiteiten en vakanties.

Uiteindelijk bleek er 3 man te zijn inclusief mezelf. Er werd besloten een ritje Tholen te doen en zoveel mogelijk buitendijks te rijden zodat we de vorderingen van de dijk werkzaamheden konden zien.Vanaf het Strandhuys ging de rit via Halsteren richting Kladde en Nieuw Vossemeer. De brug op werd er nog even aangezet en hierna richting st Annaland gereden. Even voor st Annaland kwamen we achter een flinke tourclub te zitten. Na de haven van St Annaland gingen we de buitendijk op om vandaaruit naar de haveningang van Stavenisse te rijden. Leo had vandaag weer eens de gewoonte opgepakt elke gemeentebord als eerste te verwelkomen met de nodige vreugdekreten.

Na de haven van Stavenisse gerond te hebben bleven we de buitendijk volgen met volle bak wind schuin op kop. Net voor het gemaal kwamen we de nog niet afgeronde dijk werkzaamheden tegen, hiervan moest de toplaag nog gelegd worden waardoor het leek alsof we over kasseien reden. Aangezien we geen zin meer in gestuiter hadden besloten we de dijk te verlaten  en werd er even een lus om de werkzaamheden genomen..Hierna weer de buitendijk op over een schapenpad en 2 hekken richting  Gorishoek nog steeds met lekker wind tegen.

Uiteindelijk kwam de Oesterdam in zicht en waren we hierna verlost van de wind. Het tempo werd weer even op geschroefd richting Tholen stad en hier werd er nog even de brug opgeknald waarbij Maickel met de eer ging strijken.

Uiteindelijk kwamen we weer aan bij het Strandhuys om aldaar in het zonnetje “het  zilte” weg te spoelen met een welverdiend biertje.

Tags

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close