2015Ritten

23 Augustus Tour de Tube !

Afgelopen zondag 23 augustus 2015 vond de 6e editie van Tour de Tube plaats. Tour de Tube wordt georganiseerd door TC de Tube en begint een begrip te worden in Bergen op Zoom en omgeving. Ieder jaar zien we het aantal deelnemers verder groeien en ook dit jaar wordt er gereden voor het goede doel Duchenne.

Vanuit de El Toro cycling club is er weer animo om deel te nemen aan deze rit, echter we zitten nog steeds in de vakantie periode en daarom is de opkomst maar beperkt. Leo, Bou en Joop verzamelen iets voor 9uur en vertrekken richting Stay Okay, gekozen is voor de 90km route.

90 km route Tour de Tube
90 km route Tour de Tube

Na de start bij het vernieuwde Stay Okay gaan we richting de Oesterdam met de wind lekker in de rug. Er staat bij het moment van aanvang een straffe bries uit het zuid oosten en zou in de loop van de dag toenemen naar 5bft. Bij het opdraaien van de dam zien we in de verte een aantal andere deelnemers en dit werkt voor een echte El Toro als een rode lap. Met behulp van de wind gaat de snelheid een klein beetje omhoog en kruipen we richting de andere groep en sluiten netjes aan. Natuurlijk vinden wij het niet netjes om alleen maar uit de wind mee te fietsen en nemen snel de kop over. Met een lekker gangetje, natuurlijk praat tempo, brengen wij de andere groep naar het einde van de oesterdam waar zij rechtsaf slaan en wij rechtdoor moeten richting de 1ste stop.

Na een zeer goed verzorgde eerste stop, en nog steeds wind in de rug, komt het moment van keren en gaan we terug richting Bergen op Zoom. En dan begint het gedonder in het vooronder, onze grote vriend de wind gaat nu tegen ons werken en is inmiddels toegenomen naar de beloofde windkracht 5 !

Maar zoals een echte El Toro vouwen wij onze neus vleugels open, hebben we geleerd van onze CEO, en maken we gebruik van de extra zuurstof. Netjes fietsen we kop over kop en laten ons niet kisten. Alle 3 zijn we in top vorm en net terug van onze hoogte stages in het buitenland ūüôā Maar het is zwaar, zo zwaar dat er niet geprint wordt bij blauwe bordjes of heuvels die we onderweg tegen kopen. Het is vechten tegen onze grote vriend de wind !

De beloning
De beloning

Eenmaal terug bij Stay Okay word de rit besproken en komen we tot de conclusie dat we weer goed gereden hebben. Het is tijd voor een lekkere beloning in de vorm van een Leffe Blond of Tripple.

We hebben nog even genoten van het uitzicht en zijn vervolgens huiswaarts gegaan met en voldaan gevoel met dan aan  TC de Tube voor de goed georganiseerde tocht !

Mededeling voor de volgende rit :¬†komende zondag gaan we weer even terug naar de basis, dit omdat we veel herintreders hebben en niet iedereen op hoogte stage is geweest in het buitenland. Dus een iets kortere rit en een kruis snelheid van +/- 30km/h . Hoe lang precies doen we in overleg, even kijken wie er allemaal mee gaan. Dus El Toro’s begin alvast met je fiets te poetsen, doe een extra training rondje, komende zondag gaan we er weer voor !

 

 

Tags

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close