Meteen naar de inhoud

21 mei Koos Moerenhout Classic 120 km

Eindelijk…… we konden de KMC weer rijden, 2 jaar niet gelukt vanwege ? Dat weten we allemaal wel ! Maar we hebben in die periode aardig door gefietst alleen geen toertochten.

We hebben heel wat gefietst , Vlaanderen, Friesland en elke zondag km gemaakt op de race en MTB.

Nog ff sleutelen

Goed, genoeg gezever, het was zover we hebben de KMC weer gereden, helaas niet met heel de groep, Sjel die kon niet mee in verband met een gebroken sleutelbeen waar hij reeds aan geopereerd is en flink aan het revalideren is. Tom, Sebas, Rob en Edwin waren verhinderd. Joop moest voor vertrek nog even zijn zadel op spanning zetten.

Lisette, Boudewijn, Kevin, Joop, Maickel en ik waren van de partij. Het doel was 8.30 vertrek vanaf het Strandhuys, dat is niet helemaal gelukt. Maar we hadden er zin in dus op naar Steenbergen, de stieren zijn op pad, zo werden we op de markt ontvangen. We zijn dus aardig bekend daar. Onze Fons was ook aanwezig met Laura en de vriend van Laura. We hebben elkaar even gesproken en we zouden elkaar weer tegen komen na de tocht.

Nadat iedereen zijn gele bandje om had en drie slokken koffie naar binnen had gewerkt zijn we op pad gegaan, 120 km in een normaal tempo. Het rondje was bekend, de wind was west 4 en gelukkig is het droog gebleven.

En dan nu even een kleine onderbreking in dit verslag. Omdat we afgelopen lang weekend op vakantie waren met de ETC kon ik het verslag niet afmaken. We waren even op fietsvakantie naar de Eifel. Het idee was om tijdens deze vakantie het verslag af te maken maar dat is door alle gezelligheid niet gelukt. Heb de groep daarom om uitstel gevraagd en gekregen ……..van de meerderheid. Dit even tussen door !

We waren onderweg en het tempo zat er al goed in de eerste km. Het was weer goed geregeld want bij elke oversteek stonden van die verkeersregelaars, en bedankt werden ze. De route ging richting Dinteloord met een omweg door de polders van Stampersgat. Boudewijn had het tempo er zo goed in dat hij een bordje over het hoofd zag. Ook kregen we een aantal plakkers mee die vonden het tempo wel goed. Aangekomen bij Willemstad ging het toch even te snel en vielen er gaten die later weer opgevuld werden. Door de polder van Goeree Overflakkee reden we aan groep en keken we uit naar onze eerste stop in Oude-Tonge.

Na een pauze van ongeveer 10’ stegen we weer op onze stalen ros of van carbon. De route werd voortgezet naar de philipsdam , wind gunstig en geen regen. Het tempo was nog steeds goed. Over de dam naar de tweede stop, deze is wel snel na de eerste en de derde stop is weer snel na de tweede. Kevin had er echt zin in die rammelde regelmatig aan de boom en het tempo werd weer omhoog gegooid. Mooi, de tweede stop komt eraan.Niet lang gestaan we werden weer opgetrommeld om door te gaan, Lisette had nog geen zin want die zat lekker op een bankje wat de kletsen met een oudere deelnemer. Na een paar keer roepen kwam ze toch weer in actie, op naar de oesterdam. Stevig tempo en al snel werd er besloten dat Lisette op eigen aangeven de oesterdam over reed. Wachten doen we op het eind. Kevin sleurde en sleurde maar door. We konden met enige moeite volgen als ik voor ons mag spreken. Onderweg ging er nog een lompe giechel keren op de dam en toen leek het erop dat het tempo ging dalen maar nee daar was hij weer ….en door !

Op het eind even wachten tot we weer compleet waren en konden we door naar de derde stop. Lisette en Joop kregen het op hun heupen en reden met een Databyte groep mee waar M. Boogert tussen reed, en pakten gelijk de kop. Gelukkig konden we mee liften en schoten we over de groep heen. Joop pikte aan. Op volgende stop 3. Daar ook even gestaan en overlegd dat we het laatste stuk met z’n zessen naar Steenbergen gaan rijden wat ook prima gelukt is. Wat ik al zei de route was reeds bekend, helaas zat deze keer de rijzende weg niet in de route. Niet erg hoor maar wel jammer. De rede was dat de pauze niet meer op dat veldje gehouden kon worden.

Bier hier

Goed, aangekomen op de markt in Steenbergen werden we weer hartelijk ontvangen …. De stieren zijn gefinisht. Als aasgieren keken we rond of er plaats was op het terras en jawel, Boudewijn zag plaats die stuurde mij vooruit om te gaan zitten en nam mijn fiets mee naar de parkeerplaats. Nadat iedereen zijn fiets had geparkeerd konden we gaan genieten van ons eerste drankje.

Er was plaats genoeg, ook voor niet fietsers. Lonneke die uit Steenbergen komt had ook wel zin in een feestje en vond het ook wel gezellig met al die bekenden. En door !

Sjel aan het herstellen

Joop stond al bij de bar om een paar herstel drankjes te gaan halen en die smaakte toch lekker, KWAREMONT dat blijft een lekker drankje. Iedereen heeft de tocht volbracht zonder lekke banden of wat anders. Het zwaarste moest nog komen, naar huis fietsen maar dat zagen we later wel. Fons had ons ook gevonden en sloot aan met Laura en haar vriend. Koos zelf was ook binnen en zodra hij omgekleed was kon de loterij beginnen, hoofdprijs was een mooie GIANT fiets. Helaas niemand van ons had prijs dus nog maar een rondje.

Voetjes van de vloer

Sjel en Ingrid kwamen in beeld dus de standaard KMC rijders waren aanwezig. Ingrid kon ik niet vinden op een van onze foto’s. We hadden een prima plek op het terras. We kregen trek en het beloofde broodje hamburger hadden we nog niet gehaald dus werd het daar wel tijd voor. Ik zelf was er wel aan toe want te weinig eten kan verkeerd uitpakken. Koos heeft nog even met ons gesproken en was weer blij dat de stieren er waren. De fotograve Natascha werd van witte wijn voorzien en bleef goede foto’s maken.

Fons maakte bekend dat het tijd werd om naar huis te gaan, hij vond het goed zo. Met wat glaasjes bier in zijn nek nam hij nog een glaasje mee in zijn achterzak.

Gezellig was het zeker, hij is op de fiets goed thuis gekomen, Laura met vriend werden opgehaald. Wij hadden er nog geen genoeg van en namen er nog eentje, echt de laatste want Kevin had nog een andere afspraak staan dus gingen we langzaam aan afsluiten in Steenbergen. De muziek was ook goed gezellige meezingers. Maar er is een tijd van komen en gaan en we gingen. Na de groepsfoto met Koos ( was al eerder genomen hoor) zochten we onze fietsen op.

De zanger zong uit volle borst door en wij verlieten stilletjes de markt. De derde etappe was begonnen. De kop werd weer genomen door Kevin en reden via Moerstraten naar huis. Het ging aardig goed, hier en daar werd een achterwiel geraakt maar bleven gelukkig overeind. Niemand moest stoppen om een plas te doen of wat anders. Aangekomen bij de moerstraatsebaan pakten Lisette en Maickel De een andere route, hup naar huis. Kevin had nog een afspraak dus die hield het tempo erin. Hij moest namelijk nog gaan BBQ.

Aangekomen bij mijn huis kwamen we Rob nog tegen, die was na een camper vakantie de boel aan het opruimen. Gelukkig is hij geen agent want hij rook alcohol ? Blazen was niet nodig want ik was bijna thuis. Toch maar een afzakkertje dan om het af te sluiten. Kevin stond al onder de douche terwijl een heerlijk tripel namen. Chips erbij dus dat zat wel goed, nl wat zout is nooit verkeerd.

Na een klein half uurtje was het goed en gingen Joop en Bou naar huis. Iedereen weer veilig thuis na een heerlijke dag en een prima voorbereiding voor de fietsvakantie in de Eiffel.

Ik kan niets anders zeggen dat het weer leuk en gezellig was ondanks dat het snel ging.

Op naar de fietsvakantie !!!