Ga naar de inhoud

Verandering van fiets doet zweten.

Gebasseerd op het welbekende spreekwoord, “verandering van spijs doet eten”. Wat verandering van fiets in ieder geval niet doet is schrijven. Druk druk druk, weinig slaap, poepluiers maar vooral gewoon vergeten. Dan maar een dubbel ritverslag. Verandering van fiets doet in ieder geval wel gewoon nog steeds drinken. Twee weken achter elkaar een kwartet van Toro’s die het bos in doken.

15-10-2023: De laatste maanden van 2023 zijn aangebroken, het weer is eindelijk aan het omslaan dus de MTB’s worden uit het vet gehaald. De eerste MTB rit stonden daar Joop, Leo, Bou en ik. Aangekomen bij het strandhuys moest er nog wel even gesleuteld worden, Joop zijn voorvork zat achterstevoren in zijn fiets, raar maar waar. Al snel stond alles weer goed in elkaar en konden we vertrekken. Eerste MTB rit van het jaar dus we besloten niet te veel technische stukken te doen, gewoon een rondje gele route. Al met al best een stukkie trappen (65+km) wat zorgde voor dorstige toro’s bij terugkomst. Bij het strandhuys aangekomen viel ons direct iets op, Koos Moerenhout bij de mannen van de Markies. Heeft Koos nu meegereden bij de Markies? Verbazing al om bij Joop, hij kon er met zijn verstand niet bij. Elk jaar weer zijn de Toro’s DE smaakmakers van de KMC en dan verkiest hij de Markies boven de Toro’s. Gelukkig sprak hij ons nog even toe voor hij vertrok, hij stelde Joop gerust dat er flink wat geld betaald is voor zijn aanwezigheid. Met een gerust hart bestelde we nog wat te drinken en praten nog wat na.

22-10-2023: Weer een viertal toro’s aan de start waaronder Kevin, Leo Sjel en ik. We missen een hoop Toro’s die om verschillende redenen afwezig zijn. Klussen, vakantie, nog even niet klaar voor, geen MTB en verwondingen. Joop had tijdens het kite surfen zijn teen pijn gedaan en stuurde deze foto om ons op de hoogte te brengen. Beterschap Joop!

De zin om ver te fietsen was ook bij de aanwezige niet super aanwezig. Leo en ik moesten daarnaast ook niet al te laat terug thuis zijn voor de middagplanning. Een kort rondje kris kras door het bos achter Leo aan was het plan van de dag.

Sjel had zaterdag avond al besloten wat de missie van de dag ging worden. Op zoek naar een paddestoel, Rood met witte stippen. Kevin verwees Sjel direct door naar mij, Ik moest toch zeker mijn eigen huis wel kunnen vinden. Na een aantal lusjes was het zover, het natuurverschijnsel moest natuurlijk even vast gelegd worden.

Missie volbracht, dus konden we terug naar het standhuys. We waren zelfs eerder terug dan de Markies wat als voordeel had dat Leo en ik nog een drankje mee konden drinken.

Twee gezellige zondagen op de MTB, hopelijk kunnen we snel weer met meer Toro’s op pad om nieuwe herinneringen te maken.

Groetjes,

Sebas