Ga naar de inhoud

Pre kerst rondje op de MTB 24 december .

Oke , klopt ik ben te laat rede te weinig tijd. Dag voor kerst, nog even op de MTB een rondje rijden. Het weer beloofde niet veel goeds maar na 9.00 uur zou het droog zijn…. voor hoelang was de vraag ? Zaterdag was er al een appje uitgegaan dat er zondag gefietst ging worden, al snel was er antwoord van Bou die gaf al snel een duim. Dat is 1.

Oepsie, te laat met het verslag!

Daarna een bericht van Sjel die ging lopen met de toplopers van Spado en na afloop flink aan de borrel. ( de echte toppers heeft hij gemist). Zullen niet ver hebben gelopen. Kevin melde zich ook af want die ging zijn engelse pondjes eraf lopen. Joop ging de tafel dekken en wat sterren ophangen voor eerste kerstdag. Lisette sloot zich aan bij de afmelders. Rob liet het afhangen van het weer, hij was er ook niet bij.

Zaterdag zou achteraf een prima fietsdag geweest zijn. Maar voor zondag waren de berichten niet al te best, maar een el toro laat zich niet echt uit het veld slaan. Zondagochtend, een goedemorgen kwam van Bou, Sebas, Edwin, en …en…..jawel , Maickel, hij was er weer bij. We hoopte natuurlijk dat Joop zich zou bedenken en ineens bij het SH zou staan, maar nee hoor hij kwam echt niet opdagen. ( achteraf bleek dat hij ook niet fit was). Daar stonden we dan met vijf Toro’s, klaar voor het veld in te gaan.

Nat

Op het moment dat we gingen fietsen was het droog, alleen de ondergrond wat nat. ( zoals de foto laat zien ). Maickel was weer gelijk in zijn element, ging er gelijk van tussen samen met Sebas. Hij had gezegd ga me helemaal leeg rijden. Kris kras door het bos , over de tankbaan langs de vliegbasis naar Huybergen,  daar de nootjes- en tiestenberg genomen en hup zo richting wouwse plantage.

Tussendoor had Bou nog wat pech met zijn ketting , en precies als je een heuveltje op gaat. Het was nog steeds droog maar de ondergrond vreselijk nat. Onderweg bij Trapke op zag ik een schaap op zijn rug liggen, heb ooit geleerd als een schaap op zijn rug ligt kan hij niet meer op zijn pootjes komen en dan gaat zij dood. Zoiets moet je ff helpen. Het was tenslotte kerst periode en dat beestje moest geholpen worden. Dus wij in de remmen Maickel en ik zijn naar het schaap gelopen. Even recht gezet en zij was blij.

Schaap op zijn rug, helpen!

Ze liep bijna gelijk naar de kudde, maar wilde ook met ons mee. Die schapen moeten toch beter weten…. We leave no one behind! ( stomme schapen). Edwin heeft nog een filmpje gemaakt. Het filmpje staat op de app van 24 december. Na het schaap avontuur gingen we door het bos richting Wouwse plantage. En jawel hoor het begon te regenen, alles nog natter.

Maickel was helemaal in zijn element, snap ik wel want hij heeft driekwart jaar niet gefietst, Maickel blij ,fiets blij. Maar voor Maickel lag er een wortel te hoog en ook hij ging onderuit. We hadden afgesproken rond 11 uur bij het SH te zijn en hadden nog tijd over om een stukje zwarte route te doen. Het weer werd er niet beter op , de zwarte route was goed te doen gezien de ondergrond. Edwin ging ook als een speer en die miste een bochtje en kwam buiten de baan uit. Het werd langzaam tijd om richting het SH te gaan, door de stad langs Joop naar de plaat.

Mike in zijn element

Daar aangekomen kregen we echt tegenslag, nu Maickel erbij was en we allemaal zin hadden in warme choco stonden we voor een gesloten deur. Wat was dit nou, het SH dicht. Wat nu? Om nog even naar bozlust te gaan was te ver gezien dat we zeiknat waren. Dus besloten we maar huiswaarts te gaan, nat maar wel voldaan. Kerst kon beginnen. Ondanks het slechte weer en beroerde ondergrond lekker gefietst. De kers op de taart was natuurlijk Maickel , dat hij er weer bij was.

Beste toro’s, als jullie dit lezen is het inmiddels 2024, dus wens ik jullie een GEZOND EN EEN SPORTIEF JAAR !

Groetjes Leo (CEO)

Liefs, LEO