Ga naar de inhoud

14 Mei, KMC 2023.

O Kevin O Kevin wat zijn jouw benen wonderschoon.

De Koos Moerenhout Classic is best wel een begrip binnen de El Toro Cycling Club. In 2013, op 25 Mei om precies te zijn, namen we voor de eerste keer deel aan de KMC. Het was toen ’s ochtends vroeg slechts 6 graden en gingen we dus voor het tenue lang lang met jas of Windbreker, gelukkig waren de voorspelling nu veel beter. Toen stonden aan de start Fons, Constant, Boudewijn, Leo en Joop. Ook dit was deze keer anders. In 2013 hadden we nog fietsen met remblokken en van die lange kabels. In al die jaren zijn er een aantal leden gestopt en er zijn wat bijgekomen waaronder een zekere Kevin.

Stop 1, herstel drank is nodig!

Wie stonden er dan wel aan de start van de 2023 editie; Sjel, Bou, Leo, Joop, Maickel, Kas en Kevin. Kevin had aangegeven niet de volledige route te kunnen rijden want hij had nog een afspraak staan. Ook Maickel had een afspraak maar zou de gehele rit rijden maar daarna gelijk naar huis. Maar wat maakt de KMC dan zo speciaal we fietsen toch meerdere toertochten? Een mooie route, super organisatie, goed verzorgde stops,  bijna altijd goed weer, een lekker muziekje na afloop, een lekker kwaremont biertje en wij zijn allemaal fan van Koos !

 Door deze mooie opzet zijn we ook altijd geneigd om net een tandje harder te fietsen dan normaal, niet dat dit een doel is maar op een of andere manier gebeurd dit altijd. Zo ook deze keer. Waarschijnlijk omdat Kevin maar 110km mee kon fietsen gooide hij het gas gelijk vol open, hij keek niet eens achterom. Maar Bou was niet de beroerdste en greep zijn ligstuurtje nog eens goed vast en wilde naast Kevin gaan fietsen. Kevin dacht o dan kan het nog wat harder en toen was de toon gezet. Zo vlogen we naar de eerste stop waar Ikke(joop) gelijk aan de beademing kon en voor de zekerheid maar een kwaremontje 0.3% achteroversloeg. Bou volgende het voorbeeld en in totaal gingen er 12 trossen bananen doorheen en 40 krentenbollen dit om alle energie levels weer op peil te krijgen. En dit was nog maar stop 1.

En we gingen door ! De kop posities werden nu iets vaker afgewisseld maar dit veranderen niets aan het tempo. Dan is het een kwestie van billen tegen elkaar en jezelf klein maken om maximaal uit de wind te zitten. En die wind was toch wel aanwezig maar ook dat maakt voor onze Kevin niets uit. De blauwe aderen in zijn kleine kuitjes maakte een soort zoemend geluid met af een toe en dreun die leek op een slag van een pauk. Er ging nog meer energie naar die spieren, het was aan ons om aan te klampen.

Stop 2 willen we soms nog wel eens overslaan maar deze keer niet, ik kneep vol in mijn remmen en vloog de stop bijna voorbij maar stond net op tijd stil. Zo, eerst weer even alles aanvullen, Sjel maakte nog even een praatje met wat bekende en hij kon voor de eerste keer deze editie op de foto met Koos. Wat zal die jonge lekker geslapen hebben. Hij was zo ie zo goed gemutst want het was inmiddels een jaar geleden na de operatie (fiets ongelukje) en is inmiddels volledig hersteld. Hij roept nu heel de tijd YOLO YOLO YOLO, misschien toch iets fout gegaan tijdens de operatie maar vooruit.

Yolo Yolo

In de verte zien we de Oesterdam en dat is het punt waar Kevin afscheid van ons gaat nemen, hij heeft hierdoor weer een reden om nog even 1 keer aan te zetten. De slagbomen gaan gelukkig net op tijd open en een mooi lint van Toro’s gaan beginnen aan een inhaalrace van de diverse groepen. Aan het einde van de Dam heeft sjel zelfs een PR ! Kevin roept ” Iedereen nog veel plezier”, maar dan klinkt er nog een stem. Maickel heeft besloten om niet meer terug naar Steenbergen te rijden “Het heeft geen zin meer”. Hij is helemaal op, wij weten dat als het moet rijd hij hem nog 2 keer, maar vandaag even niet !

Stop 3 pakken we toch nog even mee. Kevin is er niet meer bij dus die gaskraan kan een klein tandje terug. Nog even 2 trossen bananen achterover gooien en daar gaan we voor het laatste stukje. Bou gaat er voor zitten want het zou leuk zijn als we die 36 gemiddeld vast kunnen houden maar Joop trekt het niet meer. Sjel heeft het in de gaten en begint de boel een beetje te temporiseren, gelukkig worden we ingehaald door een grote groep en we besluiten aan te sluiten. Het laatste stukje is tegen de wind in en dan is het in een groep toch wel fijn. We gaan met 34 gemiddeld over de finish en zijn moe maar voldaan ! Wat was het weer een rit.

En dan beginnen we nu aan het laatste gedeelte wat voor ons eigenlijk niet zo belangrijk is maar vooruit het moet . Een hapje en een drankje ! Met grote tegenzin nemen we een biertje en een broodje hamburger en genieten van een heerlijk zonnetje. We wachten met grote smart op de loterij die weldra zal plaats vinden. De prijzen zijn 9 Kwaremont pakketten en een fiets, we houden niet van bier dus gaan voor de fiets. Jammer maar we vielen niet in de prijzen, het waren allemaal hoge nummers en dat was verdacht maar vooruit. Inmiddels zaten we in de schaduw en daar was Bou het niet mee eens. SJel was het met hem eens en zo gingen we van de achterste- naar de voorste linie. Niet helemaal netjes maar we zaten wel weer in het zonnetje net naast de dansvloer.

Sjel ging als eerste, een polonaise kun je niet laten lopen. Toch zeker niet als deze bestaat uit +/- 14 vrouwen. Waar kwamen die nou ineens vandaan, Joop ging op onderzoek uit ! Ze komen uit Den Haag en hadden een fietsvakantie. Van en naar den Haag op de fiets en tussendoor even de KMC ! De schoentjes gingen uit en binnen de kortste keren stond de gehele El Toro Cycling club (althans wat er nog van over was) op de dansvloer. Sjel riep nog een paar keer, YOLO YOLO en het werd een geweldig feest.

En dan komt er een punt, het is tijd voor de terugreis !

KMC 2023 groot succes !

Leo was verstandig geweest en had een aantal biertjes omgeruild voor fris en was iets eerder vertrokken. Hij had nog een avond programma en wilde deze keer niet in slaap vallen. Dus toen waren er nog 4, de fietsloten werden ontmanteld en daar gingen we weer. Joop stapte op zijn fiets en had zich voorgenomen om een heel rustig tempo aan te houden, geen gekke dingen deze keer, en begon gelijk te fietsen ! Dit met het idee ik word wel ingehaald, en dat gebeurde ook.

Ongeveer halverwege de terugreis haalde Bou en Sjel Joop in, maar dan missen we toch nog iemand. Waar is Kas ? Die had voor een andere route gekozen maar gelukkig kwamen weldra de eerste foto’s binnen op de WA. Hij was al bij de friettent en had net een gezinszak friet besteld. En zo was iedereen weer veilig thuis en kwam er een einde aan een mooie dag. De Koos Moerenhout Classic is altijd speciaal ! Koos had nog een berichtje gestuurd naar Sjel of we allemaal veilig thuis waren gekomen, lief he !

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en Kevin voor de goeie benen (en de gezelligheid) !

Joop

Nog meer foto’s en filmpjes klik HIER