Meteen naar de inhoud

Rondje  zeelandbrug 27 maart 2022 !

Zo de wintertijd is weer voorbij , het wordt voorjaar dus de klok gaat vooruit !

Dit vergeet je nu dus nooit meer.  Het werd vorige week al een aantal keren gemeld denk eraan de klok gaat vooruit.

En niemand was te laat. Een rondje zeelandbrug was afgesproken en het tijdstip voor vertrek ook , kunnen we eventueel wat vroeger dan 9.00 uur? even op de App gezet en het voorstel was 8.30 uur zomertijd…… prima voor iedereen, toch.  Tom had zelfs om 8.00 uur gewild.

Sebas, Sjel en Kevin hadden al aangegeven dat ze er niet zouden zijn, die hadden een weekendje weg geregeld met de dames. Sebas ging naar Zeeuws- Vlaanderen ( Cadzand) en Kevin zat in Beekbergen als ik het goed heb.

Sjel die heeft zaterdag  Gent –Wevelgem gefietst. Die was dus een dagje in België.

Deze drie hebben we gemist afgelopen zondag anders waren we met de hele club, dachten we !  

Zondag 8.30 uur, iedereen werd via de app al verwelkomt met goedemorgens. Het aantal liep snel op tot 9 …………. 9 het zouden er toch 10 worden !!! Fons kwam ook en …en Tom melde zich af werd wakker om 8.10 uur dus te laat. Ik ga het niet redden vertelde hij ons. Jonge… had je eerder naar je bed moeten gaan en niet blijven hangen bij dat optreden! Dus waren er 9 personen.

Aangekomen bij het SH was iedereen aardig wakker alleen de kleding keuze was bij iedereen en twijfel gevalletje, hoeveel lagen, of laagjes. Ik zelf leek te warm zijn aangekleed maar achteraf was ik er toch blij mee. Joop kon zijn been sleeves niet vinden ( vertelde hij onderweg) had ze graag willen hebben. Fons was ook stoer en was ook in de korte broek, en was helemaal uit het oosten komen fietsen om mee te rijden. Fons leuk dat je erbij was !!!

Ale, we zijn compleet dus we konden weg ! Mijn voorstel was dat we eerst richting Bruinisse gaan rijden gezien de wind NO zat. Oke het laatste stuk zouden we wat wind tegen hebben. Iedereen akkoord dan zijn we weg. We hadden er zin an. 

Joop en ik gaven het vertrekkende tempo aan maar werden al snel tot de orde geroepen dat Edwin nog niet bij de groep was. Hij had iets vergeten uit de auto, hoe snel die jonge is, hij was er namelijk snel bij, dus we konden door. Verrek, Joop was al snel weg, hij vond het wel goed hij ging naar achter. Rob kwam erbij en samen met mij maakte we het tempo. Richting Steenbergen via de kladde naar de philipsdam. Iedereen zat lekker te kletsen en de wind zat gunstig  in het eerste gedeelte. Daar doen we het allemaal voor ,prima tempo en al pratend door trappen maar.

Alles onder controle !

Aangekomen bij de afslag richting de dam pakte Maickel en Bou de kop en het tempo bleef aardig goed. Halverwege werd er in goed overleg een tandje lager getrapt want de weg is nog lang. Over de Philipsdam richting Bru ging het tempo omhoog en dat kon want de wind stond goed. Joop zorgt altijd voor een verrassing en is dan te zien op de kop. Onderweg werd er van alles besproken , over de ellende in de Oekraïne, Max verstappen, kleding voor de ETCC en ga zo  maar door. Gezellige boel dus. Iedereen wist de weg alleen Bou weet soms nog niet wat nu links of rechts af is, ook dit gebeurd bij een topploeg die aan het trainen zijn voor de 11 steden tocht op de fiets. Hierover gesproken, deze komt al aardig kort bij gezellig toch. Iedereen is hard aan het trainen daar waar het kan. De een kan wat meer km maken en de ander wat minder. Het doel is gewoon om daar in Friesland  er een gezellige en mooie tocht van te gaan maken. De organisatoren Edwin en Kevin hebben alles onder controle en daar hebben we alle vertrouwen in.

 Succes met de laatste voorbereidingen !

Oeps ,zijn inmiddels bij de zeelandbrug aangekomen, gunstige wind , lekker in de rug dus gas op de pedalen. Fons zat te genieten ( iedereen hoor,… op de brug) hij heeft nog nooit zo snel over die brug gereden. Alles goed over de brug gekomen want het blijft toch een smal fietspad vind ik. Na de brug werd er gegeten en gedronken want de tweede helft van de tocht kwam eraan en ik moet je zeggen dat er stukjes kwamen waar de wind minder gunstig voor ons was.

 Niet getreurd we worstelen ons door heen. Zitten toch in Zeeland

“ Luctor et Emergo “!!

De route naar Bergen op Zoom ging over Wolphaarsdijk, Wemeldinge , Yerseke en Rilland. We hadden nog een beetje geluk dat we niet bij de brug moesten stoppen zou toch jammer geweest zijn, word je zo uit je ritme gehaald. Friesland we komen eraan en we moeten hopen dat we daar de bruggen ook mee hebben.

Inmiddels bij Yerseke te zijn hadden we een kleine route verandering was niet veel maar toch wat anders. Het gaat nog goed bij de meesten onder ons , zelfs bij Kas gaat het nog goed ondanks dat hij een kort nachtje heeft gehad. Wel moet ik zeggen dat het beste er bij iedereen wel afwas maar we gaan door !! Rob en Fons zaten zich te verheugen op appelgebak , Maickel , Joop, Kas hadden zin in een lekker tosti. Ik verlangde naar chocomel en Lisette op een heerlijke stoel met een kwaremontje in haar hand. Bou trouwens ook. En Edwin kon zijn laatste stukje boterham op eten, wat erop zat weet ik niet. Het SH kwam steeds korter bij,  alleen die heuvel bij de kraaienberg nog op. Appeltje eitje voor iedereen zelfs voor Rob….

Aangekomen bij het SH was iedereen blij dat we er waren, en ook tevreden !Het was een bekend rondje en deze blijft mooi voor te trainen !

 Helaas geen zon onderweg maar we zijn tenslotte allemaal het zonnetje onderweg !

Carlijn nam snel de bestelling op want die zag al die hongerige en dorstige kopjes , en het runners team kon het snel uit serveren. Tijdens het drankje en hapje werd er gesproken over de tocht in het mooie Friesland , hoe de route gaat en hoe niet. Dit wordt verder nog uitgezocht door de organisatie Kevin en Edwin. Gaat vast goedkomen als we die elf steden maar passeren !!!Na de bestelling van het tweede drankje begon de zon wel heel lekker te schijnen dus hup naar buiten met z’n allen daar op de houten bank werd alles voortgezet. Fons zat nog te glunderen van het fietsen over de brug.

Lisette zat samen met Edwin heerlijk te genieten van het zonnetje.

Verdiend hoor die twee hebben ook aardig moeten werken deze tocht ( wij allemaal),  dikke pluim ! En zeker zal ik Joop niet vergeten te vermelden die pakt regelmatig zijn kopwerk momenten.

Mooie club zo en we doen allemaal ons best om voor de 11 stedentocht klaar te zijn. Daar moeten we genieten en gaan het doen met z’n allen !!!!!!

De routes moesten uitgewisseld worden want Joop zijn Wahoo was leeg dus had niets meer, Fons zijn Garmin was ook op zo net na de zeelandbrug. Op Strava komt alles te staan als je lid bent.

Er werd nog gezellig nagepraat en vlgs Joop gezegde de derde is van mij.

Ik vond het goed zo dus voor mij geen derde. Tom was waarschijnlijk al wakker, Sjel was aan het herstellen, Sebas en Kevin op de terug reis naar Bergen op Zoom.

Max heeft gelukkig gewonnen en wij trainen verder voor Friesland. Komende zondag gewoon weer een rondje en Lisette is de ritkapitein.

Maar eerst gaan op 1 april met z’n allen wat eten met de club !!

Allemaal bedankt voor de gezellige rit !

Groetjes Leo