Ga naar de inhoud

Costa del Thol!

Zondag 24 juli, de zomer vakantie is begonnen dus tijd voor een reisje langs de costa. Deze toro zondag werd ook omgedoopt tot een mini vakantie naar de costa. Nou zou je denken, helemaal naar Spanje voor een dagje is dat niet een beetje ver weg? Nee hoor, de Costa del Thol is gewoon aan te fietsen en met de Nederlands – Spaanse temperaturen is afreizen naar de Coste del Sol niet nodig.

Zoals gebruikelijk zondag verzamelen op de boulevard, even wachten tot we compleet waren en hop vertrekken richting het zuiden. Reisleider Sebas samen met zijn assistantie Leo wisten de weg, en de rest volgde braaf. De rest: Kevin, Maickel, Edwin, Lisette en ik(Kas) maakt de groep reisgenoten compleet. Zoals gezegd, richting het zuiden, want daar liggen de costa’s toch?

Na een klein stuk in zuid/westelijke richting warm gedraaid te hebben, sloegen we af naar de oesterdam. Waarbij we zoals de meeste reizen naar de costa een vliegreisje gemaakt hebben, de wind en de rug en gasgeven maar. We waren zo aan de andere kant, en volgde onze weg verder langs het water over de dam. Hier en daar wat last van de wind van de zijkant, maar dat mocht het tempo en de pret niet drukken. Bij brasserie de zeester sloegen we af richting het binnenland van de Costa. De reisleiding had ons een mooi tour langs het water gegeven, maar wilde ook ons laten genieten van de landerijen aan de andere kant van de dijk. Mooie boerenweggetjes, uitgesterkte polders en een mooi tempo werden ons voorgeschoteld. Het was heerlijk weer en iedereen had braaf het tinue aan, wat zorgde voor het volgende plaatje vanuit de achterhoede:

Nog een lus over de Costa del Thol en snel naar het strandhuys. De zomervakanties voor vele van ons is begonnen en daar wilde we even op toosten. Eigenlijk begon deze pas bij het strandhuys, maar somigge besloten alvast vakantie te vieren toen we Brabant in reden. Het tempo werd flink gedrukt en de tegenwind hielp ook niet mee, maar samen uit samen thuis en hebben het ook allemaal tot het strandhuys gered. Aangekomen werd door iedereen een Kwaremont besteld. Ook door Leo die het alleen bij chocomel gingen houden, maar tijdens het opnemen van de bestelling zich versprak denk ik… Er volgde voor sommige nog een paar ronden bier en de vakantie plannen werden besproken: Noorwegen, Frankrijk, Spanje en de Eiffel(zonder fiets).