Meteen naar de inhoud

12-6 rondje Jan Mat

Na een kort overleg besluiten we vandaag om een rondje Jan Mat te rijden. Dan rijst bij mij gelijk de vraag wie is Jan Mat? Na een uitbundige zoek sessie kom ik uit op de website van de El Toro Cycling club. Zij hebben op 2de paasdag een rondje Jan Mat gereden met Maickel, Kevin en Lisette. Verrek dat zijn we zelf, maar nu weet ik nog steeds niet wie Jan Mat is. Enfin het doel is een rondje van +/- 70km zodat we rond 11:30 terug zijn bij het Strandhuys en we nog een hersteldrankje kunnen drinken.

We starten met 6 Toro’s, Lisette, Rob, Maickel, Leo, Joop en Boudewijn. Bijna iedereen had zichzelf netjes afgemeld dus we konden van start. De meeste van ons in het nieuwe tenue in de versie kort kort Aero. Sebas nog bedankt voor het regelen en ontwerpen van het nieuwe tenue. Het ziet er allemaal heel netjes uit en zit als gegoten. Het weer is goed dus daar gaan we !

Het Nieuw Eltoro Cycling Club Tenue

Rob kent de route door en door en neemt daarom een kop positie, Boudewijn is in goeden doen en gaat ernaast fietsen. Hierin kwam de eerste 50km eigenlijk geen verandering, tempo was lekker, verder geen gekke dingen. Achter de 2 kopmannen werd er lekker gekletst en soms van positie gewisseld. Bochten gaan ook steeds beter, buiten binnen buiten en gas erop. Het ging zo lekker dat het tempo eigenlijk iets te hoog was !

We reden al richting het Strandhuys toen het nog 11uur moest worden. Voor sommige kwam dit wel goed uit want er stond nog een familie dag op de planning. Maar de groep beslist en die vonden 11uur toch wel heel vroeg. En zo kwam er een extra lusje om de hoek kijken. Nog even een rondje rond de plaat! En zo sloegen we op het laatste moment linksaf behalve Rob. Die vond het wel goed zo !

En zo reden we met 5 Toro’s nog een extra lusje rond de Binnenschelde, Leo op kop want die had nog goeie goesting. Snelheid ging nog verder omhoog en alles netjes op het lint. Natuurlijk hielden we ten aller tijde rekening met de andere gebruikers van het fietspad. Jammer dat de tegemoet komende fietser dit niet helemaal deed en de bocht afsneed. Voor Leo geen enkel probleem, ff tik tak tik hop en we zijn er voorbij. Zo kwamen we om ongeveer ½ 12 aan bij het Strandhuys en konden lekker plaats nemen op het terras.

Het was heerlijk vertoeven in het zonnetje en de eerste bestelling ging de deur uit. Een combinatie van Tripel en Kwaremont biertjes. Wat is een Tripel Bier? Een tripel bier is een zwaar bovengistend bier met hergisting in de fles. Deze zware biersoort heeft veelal een alcoholpercentage tussen de 7% en de 10%. Dit hoge alcoholpercentage ontstaat door de toevoeging van glucose of suiker in het brouwproces. Maar op 1 been kan je niet lopen. Dus kwam er een tweede ronde.

Leo vraagt om 12:30 aan Joop; Hoe laat moest jij ook alweer thuis zijn voor de familie dag? Het antwoord was 13:00, misschien is het dan toch tijd om naar huis te gaan. En zo gaan we allemaal na 2 biertjes netjes op tijd naar huis. Later bleek dat 13:00 niet klopte en dat dit 12:45 was. En dat we op dat tijdstip al bij Kevin moesten zijn, maar haastige spoed is zelden goed !

Iedereen weer bedankt voor deze gezellige rit !

Joop