2021Ritten

Vakantie rondje met de ETCC 01-08-2021

Korte samenvatting !

Het is al weer augustus , de vakantie is in volle gang. Files in Frankrijk , Duitsland , Italie , Oostenrijk en zelfs in Belgie.

Gelukkig hebben we geen file in Bergen op zoom dus we kunnen zonder probleem gaan fietsen.

Aanwezig waren Boudewijn, Kas, Joop, Edwin ik (Leo) en Sjel pikte we onderweg op. De andere El Toro leden zijn op hoogte stage in Frankrijk, Spanje en Italie. Andere nemen rust in Biervliet, (Nederland) en/of verslapen zich in Bergen op Zoom.

Vakantie foto Sebas

De vooruitzichten van het weer waren niet al te best , regen en wind maar om 9.00 uur was het gelukkig droog. Hoe ver we gaan fietsen wisten we nogal snel, het zou een rondje de tachtig km worden. Frank van het Strandhuys was de boel aan het klaar zetten voor de dag die komen gaat.

Maar goed, het bekende tijdrit rondje was de planning met waarschijnlijk wel een extra lusje. We gingen van start met een tijdrit tempo, Joop liep na 1 km al leeg, man man wat kan die zweten.
Edwin rijd lekker mee, die zegt niets die doet gewoon. Vertelde later wel dat hij stiekem veel fietst en niets op strava zet.  Hij neemt veel op maar verwijderd alles als hij klaar is. Is afgelopen maandag op vakantie gegaan naar Leuven ( heeft wel zijn fiets naar Sirocco gebracht voor een hele grote beurt). Het tempo voor hem was prima dus dat beloofd wat met de fietsvakantie. Boudewijn wist zijn plaats weer, op kop dus. Die was fris en fruitig had net vakantie gehad dus kon weer aan de bak. Het tijdrit rondje was voor iedereen bekend maar ik had me voorgenomen om er een paar extra lusjes te doen. Bij Huybergen pakte we het eerste lusje stukje door Belgie. ( alvast om te wennen voor de fiets vakantie). 13 augustus gaan we naar Zottegem. De routes zijn klaar dus we kunnen aan de bak.

Edwin zit in Leuven dus die is de boel aan het verkennen, waar kan hij straks aanvallen.

Verdere info volgt nog. ( DENK ERAAN DAT JE CONTANT GELD MEENEEMT).

Vakantie foto Edwin

Dus door Belgie bij Essen Hoek links af richting Nederland. Gelukkig nog droog totdat we bij Wouw kwamen , daar begon het iets te spetteren maar het mocht geen naam hebben.  Het begon pas echt te regenen bij de Wouwse Tol. Niet leuk maar het was gelukkig niet koud, alleen nat. Aangekomen bij het viaduct richting Col de Kragge kwamen we Sjel tegen. Die was met de Markies rondom Bergen aan het rijden in plaats van een rondje zeelandbrug wat ze eigenlijk gepland hadden. Sjel sloot aan en het begon spontaan harder te regenen.

Tempo was nog steeds prima en extra lussen hebben we achterwege gelaten.  Joop heeft geen steek laten vallen die wist zijn plaats op de tweede rij. Bij Halsteren werd het gelukkig droog. Ook altijd lastig is dat opspattende water, man je hebt zo een extra bidon met water in je waffel met wat zand erbij.  Schuurt de maag goed. Gelukkig waren we snel bij het strandhuys en  konden we gelukkig alles doorspoelen.

Aangekomen bij het strandhuys werden we opgewacht door Charlene die nieuws had. Ze heeft een nieuwe baan , bij Hello kitchen in Breda. Ze gaat keukens tekenen en verkopen. Van harte gefeliciteerd ! Dit betekent ook dat ze elke zondag vrij is en ze meer kan gaan fietsen, en dus kan aansluiten bij de ETCC. Rian is dit al van plan en de kans is dus groot dat we volgend jaar met 3 damens rijden, ze kunnen niet wachten.

Na het tweede rondje had Joop nog trek in een derde rondje dat werd voor Bou en Edwin koffie want er moest nog gewerkt worden. En het emmertje met ………stond weer op tafel.

Was weer een mooi rondje , 80 km, ondanks de regen hebben we  genoten.

Nog even en we gaan naar Zottegem om daar een weekend te gaan fietsen.

Mannen bedankt !

Doedels !

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close