2021Ritten

24 Oktober, Rondje dwars over Tholen !

Goedemorgen, 24 oktober ’21, we gaan nog op de racefiets want het is prima weer. Alleen wat koud maar daar kunnen we ons op kleden. Kijk naar Joop die was al in zijn winter outfit. Zijn jack kennen we al van 10 jaar geleden en doet nog steeds dienst. Hij is van plan om een nieuwe te gaan kopen maar beter is deze nog te gebruiken voor het komende MTB seizoen. We gaan het zien en we zullen niet verbaasd zijn dat hij met iets nieuws gaat komen. Afwezig waren Kevin en Tom, die gingen varen op de Biesbosch. Vader Bogers is 65 jaar geworden en had nog een gezellig dagje uit te goed met de kinderen. Foto’s op insta die voorbij zijn gekomen zagen er gezellig uit.  Kas….. Kas was afwezig , hoe kan dat nou, hij vertelde via de app dat hij een vol programma had, dus was hij niet van de partij. Lisette weten we, die is baantjes aan het rijden op de ijsbaan, op zaterdag zit ze wel op de fiets. Edwin stuurde onderweg een appje en vertelde dat hij staat te popelen om weer aan te sluiten. Rob was aan het sturen of slapen op zijn boot.

Joop, Maickel, Sebas, Bou en ik waren aanwezig, en Frank van het SH die kan het echt nog niet laten. Hij was het terras gereed aan het maken. Hij zal tot eind december doorgaan dus hebben we nog even plezier van hem.

Sebas was wat later omdat hij een mok had laten sneuvelen en moest eerst wat scherven opruimen !!  Als ze maar geluk brengen, en hij heeft een nieuwe Tacx.

Sebas aan de Tacx

Zuiden wind dus eerst maar richting België en de  Kreekrak sluizen. Door naar de Bathse brug richting de oesterdam. Wind in de rug, Joop op kop. Joop is een beetje ziekjes geweest dus  kon hij met deze wind wel even op kop. Fijn hoor dat je even bij hem kan schuilen. Moet wel zeggen dat hij heftig zat te zweten. Tempo zat er weer goed in. We hadden afgesproken dat we rond 11.30 uur bij het SH wilde zijn. Aangekomen bij de sluis besloten we Tholen te gaan bezoeken, langs het water naar de zeester. En wie reed er weer op kop…. Joop en ik. Gelukkig was er op een afslag goed stuurwerk te zien , ik dacht dat Joop onder langs wilde dus ik dacht onderlangs. Maar tot mijn verbazing ging Joop naar rechts en ik wilde onder de slagboom door. Even bijsturen en konden weer gewoon verder. Pffffff schrikken dus.

Aangekomen bij de zeester zagen we dat dit gebouw helemaal verbouwd wordt. Even een vraagje word dit een hotel of iets anders ? Wie weet dat ?

Na ongeveer 50 km was Maickel op stoom en begon op kop te rijden. Samen met Bou hebben die twee ook wat kopwerk verricht. Reden trouwens allemaal geregeld op kop, wind stond er zeker. Onderweg werd er flink gebabbeld over ditjes en datjes. Ook het Tacx seizoen staat weer voor de deur, de vraag is wanneer starten we weer. We kunnen ergens in November beginnen en de vraag is of Joop het voortouw hierin kan nemen. Vorig jaar ging dat heel goed ! Ook de vraag ging rond wanneer op de MTB ? We gaan het meemaken. Bij iedereen staan de fietsen klaar om te starten. Inmiddels waren we in Tholen aangekomen en het iedereen vond het wel goed, dus richting SH , Maickel maakte de opmerking dat het biertje op hem stond te wachten. Aangekomen bij de kop van het Hoofd hebben we nog een rondje gedaan rond de binnenschelde want de tachtig km moest aangetikt worden. En ja hoor tachtig hebben we gehaald, snel het terras op. Hersteldrankjes chocolade melk en kwaremont werd besteld.

Er werd weer aardig gepraat over ditjes en datjes, maar wat zijn we toch een liefde volle club, vinden elkaar best wel aardig… puntje voor op de fiets vakantie, stel dat …. Iemand van de ET legt zijn hand op iemands zijn knie en laat die een poosje liggen …. Wat zal diegene zeggen ? Ook werd er gesproken over haargroei in de oren, hoe deze te verwijderen ? We worden tenslotte allemaal ouder en krijgen er mee te maken. Maar dit is toch mooi dat we erover nadenken. Ook het Corona probleem werd besproken. Tijd om naar huis te gaan, Sebas was na twee biertjes echt weg want moest nog wat doen en repeteren. Anja kwam ook nog even langs want moest nog boodschappen doen op de plaat en vond het wel gezellig om even aan te sluiten. Op zijn Joops , kom nog eentje dan, en er werd gehoor aan gegeven. Ik nam ook nog een derde, wel een cola. Bou bleef nog een nachtje in Bergen op Zoom dus nam hij  nog een derde Tripple. Na de cola ben ik op huis gegaan. Rond de klok van 14.15 uur zag ik op de app nog een foto voorbij komen dat er ruim boven de drie biertjes gescoord is. Lekkerrrr hoor.

Ik vond het weer een geslaagde rit, we weten ook hoe we de haren uit onze oren kunnen verwijderen. Maickel is deze week vrij om te klussen. Bij Joop en Anja denk dat er een gevalletje rijdende rechter gaat komen. Sebas kon weer zonder teveel bier repeteren bij de band ! Wanneer we weer op de MTB gaan zal weldra bekend worden en hopen met de ETCC te gaan starten met Zwiften.

Grtksss  Leo

Related Articles

Back to top button
Close
Close