12 December: Een Zompig, glibberig en vermakelijk MTB ritje.

D-Day voor Max Verstappen !

Zondag 12 december kan een mooie dag worden, zo werden we allemaal wakker, omdat vandaag de laatste F1 race is en Max kan wereldkampioen worden…… of toch niet.

Er waren al verschillende berichtjes voorbij gekomen met goedemorgen, zelfs Tom zat er tussen ! Zou hij meegaan.. maar nee hoor veel plezier vandaag. Tom, jonge ga toch mee, breng je oude fiets even weg en je kan gewoon mee !!!!

Edwin is nog steeds zoek , fiets staat alleen maar te verstoffen ! Hopelijk gaat hij mee in 2022 ? Ook een goedemorgen kwam er vanuit Cadzand ( waar Kevin een tweede huisje heeft) en Sebas die de veluwe aan het verkennen was. En Rob weten we ook, die zit aan boord. Maar goed 12 december , wij gaan eerst fietsen. Veel zin had ik persoonlijk niet, weer regen , blubber, spetters in je gezicht etc. Maar het is toch zo leuk om met z’n allen een rondje te doen. Deze keer waren het er maar vier, Bou, Maickel, Joop en ik. Joop is tegenwoordig op tijd, is net als Max rondjes aan het warm rijden. Ik was deze keer ook op tijd. Gelijk afgesproken met Joop trouwens voorgesteld om de gele route te rijden. Deze keer geen heuvels en bochtwerk. Maickel en Bou waren inmiddels ook aangekomen dus voorgesteld dat we geel gingen rijden en dat was geen enkel probleem. Als we maar fietsen.

Het gesprek van de dag is toch Max verstappen ( 33). Hoe zou het gaan, is zijn auto snel genoeg ? Wordt het tactische race. We gaan het zien.

Het weer was net als de afgelopen weken slecht, regen somber weer maar wel lekker om te sporten. Ik mocht de route aangeven. Zou Max gaan winnen ? Om eerst wat rond Mattenburg rond gefietst te hebben zijn we richting NPU gegaan om daar de polder in te gaan. De wind stond Zuid dus pal op onze snuitjes die toen nog schoon waren. Bou gaf het tempo aan zoals een 60 jarige dat doet gewoon deur donderen.  Stel wat zou het toch leuk zijn als Max zou winnen ! In de polder werden er een paar gaten gevormd en werden er een paar tandjes terug geschakeld. Heerlijk door die plassen en de modder. Onze MTB’s hebben wat te lijden met deze helse tochten. Hopelijk is het volgende week beter weer ? Na weer bij elkaar te zijn knalde we door naar Ossendrecht want we moesten immers op tijd terug zijn voor de start van de race met Max op pole 1. En volgens Joop konden we in twee uurtjes wel in het SH zijn………we gaan het meemaken?

In Ossendrecht aangekomen pakte we een tussendoortje waar Joop ging aarden. Het pad was bijzonder slecht zelfs zo slecht dat Maickel in het diepe spoor moest blijven. Voor Bou gold hetzelfde die maakt bijna een stuur foutje en belande bijna in de sloot. Joop en ik bleven op een kleine afstand afzien om door de blubber heen te ploegen.

Als Max maar geen stuur fout maakt. We waren inmiddels bij de leeuw van Vlaanderen aangekomen en pikte we daar de gele route weer op, gaan op die MTB’s. Nog 4 uur voor de start. Wat was het slecht zeg, het bospad was een waterstraat. Niet zeuren gewoon er doorheen klappen heb je het minste last.  In Rotterdam zeggen ze ..’ Azzie val dan Leggie’

Langs de landgrens van Nederland en België gingen we naar Putte, Kapellen en vervolgens in Kalmthout uit te komen. Helaas is de weg verhard maar was toch ook wel lekker… toch Joop? Daar het bos weer in en we waren toe aan de laatste kilometers, dachten we. Dat pad was zo zompig dat je gewoon omlaag werd gezogen. Ja joh je maakt wat mee op zo’n ochtend. Het ging lekker zelfs Joop hoor je nooit klagen. Hij pakte zelfs de kop. Toch een beetje zig zag door het bos. En ineens stopte Joop wat was er aan de hand ? Later bleek dat hij zijn rugzak onder z’n zadel bijna kwijt raakte. Het leken net de klote van een stier die onder Joop z’n zadel hing te bengelen.  Goed we konden door, het werd een echt speel kwartiertje, Maickel ging helemaal los door de plassen. Links , rechts rechtdoor achteruit soms was ik hem kwijt zat hij weer onder water maar het was wel leuk. Nog 3 uurtjes voor de start.  De Kalmthoutseheide waren we bijna voorbij toen werd er even halt gehouden door onze oudste stoemper en had de vraag hoe gaan we terug. Bou zag te klok door tikken en wilde net als ons allemaal de start niet missen nadat er eerst een biertje was gedronken. Bou we rijden gewoon rechtdoor naar Huybergen en zo naar het SH. Joop was ook weer hersteld van het bos avontuur dus gas erop. Ik kreeg het toch ook wel zwaar, Maickel ook hoor vertelde dat het toch wel zwaar was om door die plassen te rijden. Lekker jong toch ee.

Vol gas door Huybergen richting Bergen op Zoom, links af richting de kaas boerderij naar Mattenburg , Hildernisse naar het SH. Yes we zijn er , beentjes waren toch wel moe althans die van mij wel !

Na wat geklop op elkaars billen en rug om het slik eraf te krijgen konden we een mondkapje op en werden we naar onze speciale stoelen gebracht.

Plastiekje erover en zitten konden we. Het blijft toch speciaal hoor het strandhuys  , altijd kunnen we binnen smerig of niet er is altijd plaats in de herberg. Rian en Frank gaan helaas het SH verlaten om een hele nieuw weg in te slaan. Nog 1 uur en 45 minuten voor de start en de eerste biertjes stonden al op tafel. Joop en Maickel bestelde maar gelijk een fricandel tosti  want dit eten zou toch bekroond moeten worden met een Michelin ster.

Karlijn en Rian waren weer in de vijfde versnelling om iedereen te voorzien van eten en drinken. Blijft een gezellige tent. Wanneer stoppen ze nu ? Het was voor mij de laatste keer dit jaar dat ik Rian en Frank gezien heb in het SH want zondag zit ik in Limburg dus ben ik er niet bij. De tosti’s werden geserveerd en Joop en Maickel zag je zichtbaar genieten.  Even terug te komen op ons gele ritje, ondanks dat er geen heuvels in zaten was het toch aardig door trappen.

Nog 70 minuten voor de start, de spanning stijgt. Het tweede biertje werd besteld. Tijdens onze tocht werd er natuurlijk veel over Max gesproken maar tijdens het pilsen ging het ook over gezondheid. Maickel was gelukkig weer goedgekeurd. Jaarlijks wordt hij gekeurd en alles deed het weer goed. Alles werkt naar behoren. Joop moet ook een onderzoekje laten doen, moet hij minder alcohol gaan gebruiken voor zijn waardes op pijl te krijgen.

 Van Bou weten we dat hij niet altijd tot het naatje moet gaan maar zeg dat maar eens tegen hem. Hoe ouder , hoe gekker en als tie gaat dan gaat tie echt door. Zijn motortje moet dan wel werken. Hij zegt als er ooit geopereerd moet worden en de kleppen vervangen moeten worden kiest hij voor varkens kleppen. Een varken heeft sterke kleppen deze gaan jaren mee en het dier is super intelligent. Maar laten we hopen dat het nooit nodig is. Hij doet ook van alles die jongen.

Het tweede rondje staat reeds op tafel en we gaan rustig ons gereed maken om naar de race te gaan kijken. Wat een ellende zeg om straks weer een natte jas aan te trekken. Joop wilde deze keer geen derde rondje want het wordt langzaam tijd om naar huis te gaan. Het laatste rondje wordt betaald en al dampend gaan we naar buiten. Rian en Frank dank ik alvast voor hun gastvrijheid en wens ze succes met dat wat komen gaat. We gaan nog lekker BBQ in Lepelstraat.

Die chocolademelk had ik besteld als herstel drank !

Shit krijg kramp zeg, kreeg Max ook na de race. Zoals we weten heeft Max gewonnen in de laatste beslissende ronde. Toen ik het zag moest ik gelijk aan Joop denken, heel de course zit hij in het wiel en de laatste km slaat hij toe. En wint hij de course.

Vrouw en mannen wat zijn wij heden blij dat Max gewonnen heeft , iedereen zat op het puntje van zijn stoel maar hij heeft het gewoon verdiend !!

Zoals eerder gezegd ben ik er zondag niet bij en vraag jullie om Rian en Frank de groeten te doen.

Kevin wil graag gastheer zijn voor de nieuwjaars rit alleen is de vraag of we dit kunnen doen? Het oudjaars uitje wordt verplaatst, de rede is bekend.

Goed weekend , het rondje was pittig maar ik heb er weer van genoten !

Groetjes van mij !! xx Leo