2021Ritten

10 Oktober beetje koud maar wel lekker !

Zondag ochtend 10 oktober, voor de meeste aanwezige was het een koude ochtend. Beenstukken, lange broeken en handschoenen waren te voorschijn gehaald, maar er was 1 toro(Joop) die dapper weerstand bood en in korte broek door de mist aan kwam fietsen. De aanwezige bij het strandhuys, Joop, Leo, Boudewijn, Sebas en ik(Kas). Ondanks de vele afwezige bij het strandhuys was het een actieve sportochtend voor de hele groep. Lisette ging schaatsen en daarna haar nieuwe fiets inrijden, Tom en Maickel gingen een gravel toertocht rijden met Maik zijn nieuwe gravelbike en Rob herstelende van een blessure ging een rustiger rondje rijden.

De 4 goed ingepakte toros en de niet te stoppen blote benen waren vertrokken. Een lusje rond de binnenschelde om warm te draaien, waarna we via noorland richting het eiland Tholen afsloegen. De precieze locatie is strikt geheim maar ergens in het eerste gedeelte van de rit was het de eerste keer dat de Joop zijn blote benen liet gelden met een kopbeurt waar nog jaren over gepraat zal worden. Na de lus over het Thoolse eiland was het tijd voor de oesterdam. Het beetje wind wat er stond lekker in de rug en in combinatie met de mist was dit heerlijk en idylisch fietsen.

Na de oesterdam rechtsaf voor een lusje tussen de kassen door, via Stationsbuurt en Rilland richting het water. Voor mij onverwachts, een stuk onverhard. Al leek Boudewijn er op voorberied te zijn en voelde zijn kansen aan om daar even door te trekken en de hele groep uit zijn wiel te rijden. Samen uit samen thuis, dus stukje rustig aan om te hergroeperen en verder buitendijks langs de westerschelde richting Bath. Daar de bathsebrug over terug Brabant in. Dachten wij met een goed tempo de brug over te gaan, kwam Stybar ons tegemoet de brug opvliegen. Wat naar mijn vermoeden een trigger was voor Joop om zijn 2de kopbeurt in te zetten richting de rijzendeweg. Wat overigens een heftige discussie werd, wel of niet de rijzendeweg. Voor ik mijzelf kon mengen in de discussie reden we hem al naar boven. Bou, Sebas en Leo hadden nog puf voor een wedstrijdje, ik bekommerde om Joop die nog herstellende was van zijn grandioze kopbeurt tot aan de voet van het klimmetje.

Na de afdaling was het toch wel echt tijd om richting het strandhuys te gaan, zo goed als de kort mogelijke weg richting Bergen op Zoom vanuit Woensdrecht. Dit begon tot iedereen verbazing met Joop zijn 3de kopbeurt. Tijdens de terugrit over de antwerpsestraatweg viel de groep uit een, Joop en ik op achterstand, en dit moest dicht gefietst worden. De “tete de la course” leek ook niet te wachten dus het was werk aan de winkel. De stiekeme 4de kopbeurt van Joop, eindelijke weer bij de groep, werd er versneld, ditmaal was het mijn beurt om samen met Joop terug te keren. Gelukkig eind goed al goed en kwamen we gezamenlijk aan bij het Strandhuys en wat was het goed daar, de zon brak door en de biertje smaakte als van ouds. Blijkbaar werd dit ook gehoord door de andere toros die elders druk waren. Het strandhuys leek net de zoete inval, een voor een kwamen de verloren leden aanschuiven en werd het een lange en gezellige middag. Het waren uiteindelijk 7 rondjes met bier, voor de eerst gearriveerd en de combinatie met de vele kopbeurten blinkte Joop toch echt uit in kwantiteit deze zondag.

GRTZ

Kas

Back to top button
Close
Close