2020

Vierde ETCC achtervolgingstocht, 26 april 2020.

Hallo allemaal, de vierde achtervolgingstocht van die mooie fietsclub EL TORO is weer gereden !

Wie hebben er allemaal gefietst : Edwin, Bart, Lisette, Sebas, Joop, Michel, Maickel, Boudewijn, en Kevin.

De startlijst

Afwezig waren Charlene, hooikoorts maar die probeert er zondag weer bij te zijn, Tom ook hooikoorts maar later heeft hij toch zijn snot eruit gegooid tijdens een tochtje, Rob die was wat brandstof aan het rondbrengen over het water en onze gastrijder Cornald die had ook iets anders te doen.

De vierde tocht was er een met een opdracht, een selfie maken met een LEVEND DIER, een duidelijke opdracht toch. Onderweg kom je er genoeg tegen en die dieren willen graag met die El Toro’s op de foto. Jammer dat Charlene er niet bij was, want die had denk ik hele mooie plaatjes gemaakt. Charlene kennen we natuurlijk van het Strandhuys maar ze is van origine fotografe en ze maakt het liefs foto’s met stieren erop. Zo hebben we met haar ooit een afspraak gemaakt dat we samen een semi naakt kalender gaan maken voor het goeie doel. Sommige van ons moeten nog een beetje afvallen en/ of aan bruinen dus we moeten nog even wachten maar die kalender gaat er komen.

Deze opdracht was besproken en er werd hier en daar wat bedenkelijk gekeken, stoppen … amme nooit niet gas erop !!!! Sommige van de leden nemen de term tijdrit wel heel serieus en denken dat ze er iets mee kunnen verdienen maar mannen het gaat om de FUN FACTOR! Ons enig vrouwelijk lid heeft dit allang door en die hoeven we dan ook niet te benoemen.

Bart op links was deze week Jarig!

De start volgorde was weer netjes door Joop in elkaar gezet dus VAMOS we konden vertrekken. Bart was toch al eerder gegaan en die heeft lekker gefietst en zo waar een errebeestje op de foto gezet. Bart namens de ETCC nog gefeliciteerd, iedereen heeft het al gedaan maar ik dacht nog maar een keertje. Gelijk een vraagje, toen ik je foto zag wat hing er nu uit je neus ?

Daarna is onze Edwin vertrokken, die stond me een partij strak om te gaan en weg was tie, ook een hele mooie foto gemaakt, onderweg. Daarna is Lisette vertrokken iets of wat teleurgesteld omdat ze Bart als richtpunt had maar ja die was al vertrokken. Niet getreurd die had al wat KM in de benen zitten van de afgelopen week samen heeft ze met het Mortorolo beest ruim 200 km gefietst zonder zadel pijn , denk ik. Lisette heeft ook een hele mooie foto gemaakt iets met veren wat duidelijk te zien was op de foto, gelukkig had een snelle ontsluiter op je toestel. Maar hij was wel te zien.

Na Lisette ging ons nieuwe El Toro lid van start, Sebas, die stond erg gespannen om te vertrekken want die had iets goed te maken omdat hij vorige week lek had gereden. Weg was tie. Alleen die foto , had je die nu voor of na de rit gemaakt vlgs mij zat er geen leven in en ook niet te krijgen. Maar Sebas ging wel als een speer niet te houden die vent.

Na Sebas mocht ik starten ( Leo)  stond ook klaar voor eens lekker te gaan fietsen en kijken wat het gaat brengen. Probeer lekker door te fietsen Leo nam ik mezelf voor en dat heb ik ook gedaan. Foto gemaakt net voorbij Halsteren waar meerdere een foto hebben gemaakt.

Na mij kwam het kannonen werk, Joop achter mij, Joop was moe, aan het klussen geweest etc etc, ja ja Joop die ken ik maar je hebt lekker gefietst en ook een mooie foto gemaakt van een mooi paard, die rustig stond te grazen. Na het andere Kannon kwam de volgende Michel, die was ook rap en had ook de schaapjes op de gevoelige plaat gezet. Na Michel moesten er nog drie vertrekken, Maickel fit dat hij is en alvast een mooi foto gemaakt samen met zijn trouwe viervoeter en onderweg nog van mooi paarden in Huybergen. Boudewijn was ook reeds vertrokken en had voor de zekerheid al foto’s gemaakt in zijn WU., ook van die niet bewegende beestjes op de plaat en bij Bogers van een geit of schaap. Nou had Bou al gezegd dat hij niet ging stoppen maar heeft toch foto’s gemaakt. Na Bou ging Kevin van start, en heeft ook paarden op de foto gezet.

Goed iedereen is vertrokken en zijn onderweg voor de vierde achtervolgings rit.

Hoe was de koers? Wie haalt wie in ?

Het weer was prima alleen wat wind maar dat maakt ons niet meer uit, dat zijn we gewend. Bart was al een poosje onderweg dus die is door niemand in gehaald. Edwin ging als een speer maar is toch door vele ingehaald net zoals Lisette en ik. Sebas was rap, trouwens ik vind dat iedereen snel is, alleen kunnen we niet langzamer.

Verder was ik even verbaasd, zag ik nu mensen rijden met een El Toro tenue op een tandem of heb ik dat gedroomd. Zouden die nu om de zoveel km van bestuurder wisselen of …. Ik kon het niet goed zien het ging allemaal zo snel! Goed we gaan verder met de koers, Sjel en Joop kwamen mij al voor de Wouwse plantage voorbij , Bou en Miackel bij de waterschans. Die hadden een mooi tempo ik kreeg ineens wat extra wind mee, nog bedankt mannen. Dus Kevin zat nog achter mij en die heb ik onderweg niet gezien. Ik  moet zeggen dat ik weer lekker heb gefietst, tevreden dus en ik mag wel voor iedereen spreken. Bij de finish aangekomen zag ik Joop zitten een beetje in zak en as , zijn Wahoo had niet alles opgenomen accu leeg jeempie dat is zo vervelend. Maar Joop zou Joop niet zijn dat hij het voor elkaar heeft gekregen op weer alles terug te vinden.

Nadat iedereen binnen was  en zich gemeld hadden bij de kapel konden we nog wat napraten over de koers en over het nieuwe El Toro tenue. Ik dacht vanmorgen dat zit wel een beetje strak en dat vonden er meer maar het viel gelukkig mee. Kleed goed af.  Mooi tenue , Kevin bedankt voor het regelen.

We missen Kevin in deze lijst, hij had weer gps problemen

Helaas missen we dat heerlijke biertje op het terras , maar dat mag de pret niet drukken want thuis smaakt deze ook lekker en heb nog niemand gehoord die in slaap is gevallen.

Joop heeft vast de uitslag van de rit en zal ook weer een mooie indeling maken voor as zondag. Rob is ook weer op het vaste land dus Opa Rob zal zeker mee fietsen. Ook de gastrijder Cornald en Charlene zijn er hopelijk weer bij.

Het was weer mooi !

Vrijdagavond 1 mei als we in het digitale El Toro cafe zitten, is er een ET PubQuiz aangekondigd met als quiz master Kevin. Afgelopen weekend heeft hij dit aangekondigd.

Het is jammer genoeg alleen voor leden maar dit is wat wij doen in Corona tijd!

Er zullen vragen gesteld worden over sport en muziek. Ook heeft de quizmaster gezorgd voor een heerlijk biertje dit is toch te gek. We moeten alleen maar zorgen voor een gewoon en speciaal biertje en een foute blouse.

Zondag gaan we weer van start en de eerste gaat weer om 9 uur op pad, misschien toch weer om de drie minuten te starten.

Ik zeg het was weer TOP !

Leo

Back to top button
Close
Close